Importància dels ferrocarrils a Turquia

Per què ferrocarril
Per què ferrocarril

Importància de Ferrocarrils de Turquia; És el primer element més important del plantejament del transport públic, que té una importància creixent quant als sistemes de transport. És la dinàmica de la integració i el desenvolupament econòmic. Contribueix molt al desenvolupament econòmic, social i cultural dels llocs per on passa. És econòmic, proporcionant un transport generalment més assequible per a càrregues pesades i de gran volum. Permet transportar més passatgers amb vagons alhora i rendible. En el món actual, on la recerca d’energia alternativa adquireix importància, és a l’avantguarda amb la seva identitat respectuosa amb el medi ambient.

És una alternativa al creixent trànsit per carretera amb la difusió de les xarxes de trens d’alta velocitat. La ruta del ferro, que connecta Europa i Àsia de la manera més atractiva, augmenta la nostra capacitat de transport comercial ja que passarà pel nostre país gràcies a la seva ubicació geogràfica. Obre el camí cap al desenvolupament del sector logístic. Augmenta la velocitat, la capacitat i la capacitat de producció industrial, facilitant l’accés als centres logístics.

19, un dels invents que van tenir un impacte significatiu en el transcurs de la història. El tren i el ferrocarril, que es van comercialitzar a la primera meitat del segle; transforma i transforma la indústria, el comerç i la cultura; l’art, la literatura, en definitiva, ha estat un àmbit que afecta gairebé tot i tot el que concerneix a la humanitat.

Les locomotores que van iniciar el seu camí en ferrocarril són els protagonistes de la transformació i integració social. A més del desenvolupament econòmic, les inversions ferroviàries augmenten la seva importància per tal d’assegurar la integració amb el desenvolupament científic, social i cultural. ferrocarrils; introdueix la vida moderna a tots els assentaments per on passa. El màxim impacte positiu dels ferrocarrils en la prestació de serveis públics ha provocat el creixement de passos destinats a millorar la qualitat de vida de les persones.

Els desenvolupaments tecnològics i científics han apropat els països que mai. Per tal de completar la globalització i la integració política i social, s’ha creat la necessitat d’integrar modes de transport. Per tant, s'entén millor la importància del ferrocarril. Els principals motius de les inversions en ferrocarril, especialment als països de la Unió Europea i de l’Extrem Orient, no s’aturen. S’ha entès en els darrers trenta anys que la importància atribuïda al transport per carretera, que és el mode més utilitzat al món, no té sentit sol.

El nostre ministeri ha considerat els ferrocarrils com un dels enllaços més importants dels moviments de desenvolupament sostenible i ha treballat de valent per reactivar aquest sector descuidat des de 1951 fins al final de 2003. La profunda bretxa entre els anys 18-945, on es va construir el ferrocarril total de quilòmetres 1951 durant l'any, però només 2004 quilòmetres, es va omplir amb el darrer calendari anual d'activitats intensives de 16 i es va fer l'estudi més intensiu quan es van comparar els períodes 1856-1923, 1923-1950, 1951-2003. ha estat.

Els nostres ferrocarrils també s’han beneficiat de la transformació de la idea d’un desenvolupament equilibrat i integrat de tots els modes de transport en una política d’estat prioritària. La importància donada al ferrocarril s’ha demostrat en la planificació d’inversions per assolir els objectius determinats i la bonificació d’inversions ha augmentat exponencialment d’any en any. Ferrocarril, dins dels sectors de la república de la 2023 objectius

100. es prepara per deixar la seva empremta en el sistema de transport.

●● Implementació de projectes ferroviaris d’alta velocitat, ràpids i convencionals,

●● Modernització de carreteres existents, flota de vehicles, estacions i estacions,

●● Connexió de la xarxa ferroviària als centres de producció i ports,

●● desenvolupament de la indústria ferroviària avançada amb el sector privat,

●● Que el nostre país sigui una base logística important a la regió, especialment amb els centres logístics que proporcionaran grans oportunitats en les exportacions,

●● S’estableix un camí modern de seda de ferro, que s’estendrà des de l’Extrem Àsia fins a l’Europa occidental i s’estableix un passadís ferroviari continu entre els dos continents,

●● Amb les noves indústries ferroviàries del sector, s’han implementat amb èxit molts grans projectes d’acord amb els objectius principals del desenvolupament de la indústria ferroviària nacional, i molts han estat treballant intensament.

tren d'alta velocitat de Turquia projecta 40 anys somni es va fer realitat. S'han completat i posat en servei les línies ferroviàries d'Alta Velocitat d'Ankara-Eskişehir-Istanbul, Ankara-Konya i Konya-Eskişehir-Istanbul. 8 al món amb línia ferroviària d’alta velocitat, 6 a Europa. aconseguint la posició dels països ja han començat una nova era a Turquia. La línia ferroviària d’Alta Velocitat d’Ankara-Sivas està al final de 2019; La secció Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak de la línia de ferrocarril d'Alta Velocitat Ankara-İzmir, que actualment està en fase de treball intensiu, està prevista per a la secció 2020, Uşak-Manisa-İzmir a 2021 i la línia Ankara-Bursa a 2020.

Amb el ferrocarril Baku-Tbilisi-Kars i el passatge del tub Marmaray / Bòsfor, es posa en pràctica la moderna carretera de ferro de seda i el llunyà corredor ferroviari d'Àsia i Europa occidental esdevé funcional.

Marmaray 2013, que es va construir amb la tècnica més profunda del túnel de tubs immersos del món, es va construir al Bòsfor, que és el nostre somni d’un segle i mig, que es considera la meravella d’enginyeria del món i on es realitzen les dobles corrents tenint en compte les rutes de migració del peix.

A més de les noves construccions ferroviàries, es va donar importància a la modernització del sistema existent i es va iniciar una campanya de renovació de carreteres. S'ha completat el manteniment i la renovació dels 10.789 km de la xarxa ferroviària existent, la majoria dels quals no està intacta des del dia que es va construir. Així, en augmentar la velocitat del tren, la capacitat i la capacitat de la línia, el transport de passatgers i mercaderies es va fer més còmode, més segur i ràpid i la quota de ferrocarrils en el transport va augmentar.

S'ha prioritzat la connexió de centres de producció, zones industrials organitzades amb ferrocarrils i el desenvolupament de transport combinat. Planificant centres logístics per a l'OIZ, fàbriques i ports que continguin el valor logístic prioritari del nostre país i establint-ne alguns; S'ha desenvolupat un nou concepte de transport en termes de transport nacional, regional i global.

65. Programa de govern i 10. S’estan realitzant esforços per a la implementació del Programa de transformació del transport al transport fins a la logística inclòs en el pla de desenvolupament. El programa pretén augmentar la contribució del sector logístic al potencial de creixement del nostre país i convertir el nostre país en un dels primers països 15 de l’índex de rendiment logístic.

Es va promulgar la llei que regula el sector ferroviari, es va proporcionar la infraestructura legal de liberalització del sector i es va obrir la manera perquè el sector privat realitzés el transport ferroviari. En aquest context, s'ha conclòs el procés de separació dels ferrocarrils com a infraestructura i explotació del tren.

Entre els anys 2023-2035 en el sector ferroviari

●● Per donar suport al corredor mitjà Trans-Àsia del nostre país, es va fer de 1.213 km de 12.915 km a 11.497 km, 11.497 km de 12.293 km a 2023 km. aconseguint una longitud total del ferrocarril de 25.208 km en XNUMX, augmentant així

●● Acabament de la renovació de totes les línies,

●● quota de transport ferroviari; augmentar fins a% 10 de passatgers i% 15 de càrrega,

●● Garantir que les activitats de transport del sector ferroviari liberalitzat es desenvolupin en un entorn competitiu just i sostenible,

●● Incrementant la nostra xarxa ferroviària a 6.000 km mitjançant la construcció de ferrocarril de velocitat addicional 31.000 km,

●● Desenvolupament d’infraestructures i sistemes de transport intel·ligents per assegurar la integració de la xarxa ferroviària amb altres sistemes de transport,

●● la finalització de les línies de ferrocarril i les connexions a l’Estret i el pas de golf i es converteix en un corredor ferroviari important entre els continents Àsia i Europa-Àfrica,

●● Està orientat a arribar al 20% en el transport ferroviari de mercaderies i al 15% al transport de passatgers.

10. Els objectius del sector ferroviari del Pla de desenvolupament són els següents:

En la planificació del transport, és fonamental adoptar un enfocament de corredor. Es desenvoluparan aplicacions de transport combinat en el transport de mercaderies. Xarxa de trens d’alta velocitat, el centre d’Ankara;

●● Istanbul-Ankara-Sivas,

●● Ankara-Afyonkarahisar-Ankara,

●● Ankara-Konya,

●● Des dels corredors Istanbul-Eskişehir-Antalya
Està format.

Ferrocarrils de línia única existents per ordre de prioritat en funció de la intensitat del trànsit
serà de doble folre.

S’acceleraran les inversions de senyalització i electrificació requerides per la xarxa. Es garantirà el compliment de la normativa d'interoperabilitat tècnica i administrativa per assegurar un transport ferroviari ininterromput i harmoniós amb Europa.

Les connexions ferroviàries i vials dels ports es completaran. S'acabarà el centre logístic 12 (el centre logístic 9 està obert per al servei), actualment en fase de construcció i preparació de projectes.
A Turquia, s'està preparant el pla mestre d'una logística de primera vegada. Es prepararà i entrarà en vigor una legislació logística holística. Els esforços cap als objectius del Pla de desenvolupament continuen a tota velocitat

Turquia Mapa de tren

Licitacions actuals del ferrocarril

zar 04

Fira i conferència AusRAIL Plus

Rang 3 @ 08: 00 - Rang 5 @ 17: 00
zar 04

Festival Mundial del Ferrocarril

Rang 3 @ 08: 00 - Rang 5 @ 17: 00

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar