Passant al període d'R + D en educació professional

R + D en educació professional
R + D en educació professional

Mahmut Özer, viceministre d’Educació Nacional, va explicar a un diari els seus plans postepidèmics per als centres d’R + D establerts en centres de secundària professional. Özer va dir: "Tindrem aproximadament 20 centres d'R + D. Cada centre es centrarà en una àrea diferent. "


L'entrevista del viceministre d'Educació Nacional Özer és la següent: "Ara anem al període d'R + D en educació professional", el viceministre d'Educació Nacional Özer va declarar que aquest serà un dels assoliments més importants del brot covid-19 a l'educació professional, En afegirem de nous tenint en compte la distribució. Tindrem aproximadament 20 centres d’R + D. Cada centre es centrarà en una àrea diferent. Per exemple, un centre només tractarà el programari, mentre que un altre se centrarà en les tecnologies de dispositius biomèdics. El seu objectiu principal serà el desenvolupament de productes, la patent, el model d’utilitat, el disseny i la producció de marques, el registre i la comercialització. Augmentarem constantment la gamma de productes. Ara farem formació de professors en aquests centres regionals de R + D. " Özer va afirmar que el currículum d’educació professional s’actualitzarà ràpidament després del procés d’automatització, programari, tecnologies d’intel·ligència artificial i habilitats digitals, Özer va destacar que els centres d’R + D contribuiran significativament a l’actualització.

El Ministeri d'Educació Nacional (MoNE) va iniciar un gran atac els dies de lluita contra el brot de kovid-19. Es van produir una gran quantitat de productes a partir dels materials de desinfecció necessaris abans de l’escola, des de la màscara, des de la rasa protectora facial fins als vestits i les flotadores d’un sol ús. D’aquesta manera, MEB va fer contribucions molt importants a la prevenció de l’epidèmia en els primers dies de la lluita. Després va continuar la producció de màquina antifaç, dispositiu de filtració d'aire, dispositiu de laringoscopi de vídeo del respirador. En aquest procés, que demostra la importància d’una forta formació professional, el viceministre de MoNE Mahmut Özer va explicar quina mena de planificació de l’educació professional seria després de l’esclat del kovid-19.

"Hem estat afectats negativament"

Durant els dies de lluita contra el Kovid-19, la formació professional va exercir un èxit. Què plantegeu per al futur de l’educació professional, que també tingui una experiència increïble?

L’educació professional està fent una contribució important formant els recursos humans amb les competències professionals que requereix el mercat de treball des de fa molts anys al nostre país. L’educació professional va tenir un període deprimit sobretot després de l’aplicació del coeficient. En aquest període, l’educació professional ha deixat de ser l’elecció dels estudiants amb èxit acadèmic. Els anys següents, es va produir un segon xoc en l’aplicació de punts de col·locació a tots els centres de secundària. El que va passar després de començar a repetir l’aplicació de coeficients, l’educació professional es va tornar a convertir en una opció obligatòria per als estudiants relativament infructuosos. Aquests processos van afectar negativament la moral dels nostres directius i professors dels nostres instituts de formació professional. L’educació professional s’ha conegut per problemes, absentisme dels estudiants i delictes disciplinaris. Com a resultat, la incapacitat dels graduats per satisfer les expectatives del mercat laboral va reforçar la percepció negativa envers l’educació professional. Per tant, es va produir una greu pèrdua de confiança en ells mateixos en l’educació professional.

"Guanya la confiança en si mateix"

Es recupera seriosament la confiança en si mateix en aquest procés?

Exactament. L’aportació més important d’aquest procés va ser recuperar la confiança en si mateix en els temps prestigiosos d’educació professional. Va mostrar què podia fer quan es resolguessin els seus problemes, donades oportunitats i motivats. En aquest procés, va arribar a l’agenda amb la seva capacitat de producció i producció, no amb problemes d’educació professional. A mesura que les organitzacions de mitjans nacionals i internacionals aconsegueixen més èxit, la confiança en ells mateixos va augmentar. Com que la creença en el que poden fer, produir i produir és valuosa, es va assolir l'èxit.

"Tots els centres se centraran en una àrea"

Els centres d’R + D seran permanents els dies posteriors a l’esclat de Kovid-19?

A l’educació professional, ara passem pel període d’R + D. Aquest serà un dels èxits més importants del brot de Kovid-19 a l'educació professional. En aquest procés, afegirem-ne de nous als centres d’R + D que hem establert, tenint en compte la distribució regional. Aquests estudis estan a punt d’acabar-se. Tindrem aproximadament 20 centres d’R + D. Cada centre es centrarà en una àrea diferent. Per exemple, un centre només tractarà el programari, mentre que un altre se centrarà en les tecnologies de dispositius biomèdics. Els centres estaran en constant comunicació entre ells i s’hi donaran suport. Aquests centres seran també centres d’excel·lència. El seu objectiu principal serà el desenvolupament de productes, la patent, el model d’utilitat, el disseny i la producció de marques, el registre i la comercialització. Augmentarem constantment la gamma de productes. Ara realitzarem formació dels nostres professors en aquests centres regionals de R + D. Aquests centres també contribuiran significativament a l’actualització del currículum d’educació professional.

La seva confiança va augmentar

Podem dir que les inversions que MEB ha fet en educació professional durant els darrers dos anys han donat fruits?

Sí. Com a ministeri, ens vam centrar realment en l’educació professional. Ens hem realitzat projectes molt importants l’un darrere l’altre. El més important, per primera vegada, hem dut a terme una intensa i completa cooperació amb representants forts dels sectors de tots els àmbits de l’educació. Per tant, la confiança dels sectors en educació professional ha augmentat gradualment. Tots aquests passos van permetre produir una resposta ràpida, col·lectiva i dinàmica en aquest procés.

Com planejaràs a partir d’ara?

Continuarem reforçant el cicle educació-producció-ocupació de l’educació professional. Actualitzarem constantment la formació amb una cooperació més forta amb el mercat de treball. Farem dels nostres instituts de formació professional els centres de producció. Augmentarem contínuament la capacitat de producció de productes i serveis, especialment dins l’àmbit dels fons giratoris. Per exemple, el 2019, vam augmentar els ingressos obtinguts de la producció d’aquest àmbit en un 40 per cent fins a 400 milions de TL. El 2021, el nostre objectiu és la producció de mil milions de TL. El tema més important és millorar la capacitat d’ocupació i les condicions laborals dels graduats al mercat laboral. Les col·laboracions que hem establert amb els sectors amb prioritat laboral són els nostres primers passos cap a això. Aquests passos continuaran sent més forts.

"Tots els productes en els quals ens vam centrar eren"

Heu establert centres d’R + D a les escoles secundàries professionals. Quin era el propòsit?

La contribució de la formació professional als dies de lluita contra Kovid-19 va ser doble. La primera fase va consistir en la producció massiva i el lliurament de màscara, desinfectant, rasa de protecció facial, davantal d’un sol ús i salopetes. Aquesta etapa va tenir un gran èxit i encara es continuen les produccions en aquest context. La segona fase es va centrar en el disseny i la fabricació de dispositius com ara màquines respiradores i màscares necessàries per combatre el kovid-19. Per tenir èxit en la segona etapa, vam establir centres de R + D dins dels nostres instituts de formació professional i tècnica anatòlica de les nostres províncies amb una infraestructura forta. Hem reforçat la infraestructura dels nostres centres d’R + D per al disseny i producció d’aquests productes. Es van realitzar estudis molt intensos en aquests centres que vam establir a les nostres ciutats com Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Konya, Mersin, Muğla i Hatay. En aquests centres, vam poder produir tots els productes en què es va centrar. En aquest context, s’han dissenyat i produït molts productes com ara màscara de màscara quirúrgica, respirador, màquina de màscara estàndard N95, dispositiu de laringoscopi de vídeo, llit de cures intensives, dispositiu de filtració d’aire, unitat de mostreig.

Cooperació amb UIT-ASELSAN

Tenint en compte l’actualització del currículum, realitzareu noves actualitzacions, tenint en compte que el mercat laboral es produirà després del brot de Kovid-19?

És clar. Després d'aquest procés, es farà una ràpida renovació del currículum per a competències digitals. No considerem les institucions d’educació professional i tècnica com a institucions on només s’ofereix formació d’habilitats. Volem que tots els nostres estudiants adquireixin competències clau perquè puguin adaptar-se al canvi tecnològic i social. Volem reduir la distinció entre l’educació professional i l’ensenyament general al llarg del temps. Per tant, col·laborem amb organitzacions tant tècniques com acadèmiques, com ITU i ASELSAN. Les competències necessàries segons el nivell tecnològic del camp al mercat de treball s’afegiran al currículum en totes les professions que ensenyem. Tot i això, no ens conformarem amb això, sinó que treballarem per enfortir les habilitats generals dels nostres graduats.Sigues el primer a comentar

Yorumlar