Mesures de brots a Metro Istanbul

mesures d'epidèmia al metro d'Istanbul
mesures d'epidèmia al metro d'Istanbul

Dins l’àmbit de la lluita contra l’epidèmia de coronavirus, que s’ha convertit en un problema global, totes les institucions i individus de la societat tenen deures importants. totes les àrees en les que un dia més de 2 milions de passatgers que transporta grans operadors ferroviaris de la ciutat de Turquia amb Metro d'Istanbul, tant en nom dels passatgers per protegir la salut tant de l'estació de treball i el passatger i el personal de contacte, tot i les estacions i oficines, el refectori, que utilitzen només el personal de l'escola, el taller va prendre precaucions per proporcionar un entorn adequat per a mesures antivirus a qualsevol lloc del magatzem.

Covid-19: què és el nou coronavirus?


És el nom que es va donar al tipus de virus que va provocar l'epidèmia que es va anunciar al món arran de la ciutat de Wuhan de la Xina des del començament del gener del 2020. Si bé el virus de la corona és un virus conegut per les seves autoritats però que no causa malalties en els humans, s’ha estès d’animals a humans i després a humans per mutació. El comerç actual s’ha convertit en una epidèmia mundial en poc temps a causa de raons com la vitalitat i la prevalença en viatges personals. Finalment, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha estat declarada pandèmica global - Esclat mundial.

Les mesures preparades per Metro Istanbul com a resultat de les mesures, estudis i casos presos a tot el món són les següents;

El nostre treball abans de l’amenaça epidèmica

Com a Metro Istanbul, quan encara no es va veure l’epidèmia al nostre país, vam treballar amb el Municipi Metropolità d’Istanbul en mesures preventives.

Es van fer el seguiment d’operadors nacionals i internacionals, d’autoritats i organitzacions de transport i es van establir contactes i es van examinar els arranjaments i estudis realitzats a tot el món. Els exàmens i les avaluacions van ser gestionats pel Metro Istanbul Workplace Health Board, juntament amb les explicacions del Ministeri de Salut, de la Junta Científica i de les institucions estatals relacionades, de les mesures a prendre en el cas del brot al nostre país, es van actualitzar els plans d’acció i es van iniciar els estudis en el marc de les mesures preliminars. Pla d'acció preparat TÜRSİD (Turquia Rail Associació de Gestors de Xarxes) també va ser compartit amb.

Les nostres precaucions contra l’amenaça d’esclat

Cada dia més de 2 milions de passatgers que transporta el major operador de sistemes de trens urbans, els nostres passatgers i empleats per protegir la salut de Turquia, per tal de contribuir a evitar la propagació de l'epidèmia que vam tenir les següents precaucions a la vida.

Precaucions preses per als nostres passatgers:

1. Tots els equips i superfícies que contacten els nostres passatgers i empleats, incloses les zones interiors de tots els nostres vehicles i els torns, màquines de bitllets, ascensors, escales mecàniques, escales mecàniques, passamans d’escales fixes i zones de seat a les nostres estacions, van ser desinfectades amb materials desinfectants efectius durant 30 dies. El desinfectant utilitzat es va aplicar pel mètode de boirina i conté substàncies antial·lèrgiques i antimicrobianes que no perjudiquen la salut humana.
2. Plans d’acció de les empreses de transport públic nacional i internacional
Es van examinar les sol·licituds de Covid-19 i es van avaluar les nostres aplicacions actuals.
3. Per tal de reduir la pressió psicològica sobre els nostres passatgers i informar-los correctament, es van preparar informació i imatges relacionades amb estudis de desinfecció i neteja. Aquests treballs es van compartir amb les nostres pantalles digitals i comptes de mitjans socials als nostres vehicles i estacions.
4. Es van començar a proporcionar màscares als passatgers que van ser alterats durant el viatge, que van necessitar anar a la institució sanitària o que van sol·licitar ajuda sanitària.
5. Malgrat la disminució del nombre de passatgers, es va decidir continuar els vols de manera que no fessin víctimes dels nostres passatgers d’acord amb les decisions de l’IMM.
6. Fins a una segona decisió, els vols del metro nocturn es van suspendre.
7. S’utilitza principalment per viatges turístics i números de passatgers
Les línies tefelerik TF90 Maçka-Taşkışla i TF1 Eyüp-Piyer Loti, que van disminuir un 2%, van quedar temporalment tancades en funcionament.
8. Es va posar en pràctica la decisió sobre l’ús gratuït de vehicles de transport públic per part de professionals sanitaris.
9. Per avisar els nostres passatgers "Protegiu la vostra distància social" als vehicles del sistema ferroviari, es comença a aplicar als vehicles les adhesives amb l'avís de seure.

Precaucions per als nostres empleats:

1. Els empleats amb risc de contacte proper amb els passatgers van rebre formació en higiene i es va augmentar la freqüència de neteja a les seves àrees de treball.
2. A les nostres cabines de tren, es desinfecten / desinfecten les superfícies de contacte dels conductors del tren.
3. Es van prendre mesures per garantir la seguretat i la seguretat del SMAMP (personal d’atenció a les emergències del metro sense conduir) que treballa en vehicles de metro M5 Üsküdar-Çekmeköy sense conductor.
4. Les declaracions i les decisions preses per l’IMM i el Ministeri de Salut es van seguir a l’instant i es van compartir informació i pràctiques amb els nostres empleats.
5. La desinfecció es va realitzar a tots els punts de contacte, inclosos els nostres campus, tallers, zones comunes, vehicles per carretera i ferrocarril i equips de treball, i es va augmentar la freqüència de neteja.
6. A l'entrada del campus es van començar a mesurar el foc amb dispositius sense contacte.
7. El permís administratiu es va aplicar d’acord amb el Decret presidencial per als nostres empleats amb problemes de salut crònics, discapacitats, dones embarassades i majors de 60 anys.
8. Per als nostres empleats d'Ov, es van fer plans per donar suport a l'aplicació #evdekal, permetent al mínim personal sortir possible amb els sistemes de treball remot i reciclatge.
9. Es van augmentar les pràctiques d’higiene als menjadors i forns de te i es van prendre noves decisions per evitar el contacte dels empleats d’aquests departaments. Es va iniciar la implementació tancada de paquets en la distribució d’aliments i es va afegir un seguiment diari dels empleats de la cafeteria i del centre de te als plans de negoci.
10. Els empleats que viatgen a l'estranger han estat identificats i seguits en el pla d'acció del Ministeri de Salut.
11. Es va informar als empleats i empreses per establir una comunicació amb els proveïdors per telèfon i correu electrònic i per minimitzar les entrades i visites de l'empresa.
12. Els procediments i els principis del Pla d’Acció d’Emergència es van debatre amb l’agenda “coronavirus” al Comitè OHS. El Pla d’Acció es va actualitzar i compartir amb tots els empleats.

13. Es van ajornar totes les organitzacions que necessiten una participació intensa, com ara formació a casa i conferències.
14. Les coses a fer sobre higiene personal es van començar a compartir amb els nostres empleats i passatgers amb freqüència.

Després de tots aquests estudis, es van avaluar plans de retroalimentació, reflexions dels passatgers, explicacions i advertiments de l'IMM i del Ministeri de Salut i es van crear plans d'acció per a la següent fase.


Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar