Preguntes més freqüents sobre Coronavirus

Preguntes més freqüents sobre coronavirus
Preguntes més freqüents sobre coronavirus

1. Què és el nou Coronavirus (2019-nCoV)?


El nou Coronavirus (2019-nCoV) és un virus identificat el 13 de gener del 2020, fruit de la investigació d’un grup de pacients que van desenvolupar símptomes per primera vegada a les vies respiratòries (febre, tos, falta d’alè) a la província de Wuhan a finals de desembre. Inicialment, el brot es va detectar en el mercat de mariscs i animals d'aquesta regió. A continuació, es va estendre de persona a persona i es va estendre a altres ciutats de la província de Hubei, especialment Wuhan, i altres províncies de la República Popular Xina.

2. Com es transmet el vostre nou Coronavirus (2019-nCoV)?

Es transmet per inhalació de gotes escampades al medi per esternuts de persones malaltes. Després de tocar les superfícies contaminades amb les partícules respiratòries dels pacients, el virus es pot prendre agafant les mans a la cara, als ulls, al nas o a la boca sense rentar-se. És arriscat tocar els ulls, el nas o la boca amb les mans brutes.

3. Com es diagnostica una nova infecció per coronavirus?

Al nostre país hi ha proves moleculars necessàries per al nou diagnòstic de coronavirus al 2019. La prova de diagnòstic només es realitza al Laboratori Nacional de Referència de Virologia de la Direcció General de Salut Pública.

4. Hi ha algun medicament eficaç pel virus que es pugui utilitzar per prevenir o tractar una nova infecció per Coronavirus (2019-nCoV)?

No hi ha cap tractament efectiu per a la malaltia. Depenent de l’estat general del pacient, s’aplica el tractament de suport necessari. S’està investigant l’efectivitat d’alguns medicaments sobre el virus. Tot i això, actualment no hi ha cap medicament efectiu per virus.

Els antibiòtics poden prevenir o tractar una nova infecció per coronavirus (5-nCoV)?

No, els antibiòtics no afecten els virus, són eficaços només contra els bacteris. El nou Coronavirus (2019-nCoV) és un virus i, per tant, no s’han d’utilitzar antibiòtics per prevenir o tractar la infecció.

6. Quant de temps dura el període d’incubació del nou Coronavirus (2019-nCoV)?

El període d’incubació del virus és d’entre 2 i 14 dies.

7. Quins són els símptomes i malalties causades pel nou Coronavirus (2019-nCoV)?

Tot i que s’ha informat que hi pot haver casos sense símptomes, no se’n coneix la taxa. Els símptomes més freqüents són febre, tos i falta d’alè. En casos greus, pot aparèixer pneumònia, insuficiència respiratòria greu, insuficiència renal i mort.

8. Qui afectarà més el nou Coronavirus (2019-nCoV)?

Segons les dades obtingudes, els que tenen edat avançada i malalties concomitants (com l'asma, la diabetis, les malalties del cor) tenen un major risc de desenvolupar el virus. Amb les dades actuals, se sap que la malaltia avança seriosament en un 10-15% dels casos, i la mort en aproximadament un 2% dels casos.

9. La nova malaltia de Coronavirus (2019-nCoV) causa mort sobtada?

Segons la informació publicada sobre les persones malaltes, la malaltia mostra un curs relativament lent. Durant els primers dies, s’observen queixes més lleus (com febre, mal de gola, debilitat) i, a continuació, s’hi afegeixen símptomes com tos i falta d’alè. Els pacients solen ser prou gruixuts com per aplicar a l'hospital després de 7 dies. Per tant, els vídeos sobre els pacients que es troben a les xarxes socials, cauen sobtadament i cauen malalts o moren, no reflecteixen la veritat.

10. En la nova infecció per coronavirus informat de Turquia (2019-NCover) Existeix un cas?

No, encara no s’ha detectat la malaltia del nou Coronavirus (2019-nCoV) (al 7 de febrer del 2020).

