La Fundació TEMA recomana que la protecció dels béns naturals es determini per llei

La Fundació TEMA recomana que la protecció dels béns naturals es determini per llei
La Fundació TEMA recomana que la protecció dels béns naturals es determini per llei

La Fundació TEMA va revelar recentment que hi ha aproximadament 24 mil llicències mineres a 20 províncies de Turquia. Quan es van examinar els mapes miners detallats d'aquestes províncies, es va determinar que les llicències mineres es van expedir sense una perspectiva holística i sense considerar els efectes acumulatius. Després d'aquests estudis, la Fundació va preparar un document polític contra les activitats mineres que amenacen els nostres actius naturals, la seguretat alimentària i els valors culturals, i va suggerir que les àrees tancades a la mineria es determinessin per llei.

Com a resultat dels estudis de mapes que mostren la distribució de les llicències mineres, que la Fundació TEMA porta a terme des del 2019, a 24 províncies (Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Kırklareli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Zonguldak, Bartın, Eskişehir). , Karaman, Kahramanmaraş, Erzincan, Tunceli, Ordu, Tokat). , Artvin, Erzurum, Bayburt, Şırnak, Siirt, Batman i Sivas) van revelar que hi ha aproximadament 20 mil llicències mineres. Les vostres llicències; Segons els resultats dels estudis que examinen la relació entre boscos, àrees protegides, zones agrícoles i de pastura i béns culturals, es va observar que la taxa mitjana de llicències de les províncies era del 63%. Davant d'aquesta situació que amenaça la nostra naturalesa, l'existència de l'aigua i el sòl, la salut alimentària i la seguretat alimentària, la Fundació TEMA va compartir el seu document polític amb la ciutadania. Segons el document, la Fundació va afirmar que les zones tancades a la mineria haurien de ser determinades per llei, tal com suggereixen diferents suborganitzacions de les Nacions Unides i com en alguns altres països.

Deniz Ataç, president del Patronat de la Fundació TEMA, va cridar l'atenció sobre el fet que la legislació que permet la mineria a tot arreu, independentment del seu estat i qualitat, no és suficient per protegir els nostres béns naturals, la seguretat alimentària i els valors culturals; "Tot i que s'intenta imposar restriccions a les activitats mineres amb regulacions i decisions polítiques, aquestes regulacions fàcilment canviables deixen la natura i la salut humana insegures i sense protecció. Amb les activitats mineres, la desconnexió de la capa vegetal formada al llarg de milers d'anys de la roca principal, l'intens consum d'aigua utilitzada durant l'explotació i la contaminació química que provoca; Els problemes de salut permanents a la regió on es troba deixen efectes negatius en la vida socioeconòmica i cultural. La prevenció d'aquestes amenaces provocades per les activitats mineres serà possible protegint els boscos, les àrees protegides, les terres fèrtils agrícoles i de pastura, les conques d'aigua potable, la cultura local i les zones residencials dels danys de la mineria. Tal com afirma l'Agència de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i tal com practica molts països, determinar les àrees tancades a la mineria per llei i no permetre cap activitat mineria, incloses les activitats d'exploració, en aquestes àrees designades, actius naturals, riquesa biològica, vida salvatge, zones d'agricultura i de pastura, És l'única manera de protegir les costes i les conques d'aigua potable de les activitats mineres. Si la llei no la protegeix, la mina no sobreviurà", va dir.

Àrees tancades a Document de Política Minera

Segons el Document de Política d'Àrees Tancades a la Mineria, elaborat per la Fundació TEMA; Les àrees següents s'han de tancar a les activitats mineres per a la sostenibilitat de l'ecosistema, la biodiversitat, la continuïtat de la vida salvatge i l'accés a l'aigua potable i els aliments segurs:

El principal objectiu empresarial en els plans de gestió forestal; Àrees forestals designades com a protecció de la natura, prevenció de l'erosió, protecció del clima, producció d'aigua, salut pública, estètica, ecoturisme i recreació, defensa nacional i amb funcions científiques.

Totes les àrees protegides;

Basat en la Llei de parcs nacionals núm. 2873; parcs nacionals, parcs naturals, monuments naturals,

Llei ambiental núm. 2872; Zones Especials de Protecció Ambiental

Llei de caça terrestre núm. 4915; Santuaris de vida salvatge, àrees de desenvolupament de fauna i zones d'assentament de vida silvestre

la Llei núm. 2863 de protecció dels béns culturals i naturals; béns culturals, béns naturals, àrees protegides

Àrees protegides per convencions internacionals;

zones de reserva de la biosfera,

zones Ramsar

Àrees protegides potencials com ara zones importants de naturalesa, ocells i plantes determinats per estudis científics (estat de conservació kazancridant)

zones de conreu;

Basat en la Llei núm. 5403 de conservació i ordenació del sòl; terres agrícoles absolutes, terres de conreu especial, terres de conreu plantades i grans planes,

Els pastures, prats, pastures i zones d'hivernada on es determinen espècies endèmiques o rares amb distribució local i races geogràfiques locals, encara que àmpliament distribuïdes, dins l'àmbit de la Llei de pastures núm. 4342,

Camps d'oliveres, els límits dels quals estan traçats amb la Llei de l'olivera núm. 3573,

Conques d'aigua potable amb totes les distàncies de protecció,

Zones humides (zones Ramsar, zones humides d'importància nacional i local),

Àrees protegides litorals i marines (Estat de conservació de les prats marines i les dunes de sorra kazancridant)

Àrees protegides potencials com ara zones importants de naturalesa, ocells i plantes determinats per estudis científics (estat de conservació kazancridant)

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar