Conclusió de la licitació del túnel de Buca amb 8 mesos de retard

La licitació del túnel de Buca va finalitzar amb retard mensual
Conclusió de la licitació del túnel de Buca amb 8 mesos de retard

La licitació oberta pel municipi metropolità d'Esmirna per a la finalització del túnel de Buca i altres etapes del projecte gegant, que proporcionarà una connexió entre Buca i la terminal d'autobusos interurbans d'Esmirna sense entrar al trànsit de la ciutat, va provocar un retard de 8 mesos a causa del l'objecció presentada a l'Autoritat de Contractació Pública (KIK). Després de la decisió del KİK, es va signar un contracte amb Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, que va oferir la segona oferta més baixa. El Túnel de la Buca, que costarà 559 milions de lires, i les següents etapes es completaran en 3 anys.

S'ha finalitzat el procés de licitació iniciat pel municipi metropolità d'Esmirna per completar el "túnel de Buca", una de les etapes importants del projecte que permetrà un transport ininterromput entre Buca i Bornova. El municipi metropolità, que va sortir a licitació l'agost de 2021 per acabar la construcció del túnel, que va quedar sense acabar a causa de la retirada del contractista, va signar un contracte amb Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, que va guanyar la licitació després de les objeccions al públic. Es va concloure l'autoritat de contractació. L'empresa s'encarregarà de la construcció del túnel, 559 passos inferiors, 2 embornals, 8 cruïlles, 5 passos superiors i murs en la tercera i quarta fase del projecte, amb un cost de 2 milions de llires. La construcció, que començarà després del lliurament del lloc, s'acabarà en 3 anys.

GCC adjudicat a la segona oferta, no a la més baixa

Les obres de construcció del túnel, de les quals s'han acabat uns 4735 metres, es van aturar l'agost de 250, després que l'empresa adjudicatària, que va rebre la licitació del túnel, sol·licités la liquidació de l'obra en base a l'article quart provisional de la Llei núm. 2019. , titulat "Liquidació i cessió de contractes". Per a la continuació del projecte, 19 empreses van participar a la licitació organitzada pel municipi metropolità d'Esmirna el 2021 d'agost de 25. Deha Infrastructure Inc.-Feza Contracting Inc. Es va lliurar als licitadors l'oferta més avantatjosa de 540 milions 567 mil lires donada per l'associació. Özkar Construction Industry and Trade Inc. va ocupar el segon lloc amb la seva oferta de 559 milions de TL. Es van avaluar les objeccions tant d'Özkar İnşaat com d'altres empreses participants en la licitació a la KİK. Com a resultat de l'avaluació que va durar 8 mesos, KİK va decidir adjudicar la licitació a ÖZKAR İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., que va fer una oferta elevada de 18 milions 433 mil lires.

Inversió superior a 1 milions de TL

El túnel facilitarà el transport des de Konak fins a la terminal d'autobusos interurbans amb els viaductes que es posaran en servei en els propers mesos. La durada total del projecte, que donarà aire fresc al trànsit urbà, arribarà als 7,1 quilòmetres. Quan el túnel estigui acabat, tindrà el títol del túnel de carretera més llarg d'Esmirna. Els residents d'Esmirna encara utilitzen Bayraklı 1 túnel de 320 metres, túnel de Konak 674 metres, Bayraklı El seu túnel 2 té 865 metres de llarg. Juntament amb la construcció del viaducte, les carreteres de connexió, la construcció del túnel i altres etapes, l'import de la inversió superarà els 1 milions de lires.

Longitud 2,5 quilòmetres

El túnel més llarg d'Esmirna es construirà dins de l'àmbit de la segona fase del "Projecte de la carretera de connexió entre el carrer Buca-Onat i la terminal d'autobusos interurbans i el projecte de la carretera de circumval·lació". La longitud del túnel de doble tub serà de 2,5 quilòmetres i servirà com a total de quatre carrils, 2 sortides i 2 arribades. El túnel tindrà 7,5 metres d'alçada i 10,6 metres d'amplada. El municipi metropolità d'İzmir va completar la construcció de 2 viaductes, 2 passos inferiors i 1 pas superior dins l'àmbit de la primera etapa de la carretera de connexió entre el carrer Buca Onat i la terminal d'autobusos interurbans i la carretera de circumval·lació. Les vies de connexió s'obriran al seu ús durant els propers mesos després de l'enllumenat.

La construcció comença després del lliurament del lloc

S'ha celebrat conjuntament la licitació de la construcció del túnel i la construcció de dos passos inferiors, 8 embornals, 5 cruïlles, 2 passos superiors i murs en la tercera i quarta fase del projecte. En la tercera fase del projecte, de 850 metres de llarg, situat entre el bulevard Homeros i el túnel, es pretén resoldre els problemes de trànsit a la regió proporcionant connexió als districtes de Çaldıran, Hürriyet, Mehtap i Çamlık. En aquest context, es construiran 3 cruïlles, un pas inferior, un embornal i un mur. La 4a etapa del projecte cobreix el tram de 1 metres entre la 773a etapa, encara en construcció, i el túnel. En aquesta fase es construiran 2 cruïlles, 2 passos superiors, un pas inferior, 7 embornals i murs. En aquesta fase, les obres començaran al tram de 773 metres del tram de 750 metres.

S'arribarà a l'estació d'autobusos sense entrar al trànsit de la ciutat

El recorregut de 7,1 quilòmetres fa 35 metres d'amplada i consta d'un total de 3 carrils dividits en 3 arribades i 6 sortides, i un túnel de doble tub de 2,5 quilòmetres. Amb el projecte de túnel i viaducte, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Center, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova i el barri de Karacaoşamal es creuen Carrer fins a l'estació d'autobusos d'Otogar. Es proporcionarà un enllaç. Els vehicles que passen pel túnel més llarg d'Esmirna pel bulevard Homeros i el carrer Onat podran arribar a l'estació d'autobusos i a la carretera de circumval·lació sense entrar en el trànsit intens de la ciutat. Quan es completi la inversió gegant, el trànsit urbà s'alleujarà i el bulevard Homeros de Buca es connectarà a la terminal d'autobusos d'İzmir a Işıkkent sense entrar al trànsit de la ciutat.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar