El tren d'alta velocitat 300 Mileage assolirà la velocitat

El tren d'alta velocitat no arribarà al quilometratge
El tren d'alta velocitat no arribarà al quilometratge

El tren d'alta velocitat no arribarà als 300 quilòmetres; una de tren d'alta velocitat de Turquia capaç d'aconseguir una velocitat màxima en silenci a través de l'entrada a la capital Ankara la setmana passada. Els trens fabricats a Siemens alemanys que poden arribar als 300 quilòmetres, no podran accelerar 300 quilòmetres. Segons els experts, el motiu és la manca de manteniment, reparació i inspecció a les baranes per manca de personal. Els funcionaris sindicals asseguren que la línia de 300 quilòmetres només es troba a Konya. No es pot fer alta velocitat en la ruta d'Istanbul a Eskişehir.

SözcüSegons les notícies d’Ugur Enç; Ilk El primer conjunt de trens d'alta velocitat ordenats per la Direcció General de TCDD van arribar a Ankara la setmana passada. Els trens d’alta velocitat, alguns dels quals eren subministrats per fabricants nacionals, eren produïts a Alemanya. 12 conjunts de trens seran lliurats a Turquia, i en la línia de tren d'alta velocitat existent SözcüYunus Yener, president de la Cambra d’Enginyers Mecànics de TMMOB, destaca que els trens procedents d’Alemanya són de bona qualitat i que no hi ha cap problema amb els trens.

"LA VELOCITAT NO ES POT CONFORMAR"

Yener va dir: "Sabem que aquests trens no són cap problema. Es tracta de trens capaços de 350 km / h. Tot i això, la nostra línia Konya té 300 km / h de velocitat. Les altres línies són de 250 km. Per raons de seguretat, aquestes línies de 250 km també es poden conduir a una velocitat de 300 km / h i el tren no surt de la carretera. Tanmateix, hi ha un valor per a la comoditat del passatger. Aquesta acceleració de confort es pot donar, per exemple, pel fet que el passatger pot beure el te sense abocar-se de la tassa. Per tant, segons l'acceleració de la comoditat, els trens d'alta velocitat viatgen a 250 km / h. "

NACIONAL I NATIU

SözcüHüseyin Kaya, secretari general del sindicat ferroviari, va criticar la compra d’aquests trens a Alemanya. La roca, "Turquia carro Industry Co Feia temps que treballava en la producció nacional de trens elèctrics. Hi havia un tren que passava 160 quilòmetres. Després, es van fer diversos canvis per augmentar la velocitat del tren a 225 quilòmetres. El 2020 es va anunciar que serà a les pistes. No sabem per què no s'esperava que aquest tren estigués preparat

LÍNIES NOVES, PERDUT DEL PERSONAL

Turquia carro Industry Corporation (TÜVASAŞ) s'instal·la a Sakarya Unió de Ferrocarrils dels treballadors, que es va exercir com a President de la secció Cemal Yaman SözcüVa fer avaluacions sobre el projecte de trens i la línia de trens d’alta velocitat. Yaman va dir que no es podia fer alta velocitat en la ruta entre Istanbul i Eskisehir. Yaman afirma que no és necessari comprar trens que puguin accelerar a 300 quilòmetres d'Alemanya.

Yaman va dir: Després d’Eskişehir, sorgeix un treball eficient a una velocitat de 250 quilòmetres. Per aquesta raó, els trens capaços de velocitat de 300-350 quilòmetres no són necessaris en aquesta etapa. Estem produint el nostre tren nacional i nacional amb el projecte de la UEM a Sakarya. L'any que ve serà a les pistes. 225 quilòmetres de velocitat. En lloc de fer comandes des d'Alemanya, podríem obtenir millors resultats i accelerar si ens centrem en la nostra pròpia producció.

Shinkansen ALFA X
Shinkansen ALFA X

Segons les notícies de CNN, actualment el Japó està provant el tren més ràpid del món. Es preveu que el test drive del tren Shinkansen ALFA-X tingui una durada de tres anys. El tren pot arribar als 400 quilòmetres.

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar