Agenda Ferrocarril Ferrocarril a TSIAD

ferrocarril tsiadda gundem trabzon
ferrocarril tsiadda gundem trabzon

Agenda Ferrocarril Ferrocarril a TSIAD; A la reunió setmanal de la Associació d'industrials i empresaris de Trabzon, membre de la plataforma ferroviària de Trabzon Erzincan, Ortahisar i membre del Consell del Municipi Metropolità, Mustafa Yaylalı, van assistir.

El president de TSRI, Sirri Eren, va dir: biri Un dels deures de les organitzacions no governamentals és crear una opinió pública sobre qüestions relacionades amb la ciutat i contribuir a la visió de la ciutat. Vam organitzar aquesta trobada amb l’objectiu d’intercanviar informació sobre el projecte ferroviari que considerem molt important en el futur de la nostra ciutat i obtenir informació sobre el tema i el punt de què hem vingut, Mustafa Yaylalı, membre de la Plataforma Ferroviària, que ha dit aquest tema des de 2010.

Vull agrair el Sr. Yaylalı, l'expresident de la Cambra d'Enginyers Civils, per la seva participació a la reunió del consell. Investment Island, South Ring Road, Railway City són els projectes que necessitem per fer gimnàstica contínua per omplir la visió futura de la nostra ciutat. Un cop més, per a la nostra ciutat, cal treballar conjuntament el turisme, el sistema de transport lleuger, els problemes del pla de transport, com la ment comuna, pensant que seran qüestions molt útils. Com a TSIAD, continuarem les reunions en què els nostres membres estaran al corrent dels problemes de Trabzon. D’aquesta manera, tothom contribuirà a la solució de problemes en diverses plataformes ”.

Mustafa Yaylalı, membre de la Plataforma Ferroviària que va fer una presentació al consell d’administració de Trabzon-Erzincan sobre TSIAD, va dir que per primera vegada, un tren de mercaderies va partir de Xina i va anar a Praga amb Marmaray i va dir: “El món està canviant. Les rutes del comerç mundial s'estan reconstruint. Avui, la Xina té previst arribar als països bàltics.

Trabzon i Kherson són ports molt importants en aquest pla. És clar que 230 km i el port de Trabzon són la distància més curta del Mar Negre, la qual cosa introduirà la línia de tren principal que passa per Erzincan Erbaş en aquest pla. Aquesta mobilitat revifarà el port de Trabzon i també pot ser una font de noves línies i plans amb Rússia. Heu de veure l’esdeveniment mitjançant el transport de mercaderies. El tren ferroviari de Samsun Sarp és considerat com a transport de passatgers i tren d’alta velocitat, però la nostra prioritat hauria de ser connectar-nos al mercat mundial que passa per la nostra càrrega, no pels passatgers. Per ferrocarril, Trabzon pot tornar a ser un centre. Hem de connectar-nos a Erzincan i, per tant, connectar-nos a la línia comercial més gran del món i, per tant, directament al món.

Aquesta línia comptarà amb el suport de Diyarbakır i els productes GAP seran accessibles als mercats del nord. El ferrocarril d'Erzincan es troba en una posició important connectant tots els eixos. Les nostres ciutats haurien d’estar planificades d’acord amb aquesta línia i volum comercial, i s’haurien d’establir connexions amb els ports del nord del Mar Negre a través d’aquesta gran línia comercial. Arsin Investment Island, que serà una zona industrial basada en alta tecnologia, s’ha de plantejar sobre la taula establint la relació de la producció amb el món i la línia de què parlem. Quan s’estableixi aquesta visió, les províncies veïnes també es beneficiaran d’aquesta situació. El ferrocarril Rize, Hopa, Batumi també es formarà més econòmicament. "

El president de TSIAD, Sirri, Eren, Trabzon-Erzincan, membre de la plataforma ferroviària, Mustafa Yaylalı, li va agrair la seva presentació detallada i la reunió va finalitzar després de la sessió de preguntes i respostes. (61saat)

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar