Els gestors de l’IETT van escoltar el problema dels conductors d’autobusos públics privats

Els directius d'iettis van escoltar els problemes de les solucions públiques de bus públic
Els directius d'iettis van escoltar els problemes de les solucions públiques de bus públic

La primera reunió dels directius de l’IETT i dels conductors que treballaven en l’autobús públic privat es va celebrar a l’IETT Kagithane Garage. El controlador de 100 va explicar els problemes del controlador i els gestors d’IETT van prendre notes.

Els autobusos públics privats són els temes que més sovint es queixen sobre el transport públic a Istanbul. Des de la qualitat dels vehicles fins a la neteja, la roba fins a l’actitud del conductor per rebre moltes queixes sobre l’autobús públic (ÖHÖ) va enrotllar els braços de l’IETT.

Les ordres de l’alcalde del Municipi Metropolità d’Istanbul, Ekrem Imamoglu, principalment per escoltar de primera mà els problemes de la queixa, es va prendre la decisió d’organitzar reunions amb els conductors.

La primera d’aquestes reunions es va celebrar a les instal·lacions de l’IETT Kağıthane. Els directius d’IETT i el conductor de 100 ÖHO que es van reunir a la sala de conferències van intercanviar opinions. El president del Departament de Transport de l’IETT, Erol Ayartepe, a partir del discurs d’inauguració, va expressar la seva opinió agafant el micròfon un a un.

Les queixes prioritàries dels conductors eren per als passatgers que no posseeixen les targetes. "Conscientment en l'ús de la targeta d'una altra persona, s'hauria de trobar la targeta una forma fàcil d'anul·lar, el ciutadà i el conductor no haurien de presentar-se cara a cara" es trobava entre els problemes més destacats.

Els conductors privats d’autobusos públics van dir que s’hauria d’assegurar la conscienciació pública dels passatgers amb les pel·lícules promocionals a preparar. Un xofer va dir: "Tenim passatgers que volen sortir de la porta principal i sortir de la porta principal.

Una de les qüestions plantejades pels conductors va ser que els ciutadans es van queixar moltes vegades a la línia Alo 153. Va denunciar les queixes com a conseqüència del gran nombre de sancions que els va denunciar els conductors, que s'hauria de sol·licitar queixes, com ara fotografies o vídeos.

Un altre conductor va dir: minibús El conductor del microbús, que vol que soni la trompa i surti de l'estació, es pot queixar de mi trucant a Alo 153 al meu davant mentre els passatgers pugen a l'autobús. "

A la reunió, que va durar més de dues hores, els conductors van rebre un qüestionari que no escriuria el seu nom. Les demandes esmentades a les reunions i les respostes a les preguntes detallades de l'enquesta es recopilaran en un informe. D'acord amb aquest informe, l'IETT aclarirà els passos a realitzar per millorar els autobusos públics privats.

Les reunions amb els conductors es repetiran periòdicament, donant l’oportunitat d’explicar els problemes de tots els conductors de l’autobús públic privat i de transmetre les demandes dels ciutadans.

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar