Suggeriments per alleujar les portes de la frontera negra d'Utkad

Suggeriments per alleujar les portes dels nervis negres d’Uticad
Suggeriments per alleujar les portes dels nervis negres d’Uticad

UTIKAD, l'Associació Internacional de Proveïdors de Serveis de Transport i Logística, va enviar per escrit la informació que va preparar sobre "Les mesures a prendre en el transport direccional europeu direccional dins de l'àmbit d'aplicació de Coronavirus / COVID-19".


Després de la ràpida propagació de la malaltia a la Xina a partir de Covidien-19 és el primer soci comercial de l'món de Turquia en els països europeus, es van prendre mesures estrictes. Després de les mesures que també afecten el sector logístic global, es van ampliar els creuaments de portes dels vehicles que transportaven càrrega, es van produir grans esperes i piles a la porta frontera de Kapıkule, que és la connexió fronterera més important del nostre país amb els països europeus.
Els ciutadans dels països que necessiten l'epidèmia s'ha generalitzat en l'àmbit de les mesures que Turquia prengui conductor estranger però després de el període d'espera de 14 dies que es permetrà passar a Turquia, així com els conductors turcs d'Europa procés de seguiment de 14 dies es durà a sortir de casa ia més de ser incapaç de treballar, alguns països de la UE A causa del problema del visat derivat de la detenció dels procediments de visat o de fer massa poc, l'operació de la flota turca TIR i la càrrega d'emergència gairebé s'ha aturat.

En aquest moment, UTİKAD va comunicar les precaucions que es poden adoptar en altres passos fronterers a Europa i els següents suggeriments al vicepresident de la República de Turquia, el senyor Fuat Oktay.

MESURES A PODER PROVEDIR A LA CONTINUACIÓ DEL TRANSPORT DE CARRETERES A PORTES FRANQUERES

  • 1- adquirit en el vehicle amb les fronteres de Turquia i el conductor exterior turca a 14 dies en quarantena en lloc de Covidien-19 activitats de la Junta en la lluita contra l'epidèmia continua sense interrupció, La ciència també s'establirà en l'agilitat de les proves de diagnòstic ràpid que confirmen una quantitat suficient de centre de proves, de manera que la prova de cada conductor, i continuar els viatges dels conductors, els resultats són negatius;
  • 2- per als enviaments d'exportació de Turquia per als vehicles que van cap a Europa associacions també establerts amb les autoritats búlgares, la frontera Kapitan Andreevo es repetirà en el resultat de la prova ràpida Porta és negatiu l'exterior i turc per notificar el conductor de les autoritats de Bulgària i coordinat d'informació sobre la Unió Europea, facilitant la sortida de el vehicle després que els fluxos que els permeti mudar-se al seu país;
  • 3- Aplicació del mètode que s'ha d'aplicar a la porta de la frontera de Kapıkule en altres portes fronteres de les carreteres a través dels centres de proves que s'han d'establir;
  • 4- Fer un intent d’emergència a la UE per ampliar automàticament els visats de Schengen dels conductors turcs fins a una data determinada;
  • 5- Acció urgent davant la UE per suspendre el sistema de certificats de quota i de trànsit aplicat pels països de la UE als vehicles de transport turcs.

Als països europeus també es prenen diverses mesures per a brots de coronavirus, però es preveuen diferents pràctiques, excepcions i comoditats sempre que es prenguin les mesures sanitàries necessàries perquè el transport de mercaderies continuï els fluxos logístics. Les institucions de la UE fan el màxim esforç per no aturar el negoci del transport i relaxar les restriccions de temps i pràctiques similars relacionades amb els conductors de vehicles.

L’objectiu de les propostes és que la càrrega passi per les fronteres en menys de 15 minuts, mantenint les carreteres obertes per al transport de mercaderies, eliminant les restriccions nacionals en el transport i reduint els procediments administratius aplicats a tots els que treballen en el sector del transport.


Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar