Sol·licitud de cancel·lació de licitacions de l'ÍBB, Haydarpaşa i l'estació de Sirkeci

ibb haydarpasa i sirkeci van sol·licitar la cancel·lació de la licitació
ibb haydarpasa i sirkeci van sol·licitar la cancel·lació de la licitació

A la crida de l’alcalde metropolità d’Istanbul, Ekrem İmamoğlu, desenes d’advocats van presentar una demanda al Tribunal Administratiu Regional per l’anul·lació de la licitació de les estacions de ferrocarril de Haydarpaşa i Sirkeci realitzades per TCDD. Els advocats van presentar una denúncia penal davant la Fiscalia d'Istanbul sobre els licitadors.

L’alcalde del Municipi Metropolità d’Istanbul, Ekrem Imamoglu, ait pertanyent a la gent d’Istanbul, llocs molt espirituals per a Istanbul ”, les ofertes de les zones de Haydarpasa i Estació de Sirkeci per eliminar el Municipi Metropolità d’Istanbul s’han traslladat a licitació. İmamoğlu va dir que té l’objectiu de guanyar aquestes àrees destinades a la cultura i les arts i evitar una nova traïció a Istanbul i que no seguirà el procés de forma ordinària i vol que els que vulguin veure això ho facin als ulls dels resultats de 23 de juny. Imamoglu va demanar a tothom que prengués possessió del càrrec en aquest tema, actuant desenes d’advocats, sol·licitant al Tribunal Administratiu del districte que va sol·licitar l’anul·lació de la licitació. Els advocats van presentar una denúncia penal davant la Fiscalia en cap d’Istanbul sobre els licitadors.

REUNIÓ DE BARGA EN UNA EMPRESA ÚNICA

Les estacions de TCDD, Haydarpaşa i Sirkeci, aproximadament 29 mil metres quadrats d’espais d’emmagatzematge en estat inactiu, no s’han d’utilitzar en activitats comercials X Preu mensual de lloguer 4 a l’octubre de 30 mil lliures. Hezarfen Consulting Limited Company i el consorci format per les empreses filials d'İB Kültür AŞ, İSBAK, Metro Istanbul i Medya AŞ van ser les finalistes. El consorci IMM oferia 100 mil mensuals i Hezarfen Consulting ofereix 300 mil TL. La comissió de licitació va anunciar que les parts estaran convocades a negociar dins dels dies 15. Al final del procés diari 15, la Comissió de Licitació va anunciar que l’adjudicació es va adjudicar a l’empresa pel lloguer de 350 mil TL després de la reunió de negociació convidada només per Hazerfen Consulting Company. Aquest resultat va ser enviat per fax a la missatgeria directora, que no es va convidar a negociar. El president de l'IİBB, Ekrem İmamoğlu, va declarar que seguirà el procés en nom de la ciutat d'Istanbul fins al final del procés i va dir que tots els advocats d'Istanbul podrien contribuir a l'objecció dels advocats.

JUDICATS D’ACCIÓ A LA CONVOCAT IMRIA D’IMAMOGLU

Els advocats que van iniciar el procés judicial en aquesta cimera d’Immoglu van defensar avui que la licitació de l’octubre de 14 va suposar una contradicció amb la normativa legal, l’administració pública i l’enfocament d’estalvi administratiu a favor del públic i els interessos d’Istanbul i 16 milions d’Istanbulites. Els advocats de l’IMM van declarar que TCDD havia comès un error important i van basar els motius de la cancel·lació i les denúncies penals:

INCORRENCIÓ DE TENDER

“TCDD és una empresa econòmica estatal establerta en el decret llei (decret llei núm. 233). D’acord amb aquest Decret llei, no està sotmès a les disposicions de la Llei general de comptabilitat i a la Llei de compres de l’Estat i a l’auditoria del Tribunal de Comptes.

perquè no està subjecta a la Llei sobre concursos Estat, els contractes d'arrendament de TCDD, emesos sobre la base d'aquest Decret Llei 'República de Turquia Ferrocarrils d'Estat immobles Reglament Lloguer a la Direcció General' es realitza en base. També es va procedir a la licitació per a les zones de l'estació de Haydarpaşa i Sirkeci d'acord amb el procediment d'oferta tancada especificat en el Reglament. En el Reglament, les disposicions relatives als altres procediments de licitació estan subjectes a la regla que el procediment de negociació de pazar es pot utilitzar en els casos en què no es pot obtenir el resultat o no hi ha suficients licitadors ", però no s'ofereix aquesta oportunitat per al procediment de l'oferta tancada de Kapalı". Reglament 40. A l’article, quina mena de decisions poden prendre TCDD al final del Procediment de licitació tancada de Kapalı bağlanmış s’ha determinat i entre elles, no hi ha cap continuació de la licitació segons el procediment de negociació. En termes de dret administratiu, s'entén aquí que hi ha una "discapacitat processal substancial". 4 Al final de la licitació de l’octubre, la comissió va anunciar que convocaran una reunió de negociació amb la companyia de consultoria Hezarfen Limited amb l’associació comercial formada per afiliades de l’IMM. Tot i això, el dia de la negociació, es va excloure de la licitació l’associació empresarial formada per IMM Affiliates i la licitació es va donar a Hezarfen Danışmanlık Ltd.Şti. El TCDD també va convidar el Consorci dels Afiliats de l’IMM a negociar. Això vol dir que la Comissió de Licitacions considera que el Consorci d'afiliats IMM considera suficient per a la licitació. Posteriorment, la inadequació de la col·laboració dels IMM Affiliates significa que la Comissió realitzarà una segona transacció contrària a la seva primera operació. En el cas del Dret Administratiu, es tracta d’un element discapacitat típic de “TEMA”. Hi ha decisions del Consell d'Estat en aquest sentit. "

JUSTIFICACIÓ DE CANCEL·LACIÓ CONTRA EL DRET

2- En la decisió de la Comissió de Licitació TCDD d’eliminar el Consorci IMM, cal destacar els següents punts: - “No tots els licitadors que són empreses conjuntes han presentat un“ certificat d’experiència laboral ”, - ', -' 19 de l'Acord d'associació. L’article (c) de l’article, les disposicions de l’acord de col·laboració, els contractes que s’han de realitzar després de la licitació i els documents de licitació es donen una declaració que superior ”.

Aquests tres motius són il·legals per només tres motius:

A- Al respecte no hi ha cap obligació en aquest sentit. La cerca d’un document d’experiència laboral separat és la interpretació de la comissió i no es basa en cap estat de dret. En aquest moment, també és important la informació següent: Si bé a la especificació es requereix el certificat d'experiència laboral 4.000.000,00 TL, Kültür AŞ ha presentat 274.798.951,77 TL com a certificat d'experiència laboral el darrer any. La decisió d’excloure les ofertes és il·legal, basada en l’obligació de buscar certificats d’experiència laboral en altres empreses, i també cal destacar: la 38 del Reglament d’arrendament de TCDD. Segons l’article, “s’obren els sobres de l’oferta si significa l’adequació de la licitació”. El sobre de licitació d’IMM es va obrir a la licitació celebrada l’octubre de 4, ja que es va considerar que els documents eren suficients. Tot i això, a la segona licitació de 18 octubre, es va decidir la seva eliminació. Aquesta és una pràctica clarament il·lícita.

B- Tot i que s’ha escrit una frase amb el mateix significat, és contrària a la regla de D HONESTY olan que és un dels principis legals més bàsics. L’article, per determinar i interpretar el tipus i el contingut d’un contracte, independentment de les paraules que s’utilitzin accidentalment o per ocultar el veritable propòsit, independentment de la voluntat real i comuna, es basarà en la regla bağlanmış. C- L'acord entre les persones que formen la associació només vincularà els socis. No uneix el TCDD de tercers. Per tant, l'opinió que el contracte és superior a la que s'ha de fer amb TCDD i els documents de licitació és la manca de fonament legal. està clarament regulat. Les reunions dels representants de la Companyia de Consultoria Hezarfen amb el Ministeri al qual està adscrita la comissió de licitació es van reflectir a la premsa. Després d’aquestes negociacions, s’havia de trencar la licitació i s’havia d’obrir una nova. L’incompliment d’aquest fet és una incapacitat de “procediment fonamental” segons el dret administratiu.

DEURE JURÍDIC DE LA IMM

3- Mentre el procés de licitació està en marxa, el Municipi Metropolità d’Istanbul, 5216 / o L’article 7 / o de la Llei de municipis va numerar 3 i el Reglament d’arrendament d’immobles amb valor històric i de cost. Segons l'article, s'ha presentat a TCDD una sol·licitud d'arrendament directe mitjançant procediment de negociació; tanmateix, aquesta sol·licitud també va ser rebutjada. Llei 5216 núm. Llei metropolitana de municipis 7. (o) ha assignat als municipis metropolitans la tasca de preservar el teixit històric i els llocs i les funcions importants en termes d'història urbana. És obligació de l’IMM protegir els immobles sotmesos a la licitació de Haydarpaşa i de l’estació Sirkeci que tinguin les qualificacions especificades a la Llei. El procediment administratiu per obrir una licitació de lloguer contrària a aquesta regulació legal és fonamentalment contrari a la llei, i contra aquesta "decisió de rebuig" es presentarà un recurs administratiu al jutjat administratiu amb la intenció d'aturar l'execució.

OBJECTIU DE L’EQUIP NI HA RESPOSTA

4- A la licitació, ens vam oposar als documents dels equips que van ascendir a TL 20.000.000,00 presentats per Hezarfen Limited Company sobre el motiu que no compleixen els requisits; tanmateix, l'administració de TCDD no ha donat resposta a aquesta objecció. A més, com que l'inventari tècnic del Consorci IMM és suficient, no és aplicable un motiu de qualificació. D’altra banda, com es diu en el nostre recurs d’apel·lació; També és important que l’inventari de l’IVA de Hezarfen Consultancy Company no porti les disposicions de l’especificació; perquè el càlcul s’hauria d’haver fet sense IVA. ”

JOCS DE PARAULA CONTRA LES REGLES HONESTES

Al final de la seva sol·licitud, els advocats de l’IMM van destacar: “L’objectiu de constituir una empresa conjunta és complir plenament les condicions de licitació. Per tant, és contrari a l'objectiu de l'empresa conjunta esperar que cada soci presenti un certificat d'experiència laboral. D'altra banda, l'acord de col·laboració comercial, que es cita com a justificació, s'ha signat entre les filials del municipi i només té caràcter vinculant per a les parts signants. Els quibbles basats en la interpretació basats en la interpretació de la Comissió de Contractació estan en contra de les normes d’honestedat. Pels motius que hem esmentat, tant els casos d’anul·lació s’han presentat per a la suspensió de l’execució al Poder Judicial Administratiu i s’ha presentat una denúncia al Fiscal General d’Anatòlia sobre els organitzadors de la licitació.

Calendari de licitació del ferrocarril actual

Per 14

Anunci de licitació: es prendrà el servei de seguretat privada (TÜDEMSAŞ)

Novembre 14 @ 14: 00 - 15: 00
organitzadors: TÜDEMSAŞ
+ 90 346 2251818
Per 14

Avís de contractació: contractació del servei de guàrdia de portes

Novembre 14 @ 14: 00 - 15: 00
organitzadors: TCDD
444 8 233
Per 14

Anunci de licitació: Servei del personal

Novembre 14 @ 14: 30 - 15: 30
organitzadors: TCDD
444 8 233
Sobre Levent Elmastaş
RayHaber editor

Sigues el primer a comentar

Yorumlar