11. Quins països, a part de la República Popular Xina (RPC), corren risc de patir la malaltia?

La malaltia encara es veu principalment a la República Popular Xina. Els fenòmens vistos en altres països del món són els de la RPC a aquests països. En alguns països, molt pocs dels ciutadans de la RPC han estat infectats amb els ciutadans d'aquest país. Actualment, no hi ha cap altre país que no sigui la RPC on els casos nacionals s'estan estenent ràpidament. El Consell Assessor Científic del Ministeri de Salut adverteix només a la RPC que "no anirà a menys que sigui necessari". Els viatgers han de seguir les advertències de les autoritats nacionals i internacionals.

12. Quines són les activitats que desenvolupa el Ministeri de Salut en aquest tema?

El nostre ministeri fa un seguiment estret de les novetats al món i de la propagació internacional de la malaltia. S'ha creat el comitè científic New Coronavirus (2019-nCoV). S'han celebrat reunions del Consell de l'Avaluació del Risc i de la Ciència per a la nova malaltia de Coronavirus (2019-nCoV). tots els costats de la qüestió (Turquia fronterera i costanera Direcció General de Salut, Hospitals Públics, Direcció General de Serveis Mèdics d'Emergència Direcció General de Relacions Exteriors Direcció General, com totes les parts interessades) mitjançant la inclusió d'esdeveniments no van seguir i la reunió llevat que es continua fent de forma regular.

En el Centre d’operacions d’emergència de salut pública de la Direcció General de Salut Pública s’han establert equips que treballen de forma 7/24. Al nostre país, s'han adoptat les precaucions necessàries d'acord amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. Als punts d’entrada del nostre país, com els aeroports i els punts d’entrada al mar, s’han adoptat mesures per identificar els passatgers malalts que puguin provenir de zones de risc i s’han determinat les accions a prendre en cas de sospita de malaltia. Els vols directes amb la RPC es van aturar fins a l'1 de març. L'aplicació d'exploració de càmeres tèrmiques, que es va implementar inicialment per a passatgers procedents de PRC, s'ha ampliat a altres països a partir del 05 de febrer de 2020.

S’ha elaborat una pauta sobre el diagnòstic de la malaltia, els procediments a aplicar en el possible cas, les mesures de prevenció i control. S'han creat algoritmes de gestió de casos identificats i s'han definit els deures i les responsabilitats de les parts relacionades. La guia també inclou les coses que haurien de fer les persones que acudiran o provenen de països amb casos. Aquesta guia i presentacions sobre la guia, respostes a preguntes freqüents, pòsters i fullets estan disponibles al lloc web oficial de la Direcció General de Salut Pública. A més, es prenen mostres d’aparells respiratoris de persones que segueixen la definició de casos possibles i queden aïllades en condicions d’un centre sanitari fins que s’obté el resultat de la mostra.

13. La digitalització amb una càmera tèrmica és una mesura adequada?

Les càmeres tèrmiques s’utilitzen per detectar persones amb febre i per realitzar més exàmens de si porten malaltia separant-les de les altres persones. Per descomptat, no és possible detectar pacients sense febre ni els que encara estan en fase d’incubació i encara no estan infectats. Tot i això, com que encara no hi ha un altre mètode ràpid i més eficaç que es pot utilitzar per escanejar, tots els països utilitzen càmeres tèrmiques. A més de les càmeres tèrmiques, els passatgers de la zona arriscada s’informen en diferents idiomes de l’avió i es distribueixen fulletons d’informació preparats en idiomes estrangers als punts del passaport.

14. Hi ha una nova vacuna contra el Coronavirus (2019-nCoV)?

No, encara no hi ha cap vacuna desenvolupada, però s’informa que es pot produir una vacuna que es pot utilitzar de forma segura en humans malgrat els avenços en tecnologia, es pot produir al més aviat.

15. Quins són els suggeriments per no atrapar la malaltia?

Els principis bàsics proposats per reduir el risc global de transmissió d’infeccions respiratòries agudes també s’apliquen al Nou Coronavirus (2019-nCoV). Aquests són:

- Cal tenir en compte la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'ha d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.
- No s’ha de tocar la boca, el nas i els ulls sense rentar-se les mans.
- Les persones malaltes han d'evitar el contacte (si és possible, estar a almenys 1 m de distància).
- Les mans s’han de rentar freqüentment, sobretot després del contacte directe amb les persones malaltes o el seu entorn.
- Avui no cal que les persones sanes utilitzin màscares al nostre país. La persona que pateixi alguna infecció respiratòria vírica ha de cobrir-se el nas i la boca amb un paper de teixit d’un sol ús durant la tos o esternuts; si no hi ha cap teixit de paper, utilitzeu el colze a l’interior, si és possible, no entrant a llocs concorreguts, si cal, tancant la boca i el nas, utilitzant una màscara mèdica si és possible. es recomana.

16. Què han de fer les persones que han de viatjar a països amb alta densitat de pacients, com la República Popular Xina, per prevenir la malaltia?

Els principis bàsics proposats per reduir el risc global de transmissió d’infeccions respiratòries agudes també s’apliquen al Nou Coronavirus (2019-nCoV). Aquests són:
- Cal tenir en compte la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'ha d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.
- No s’ha de tocar la boca, el nas i els ulls sense rentar-se les mans.
- Les persones malaltes han d'evitar el contacte (si és possible, estar a almenys 1 m de distància).
- Cal netejar les mans amb freqüència, sobretot després del contacte directe amb les persones malaltes o el seu entorn.
- Si és possible, no s’ha de visitar als centres sanitaris per la presència de pacients i s’hauria de minimitzar el contacte amb altres pacients en els casos en què sigui necessari acudir a la institució sanitària.
- En tossir o esternudar, el nas i la boca s’han de tapar amb un paper de teixit d’un sol ús, en els casos en què no hi hagi paper de teixit, s’ha d’utilitzar l’interior del colze, si és possible, no s’ha d’entrar en llocs plens, si cal entrar, s’ha de tancar boca i nas i s’ha d’utilitzar una màscara mèdica.
- S'ha d'evitar el consum de productes animals crus o poc cuits. Cal preferir els aliments ben cuinats.
- S'han d'evitar les zones d'alt risc per a infeccions generals, com ara granges, mercats de bestiar i zones on es pot matar animals.
- Si hi ha símptomes respiratoris dins dels 14 dies posteriors al viatge, s'ha de dur una màscara a la institució sanitària més propera i s'ha d'informar el metge sobre la història del viatge.

17. Què han de fer les persones que viatgen a altres països per prevenir la malaltia?

Els principis bàsics proposats per reduir el risc global de transmissió d’infeccions respiratòries agudes també s’apliquen al Nou Coronavirus (2019-nCoV). Aquests són:
- Cal tenir en compte la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'han d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal fer servir sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.
- No s’ha de tocar la boca, el nas i els ulls sense rentar-se les mans.
- Les persones malaltes han d'evitar el contacte (si és possible, estar a almenys 1 m de distància).
- Cal netejar les mans amb freqüència, sobretot després del contacte directe amb les persones malaltes o el seu entorn.
- En tossir o esternudar, el nas i la boca s’han de tapar amb un paper de teixit d’un sol ús, en els casos en què no hi hagi paper de teixit, s’ha d’utilitzar l’interior del colze, si és possible, no s’ha d’entrar a les multituds i llocs.
- Els aliments cuinats han de preferir-se que els aliments crus.
- S'han d'evitar les zones d'alt risc per a infeccions generals, com ara granges, mercats de bestiar i zones on es pot matar animals.

18. Hi ha risc de contaminació per coronavirus per paquets o productes de la República Popular Xina?

Generalment, aquests virus poden romandre viables durant un curt període de temps, de manera que no s’espera contaminació per paquet o càrrega.

19. Hi ha risc de nova malaltia coronavirus al nostre país?

Encara no hi ha casos al nostre país. Igual que molts països del món, hi ha possibilitat que es produeixin casos al nostre país i l’Organització sanitària no té restriccions en aquest tema.

20. Hi ha restriccions de viatge a la Xina?

Tots els vols directes de la Xina es van aturar des del 5 de febrer del 2020 fins al març del 2020. El Consell Assessor Científic del Ministeri de Salut adverteix només a la RPC que "no anirà a menys que sigui necessari". Els viatgers han de seguir les advertències de les autoritats nacionals i internacionals.

21. Com s’han de netejar els vehicles turístics?

Es recomana que aquests vehicles estiguin ben ventilats i es faci una neteja general estàndard amb aigua i detergent. Es recomana netejar els vehicles després de cada ús, si és possible.

22. Quines són les precaucions a tenir en compte en viatjar amb vehicles turístics?

S'ha de vetllar perquè els vehicles es ventilin freqüentment amb aire fresc durant l'ús. En la ventilació del vehicle, s'ha de preferir escalfar i refredar l'aire amb l'aire extret de l'exterior. No s'ha d'utilitzar la conversió d'aire en el vehicle.

23. Hotel, hostal, etc. dels hostes que arriben col·lectivament. Hi ha risc de malaltia per al personal assignat quan vingui al seu allotjament?

No s'espera que els clients que portin objectes personals, com ara maletes, no s'infectin (presenten risc de propagació de malalties), fins i tot si el virus no pot sobreviure en superfícies inanimades durant molt de temps. Tot i això, en general, després d’aquests procediments, s’han de rentar les mans immediatament o netejar-les a mà amb un antisèptic de mà basat en l’alcohol.

A més, si hi ha convidats procedents de les regions on la malaltia és intensa, si hi ha febre, esternuts, tos entre els convidats, és preferible portar una màscara mèdica per a aquesta persona i el conductor que porti una màscara mèdica d’autoprotecció. S’ha d’assegurar que es truqui al 112 i es doni informació o s’informi prèviament a la institució sanitària dirigida.

24. Quines són les mesures que cal adoptar als hotels?

Neteja estàndard amb aigua i detergent és suficient a les instal·lacions d’allotjament. Cal prestar una atenció especial a la neteja de superfícies que solen tocar-se les mans, les nanses de les portes, les bateries, els passamans, el vàter i el lavabo. No hi ha cap evidència científica que indiqui que l’ús de diversos productes que s’afirma que són específicament efectius per a aquest virus proporcionen una protecció addicional.

S'ha de prestar atenció a la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'han d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.

La persona que pateixi alguna infecció respiratòria vírica ha de cobrir-se el nas i la boca amb un paper de teixit d’un sol ús durant la tos o els esternuts, si no hi ha cap teixit de paper, utilitzeu el colze a l’interior, si és possible, no entrant a llocs concorreguts, si és necessari, tancant la boca i el nas, utilitzant una màscara mèdica si és possible. es recomana.

Com que el virus no pot sobreviure en superfícies inanimades durant molt de temps, no s’espera contaminació per a les persones que porten les maletes del pacient, és convenient posar antisèptics de mà d’alcohol en llocs accessibles.

25. Quines són les mesures que haurien de prendre els empleats de l’aeroport?

S’han de prendre mesures generals per prevenir la infecció.

S'ha de prestar atenció a la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'han d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.

La persona que pateixi alguna infecció respiratòria vírica ha de cobrir-se el nas i la boca amb un paper de teixit d’un sol ús durant la tos o els esternuts, si no hi ha cap teixit de paper, utilitzeu el colze a l’interior, si és possible, no entrant a llocs concorreguts, si és necessari, tancant la boca i el nas, utilitzant una màscara mèdica si és possible. es recomana.

Com que el virus no pot sobreviure en superfícies inanimades durant molt de temps, no s’espera cap transmissió a les persones que portin les maletes del pacient. És convenient posar antisèptic de mà alcohòlica en llocs accessibles.

26. Quin tipus de precaucions han de tenir els empleats que treballen als restaurants i botigues d’on provenen els turistes?

S'han de prendre mesures generals de protecció contra la infecció.

S'ha de prestar atenció a la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'han d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.

Neteja estàndard amb aigua i detergent és suficient per a la neteja de superfícies. S’ha de prestar especial atenció a la neteja de les nanses de les portes, aixetes, passamans, vàter i lavabo amb les mans. No hi ha cap evidència científica que indiqui que l’ús de diversos productes que s’afirma que són específicament efectius per a aquest virus proporciona una protecció addicional.

És convenient posar antisèptic de mà a base d’alcohol en llocs accessibles.

27. Quines són les mesures generals de prevenció de la infecció?

S'ha de prestar atenció a la neteja de mans. Cal rentar-se les mans amb aigua i sabó durant un mínim de 20 segons, i en l'absència de aigua i sabó s'han d'utilitzar antisèptics de mans basats en l'alcohol. No cal utilitzar sabó amb antisèptics ni antibacterianes, n’hi ha prou amb un sabó normal.

Durant la tos o els esternuts, es recomana tapar el nas i la boca amb un paper de teixit d’un sol ús, si el teixit no està disponible, utilitzeu el colze al seu interior, si és possible, no entrar a llocs molt concorreguts.

28. Envia el meu fill a l'escola, es pot infectar el nou Coronavirus (2019-nCoV)?

La nova infecció per coronavirus (2019-nCoV) iniciada a la Xina no s’ha detectat al nostre país fins avui i s’han adoptat mesures necessàries per evitar l’entrada de la malaltia al nostre país. El vostre fill pot trobar virus que causin grip, refredats i refredats a l’escola, però no s’espera que el trobi perquè el nou Coronavirus (2019-nCoV) no està en circulació. En aquest context, el Ministeri de Salut va proporcionar a les escoles informació necessària.

29. Com s’han de netejar les escoles?

Neteja estàndard amb aigua i detergent és suficient per netejar les escoles. S’ha de prestar especial atenció a la neteja de les nanses de les portes, aixetes, passamans, vàter i lavabo amb les mans. No hi ha cap evidència científica que indiqui que l’ús de diversos productes que s’afirma que són específicament efectius per a aquest virus proporcionen una protecció addicional.

30. Al retorn de la pausa semestral torno a la universitat i em quedo a la residència dels estudiants, puc obtenir la malaltia New Coronavirus (2019-nCoV)?

La nova infecció per coronavirus (2019-nCoV) iniciada a la Xina no s’ha detectat al nostre país fins avui i s’han adoptat mesures necessàries per evitar l’entrada de la malaltia al nostre país.

La grip pot trobar virus que causen refredats i refredats, però no s’espera que es trobi ja que el nou Coronavirus (2019-nCoV) no està en circulació. En aquest context, la institució d'educació superior, la institució de dormitoris de crèdit i altres estudiants similars dels dormitoris van proporcionar la informació necessària sobre la malaltia.

31. Els animals domèstics poden transportar i transmetre el nou Coronavirus (2019-nCoV)?

No s'espera que els animals de companyia, com ara gats / gossos domèstics, estiguin infectats amb el nou Coronavirus (2019-nCoV). Tot i això, sempre s’han de rentar les mans amb aigua i sabó després del contacte amb les mascotes. Així, es proporcionarà protecció contra altres infeccions que es puguin transmetre als animals.

32. Pot rentar el nas amb salmorra per evitar la nova infecció per Coronavirus (2019-nCoV)?

No. El fet de rentar el nas amb salmorra regularment no serveix de res per protegir-se contra la infecció pel virus coronari nou (2019-nCoV).

L’ús del vinagre pot evitar la nova infecció per coronavirus (33-nCoV)?

No. L'ús de vinagre no serveix de res per prevenir la infecció pel nou Coronavirus (2019-nCoV).


Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar