Organitza Taller de Transport d’Ankara

ankara ulasim edita calistayi
ankara ulasim edita calistayi

El municipi metropolità d'Ankara va organitzar el "Taller de transport d'Ankara amacıyla per tal de formar futures polítiques de transport en el camp del transport públic que tingui un lloc important en la vida urbana.

Mentre que la Direcció General d'EGO va reunir tots els grups d'interès per elaborar una política de transport de qualitat i respectuosa amb el medi ambient a la capital, el discurs d'inauguració del taller va ser realitzat per l'alcalde d'Ankara, Mansur Yavaş.

L’ESTRESSE DE “VENT COMÚ” DE YAVAŞ

Ha destacat que volen obtenir l'opinió de tots els sectors, des dels acadèmics fins a les organitzacions no governamentals, el president Yavaş va dir que volien determinar la nova fitxa de ruta del transport de capital.

Yav No puc conèixer el trànsit en el sector del transport, tant com un dolmuş. L’alcalde de Başkan, Yavaş, va destacar la raó comuna de la solució del problema del transport.

Herkes Tothom al món resol d'alguna manera aquest problema de transport. Ho explicarem. Ho solucionarem juntament amb científics i organitzacions no governamentals. El nombre de passatgers que transportem gratuïtament a Ankara és de 30 al dia i la pèrdua és de 630 milions de lliures. Vam signar un protocol amb l’alcalde de Moscou. A la reunió que hi havia, l’alcalde d’Hèlsinki em va dir que malauradament no podríem passar 85 en el transport en bicicleta. Aquesta taxa és zero per cent a Ankara. És per això que vam començar a construir una pista en bicicleta de quilòmetres 56. No tenim l’hàbit de criticar les administracions passades, però el transport públic s’ha deixat de banda a Ankara. A 2010, teníem 2 mil autobusos 37 connectats a EGO. Amb la llei metropolitana, quan es van incloure els districtes, la població d'Ankara es va apropar als 6 milions de habitants. El nostre nombre actual d’autobusos és de mil 540, un d’ells funciona a districtes. L’any que ve comprem un altre bus 200 amb gas natural (CNG) 90. Hi ha un tren de rodalies que recorre el cor d'Ankara i que utilitza diàriament 300 mil persones 51. Almenys 600-300 mil persones haurien de beneficiar-se d’aquest servei. "

RECOMANACIÓ DEL CANVI EN HORARIS PROPIS A ANKARA

Afirmant que poden arribar a la informació de quants passatgers són transportats a l’instant gràcies a autobusos EGO, autobusos públics privats, ANKARAY, Metro i finalment taxis intel·ligents, tret de dolmuş a Ankara, l’alcalde Yavaş va compartir la proposta de solució per reduir la densitat de trànsit:

“Els nostres projectes de període electoral van incloure el canvi horari a Ankara. Al matí a Ankara, la gent perd trànsit des de fa temps. Estem treballant per resoldre aquest projecte per traslladar la gent d’Ankara de forma gratuïta o per una quantitat molt baixa, canviant l’horari laboral al sector privat, encara que no sigui al sector públic. ”

No hi haurà projectes bojos en el transport

Nihat Alkaş, director general de EGO, va subratllar que adopten un enfocament de gestió participativa en les polítiques de transport públic i va anunciar que implementaran projectes sobre el terreny en lloc de projectes bojos:

Uz Ens preocupa preparar el pla director sobre transport sostenible. Així, per al futur de la nostra ciutat, 20 crearà una política anual de transport sostenible i realitzarà els nostres projectes un a un amb aquesta visió. Els nostres estudis tècnics estan a punt de finalitzar-se en el nostre projecte de Carretera en Bicicleta, que es troba entre les nostres prioritats. Començarem la construcció del Bike Path en un termini mínim de tres mesos. En aquest projecte, són molt importants els ajuts aproximadament de 45 milions de TL de la Unió Europea i els Estats Units. A partir d’ara, volem avançar cap a una política de transport i un enfocament d’inversió que compleixi les nostres necessitats, més que inversions de transport, que s’anomenen projectes bojos que requereixen una gran assignació de recursos que no siguin adequats per a la nostra estructura de finançament. "

En declaracions al taller que va coincidir amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants de la 20 de novembre, l'alcalde de l'Assemblea infantil del municipi metropolità Cagin Aladag va expressar les seves opinions sobre el transport i va dir: Un problema important per a vostè. Volem que es facin mesures per solucionar aquests problemes. "

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar