Què és la llegenda de Shahmaran?

Què és la llegenda de Shahmaran?
Què és la llegenda de Shahmaran?

La part superior del seu cos és una dona bella, i la part inferior del seu cos té la forma d'una serp, una criatura mitològica que es troba als contes de la cultura oriental. Ell és el rei de les serps. Segons la llegenda, es creu que vivia al voltant de Tars.

Té una història que vam escoltar amb afecte dels nostres grans quan era petit. Şahmeran és una criatura amb bondat en la seva essència. Viu sota terra amb les seves serps. Totes les serps li obeeixen. Un jove anomenat Cemşab es deixa al fons del pou per no compartir la mel que van trobar a causa de la cobdícia dels seus amics. Cemşab, que aquí està sol i no pot pujar, veu un forat al costat del pou. Ampliant el forat, observa la part on la llum es filtra del forat i hi veu el Shahmaran. Llavors cava tant com pot i coneix en Şahmeran d'aquesta manera. Şahmeran estima molt Cemşab. Durant l'estada de Cemşab amb Şahmeran, Şahmeran li dóna informació sobre la ciència mèdica que cap ésser humà ha tingut mai. Cemşab fa tot el possible per conèixer aquesta informació. Segons un rumor, Cemşab és en realitat el conegut Lokman Hekim.

Després de molt de temps, Cemşab s'avorreix i vol tornar a casa. Şahmeran li demana que no hi vagi; però Cemşab està decidit a deixar-lo marxar. En marxar, Şahmeran pren la paraula de Cemşab que no hauria de dir a ningú que l'ha vist. Després que Cemşab torni a casa seva, no li diu a ningú que va veure el Sahmeran. Però el governant de l'època es posa malalt i l'única cura per a la seva malaltia es troba al cos de Shahmaran. El visir, que pretén curar el rei tallant-li la carn i donant-li de menjar al rei, busca el rei per tot arreu. Controla tota la gent del país una per una. Té el seu propi mètode en aquest sentit. Tira tota la gent al hammam i observa com es banya des d'un racó. Tot i que Cemşab està decidit a no revelar la ubicació del Shahmaran, el visir també convida a Cemşab al bany. S'amaga en un racó i mira en Cemsab. En veure que el cos de Cemşab, que s'hi despullava per banyar-s'hi, estava cobert d'escates, va aparèixer de sobte el visir. Sabent que el cos de la persona que veu el basilisc estarà cobert d'escates, el visir fa parlar per la força a Cemşab. Aleshores, Cemşab ha d'informar de mala gana la ubicació de Şahmeran. D'aquesta manera, el visir, que va conèixer la ubicació del Shahmaran, aconsegueix capturar el Shahmaran.

Atrapat en Şahmeran s'adona del malestar que està en Cemşab. S'adona que no ho va fer a propòsit. Şahmeran morirà indefens, però vol reunir-se amb Cemşab abans de morir. Quan el van matar, Cemşaba li diu que bulli la seva carn, que faci beure l'aigua al visir i que doni la carn al governant. Cemşab fa exactament el que va dir Şahmera. Fa beure la seva aigua al visir. El visir mor a l'acte. Dona la seva carn al governant, el governant es recupera de la seva malaltia.

La llegenda de Shahmaran és una lliçó per a la gent sobre fer el bé i trobar el mal, i s'ha explicat durant generacions.

Segons la llegenda, les serps de Shahmera encara no saben que Shahmera ha mort. Si les serps s'assabenten que el Basilisc ha mort, atacaran tota la ciutat i es venjaran del Basilisc. Però a la llegenda, Şahmeran és pacífic i benèvol. Es diu que va recórrer a alguns trucs perquè les seves serps no fessin mal a la gent i no s'adonessin que estava mort.

Günceleme: 14/11/2021 01:01

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar