Sobre el ferrocarril de Burkina Faso

Sobre ferrocarril burkina
Sobre ferrocarril burkina

Burkina Faso és un país sense terra situat a la part occidental del continent africà. Mali, Níger, Benín, Togo, Ghana i la Costa d'Ivori formen els veïns fronterers del país (en sentit horari del nord). El país, que antigament era una colònia de França, va obtenir la independència el 1960 amb el nom d'Alta Volta. Com a resultat d'incerteses polítiques en el període posterior a la independència, es van produir cops de mà, el 4 d'agost de 1983 sota la direcció de Thomas Sankara, el nom del país es va canviar a Burkina Faso arran de la revolució. La capital del país és Ouagadougou.

Ferrocarril de Burkina Faso


Hi ha una línia de ferrocarril anomenada Abidjan - Niger Line a Burkina Faso, que connecta la capital i la ciutat comercial d'Abidjan amb la capital de Ouagadougou. Aquest procés, que va resultar preocupant per a Burkina Faso, que és un país terrestre a causa de l'escassetat de guerra civil a la Costa d'Ivori, té un paper important en el transport dels productes comercials al país. Actualment, tant el transport de càrrega com el de passatgers es realitza en aquesta línia. En el període de Sankara, tot i que es van fer els esforços necessaris per ampliar la longitud de la línia a la ciutat de Kaya per tal de portar les riqueses subterrànies aquí trobades, aquestes activitats es van acabar amb el final del període Sankara.

Companyia aèria de Burkina Faso

Només 33 dels 2 aeroports de tot el país tenen asfaltades. L’aeroport de l’aeroport de Ouagadougou, situat a la capital de Ouagadougou, que també és l’aeroport més gran del país, i l’aeroport de Bobo-Dioulasso, són els dos aeroports d’acord amb els estàndards internacionals del país.

El país és propietari d’una companyia aèria nacional anomenada Air Burkina, amb seu a la capital de Ouagadougou. Després que la companyia es fundés el 17 de març de 1967 amb el nom d’Air Volta, va començar a realitzar els vols realitzats per companyies originàries de França i el nom de la companyia es va nacionalitzar d’acord amb les revolucions de Sankara al país. Com a un dels participants de Burkina Faso, una part de l’empresa Air Burkina va ser privatitzada el 2002, a causa de la fallida financera d’Air Afrique, operada per molts països africans juntament amb França.

A més dels vols nacionals, les companyies aèries Air Burkina organitzen vols recíprocs a set països diferents. Els països on es duen a terme vols internacionals són: Benín, Costa d'Ivori, Ghana, Mali, Níger, Senegal i Togo.

Carretera de Burkina Faso

Hi ha 12.506 km de carreteres a tot el país, i 2.001 km d’elles són asfaltades. En l'avaluació que va fer el Banc Mundial el 2001, la xarxa de transport de Burkina Faso es va valorar com a bona part, especialment en relació amb els països de la regió, Mali, Costa d'Ivori, GAna, Togo i Níger.

Mapa de la xarxa de transport de Burkina Faso

Mapa de la xarxa de transport de Burkina Faso

Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar