Barrera de virus de Corona a 2,3 milions de dòlars de soldat xinès al pont de YSS

virus de la corona obstacle a un elf de mil milions de dòlars al pont de Yss
virus de la corona obstacle a un elf de mil milions de dòlars al pont de Yss

Corona brot de virus a la Xina a causa de la cessació de vols entre Turquia, Yavuz Sultan Selim pont pres dels bancs xinesos per al refinançament prevista de $ 2,3 han provocat l'ajornament de l'préstec. Els banquers i funcionaris de la companyia xinesos no poden trobar-se cara a cara a causa de restriccions de viatge per evitar la propagació del brot.


L’epidèmia del virus de la corona que va sacsejar el món també va causar un retard en el préstec de refinançament de 2,3 milions de dòlars previst que es comprava als bancs xinesos per al pont Sultan Yavuz Selim del Bòsfor.

El refinançament intenta tancar un préstec prèviament utilitzat amb un altre préstec bancari amb taxes d’interès que es consideren més avantatjoses.

Segons la notícia que Bloomberg es basa en fonts properes al tema, les negociacions entre el soci turc IC Investment Holding i el grup xinès comerciants xinesos, que manté una participació del 51 per cent, i els bancs xinesos van ser alterats per l’epidèmia.

Es va suggerir que les converses, que es preveia que finalitzessin a l'abril, es podrien celebrar després d'abril.

VOL PROHIBIT

Es va afirmar que les negociacions entre els funcionaris del consorci establerts amb els banquers xinesos per a Yavuz Sultan Selim es van ajornar a causa de les restriccions de viatge que es van portar entre els dos països a causa del virus corona i que només es podia reunir en línia.

IC Investment Holding i el seu soci italià Astaldi van rebre un préstec de 2013 anys el 9 per a la construcció del pont Yavuz Sultan Selim. El consorci està negociant un préstec de refinançament de set anys amb bancs liderats pels bancs xinesos ICBC i Bank of China.

El Banc de la Xina i IC Yatırım van deixar sense respondre preguntes sobre la qüestió.

El Grup de Comerçadors de la Xina Xinesa va adquirir una participació majoritària del 688,5 per cent a la companyia que operava el pont amb un acord de 51 milions de dòlars. L’empresa xinesa va comprar el 33 per cent de la italiana Astaldi i el 18 per cent de la IC Investment.

Amb el pont Yavuz Sultan Selim, que es va llançar el 2016, el Tresor havia garantit un forfet de moneda estrangera.

El 2019, es va revelar que l’import a pagar pel Tresor era de 3 milions de tones. (PORTAVEU)


Cerca de notícies ferroviàries

Sigues el primer a comentar

Yorumlar