TOYOTA GAZOO Racing comença amb força la temporada del WRC

El TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team va començar amb èxit la carrera inicial de la temporada del WRC 1 amb el seu nou cotxe de cursa GR Yaris Rally2022. En el primer ral·li celebrat a Montecarlo, Sebastien Ogier va ocupar el segon lloc i va pujar al podi. Tanmateix, Kalle Rovanpera també va ocupar la quarta posició i va aportar punts importants a l'equip.

Ogier va estar a prop de la seva novena victòria a la llegendària cursa de ral·lis i va lluitar pel primer lloc durant tot el cap de setmana. El problema de ruptura de pneumàtics que va experimentar en la penúltima etapa va reduir el lideratge de 24.6 segons a 9.5 segons. Mostrant tota la seva actuació en l'última etapa, Ogier va ser penalitzat durant 10 segons per la seva mala sortida i va acabar el ral·li en segona posició, a només 10.5 segons del líder. Rovanpera, que va aconseguir una impressionant quarta posició, va augmentar el ritme del ral·li cada dia que passava i va guanyar tres etapes, inclosa la Power Stage al final del ral·li.

Elfyn Evans, la tercera pilot del GR Yaris Rally1, també va lluitar pel lideratge fins que dissabte va sortir fora de la carretera i va perdre 20 minuts. Portant el seu alt rendiment a la Power Stage, Evans va contribuir al segon lloc de Toyota en aquesta etapa.

A la carrera inaugural del WRC d'aquesta temporada, els tres pilots de Toyota van demostrar que podien guanyar etapes, i el GR Yaris Rally1 va marcar el millor temps en 17 de les 9 etapes. A la cursa, on es van utilitzar per primera vegada motors híbrids al més alt nivell del ral·li, Toyota va aconseguir demostrar la seva durabilitat i alt rendiment.

El pilot del TGR WRC Challenge Program Takamoto Katsuta també va acabar en el tercer ral·li de Montecarlo consecutiu, ocupant-se vuitè a la general. Així, l'equip recentment format TOYOTA GAZOO Racing WRT Next Generation va aconseguir els seus primers punts.

El capità de l'equip, Jari-Matti Latvala, va declarar que estaven molt a prop de la victòria i va dir: “El punt més important del cap de setmana va ser que el cotxe va demostrar que tenia capacitat per guanyar. L'eina també ha demostrat ser fiable. Això ens permet mirar positivament cap al futur i la resta de la temporada”.

La segona cursa de la temporada del WRC serà el Ral·li de Suècia, que es disputarà sobre neu i gel en condicions hivernals plenes del 24 al 27 de febrer. La cursa d'enguany es traslladarà una mica més al nord i se celebrarà a Umea. Aquest serà un nou repte per a equips i pilots.