TMMOB: "Estem al costat de la massacre del tren Çorlu per a famílies que busquen justícia"

Les famílies massacres dels trens tmmob corlu busquen justícia
Les famílies massacres dels trens tmmob corlu busquen justícia

TMMOB: Famílies de massacres del tren Çorlu que busquen justícia; El sindicat de cambres d’enginyers i arquitectes turcs (TMMOB) va emetre un comunicat de premsa i va declarar que es trobaven amb les famílies de la massacre del tren Çorlu.

Massacre de tren Çorlu Com a part de la recerca de justícia per part de les famílies de l'informe pericial sobre el desastre, s'havia sol·licitat fer investigacions disciplinàries dels enginyers.

Arran de la petició, Emin Koramaz, el president de TMMOB, va fer una nota de premsa titulada "Estem amb les famílies de la massacre del tren Çorlu".

La declaració afirmava: "8 La massacre del tren Çorlu al juliol de 2018, on va ser assassinat 25, continua sent fresc en els nostres records i cors. Després del desastre, tant la insensibilitat del ministeri com els funcionaris del TCDD, així com les experiències del tribunal van aprofundir el dolor que experimentaven les famílies, van trencar les nostres expectatives i esperances d'aclarir les causes del desastre i la persecució dels seus responsables.

En la investigació duta a terme després de l'accident, es van excloure de l'expedient alts funcionaris i buròcrates i es va revelar que alguns noms del comitè d'experts format per investigar l'accident estaven relacionats amb l'empresa responsable de l'accident. L’informe del grup d’experts, que té com a objectiu ocultar els autors reals, i les experiències del tribunal, minven la confiança en la justícia.

El poder polític i les autoritats judicials ignoren les exigències de famílies doloroses que lluiten contra la cobertura de l'accident. Malgrat tots els èxits revelen en totes les seves dimensions i per evitar que el processament dels responsables Corlu tren Massacre compromès amb la lluita lliurada a les seves famílies, és un exemple per a tot Turquia.

Com a part de la recerca de justícia realitzada per les famílies, 13 novembre 2019 va emetre un comunicat de premsa davant la sucursal d'Istanbul de la Cambra d'Enginyers Mecànics i va requerir procediments disciplinaris contra els membres de TMMOB que havien signat l'informe d'experts i els va demanar que se'ls prohibís la professió.

Com és sabut, 63 del Codi de Procediment Penal. Segons l’article, l’autoritat per nomenar un expert per a casos delictius pertany al Fiscal en la fase d’investigació i al jutge o al tribunal durant la fase d’acusació. D’acord amb la Llei d’expertesa, els registres d’experts tutulats es conserven pel departament d’expertesa directament adscrit al Ministeri de Justícia. Malgrat totes les crítiques a la nostra Unió, aquesta situació en la llei desgraciadament fa ombra a la naturalesa pública i imparcial dels experts. TMMOB i les seves cambres afiliades no tenen autoritat per nomenar experts i guardar registres.

Tanmateix, les nostres cambres professionals preparen informes i opinions científiques segons la responsabilitat d’informar al públic, tant si el tribunal ho sol·licita com si no. Çorlu Train Disaster té molts informes científics i tècnics sobre les nostres cambres.

La sol·licitud d’un procediment disciplinari contra els membres que han signat l’informe d’expertes formulat per les famílies és una petició molt legítima i humanitària. Perquè korumak manté la disciplina i l’ètica professionals ”és el deure legal de TMMOB. Aquells que perjudiquin el públic, el públic i els tercers per violar la seva professió i deures violant la ciència i la tècnica professional seran castigats amb més intensitat pel Reglament de la disciplina TMMOB. Ja han iniciat els processos disciplinaris per les cambres professionals de les quals formen part, en relació amb els noms del quadre d'experts en qüestió, i continuen sent en curs.

Com a TMMOB i les seves cambres afiliades, hem publicat nombrosos informes i opinions per tal d’exposar l’incident en totes les seves dimensions, castigar els responsables i prevenir aquests desastres que s’han anat augmentant en els darrers anys. A través dels nostres comitès provincials de coordinació de la regió, hem estat solidaris amb les famílies i els seus advocats en totes les fases del procés.

Anunciarem de nou que continuarem la nostra lluita per la justícia i la solidaritat amb les famílies i volem aprofitar aquesta oportunitat per convidar tot el públic sensible a assistir a la quarta audició del desastre del tren Çorlu el 10 de desembre 2019.

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar