Art a l'estació de tren històrica de Göztepe

Art a l'estació de tren històrica de Goztepe
Art a l'estació de tren històrica de Göztepe

L'estació de tren de Göztepe ha donat servei a innombrables passatgers durant gairebé un segle. Va ser testimoni de separacions i reunions. L'estació, que va quedar fora de servei el 2013 després de l'obertura de Marmaray, ara és un centre d'art. Els habitants d'Istanbul estan molt contents que l'edifici es posa en servei amb un concepte diferent.

L'estació de tren de Göztepe, que abans va ser una de les estacions de la línia Haydarpaşa-İzmit, es va traslladar una mica més enllà en cancel·lar les seves andanes el 2013 després d'estar en funcionament durant gairebé un segle. L'estació, que ha acollit innombrables passatgers durant gairebé un segle, s'ha transformat en un centre cultural i artístic i ha reobert les seves portes.

Què hi ha avui a l'edifici històric de l'estació de Göztepe?

L'estació és avui un centre de cultura i art, fruit de la feina que va començar amb la col·laboració del Ministeri d'Educació Nacional, el Ministeri de Transports i Infraestructures, els Ferrocarrils de l'Estat (TCDD), la Direcció General de Formació Permanent i la Institut de Maduració Sabancı. El coordinador del Centre de Cultura i Art de Göztepe TCDD, Veysel Karani Tur, explica que l'edifici, que s'ha transformat en un edifici d'art i compta amb una gran sala i 4 sales, ofereix moltes opcions als seus visitants. “Aquí hi ha dos tallers amb els nostres professors del Sabancı Maturation Institute. El primer d'aquests tallers és un taller de ceràmica, rajola i joieria. El nostre altre taller és el taller de roba, manualitats i brodats. En aquests tallers, la gent pot veure com es realitza aquest art o aprendre com es fa participant en tallers. Mentre que dues de les quatre sales de l'espai estan reservades per a manualitats, una s'utilitza com a biblioteca. A l'espai, un dels quals s'ha convertit en museu, els visitants tenen l'oportunitat d'examinar de prop objectes de la història del TCDD. Aquests objectes pertanyents a la història del ferrocarril van ser recollits de diferents llocs i posteriorment restaurats i col·locats aquí. Els objectes aquí no són permanents. Vindran nous objectes, es diversificaran, i aquí continuaran existint símbols i objectes que són recordats pel públic o destinats als ferrocarrils d'aquella època en diferents àmbits”.

La història de l'estació de tren de Göztepe i la relació del públic amb l'edifici

L'estació és un lloc molt important per a la gent de Göztepe. Perquè hi ha molts records sobre el lloc que ha acollit gent durant segles. Es va convertir en estació l'any 1872 quan l'edifici de la part posterior, construït el 1915, que abans s'utilitzava com a estació de tren d'Erenköy, ja no s'utilitza com a estació. Els trens passaven per sota d'aquest interessant edifici en forma de pont, i abans de viatjar, la gent esperava els seus trens a les andanes baixant les escales des d'aquí. I així va continuar durant uns cent anys. Més tard, amb l'obertura de Marmaray, l'estació es va traslladar una mica més enrere l'any 2013 i aquest local es va convertir en sala amb la cancel·lació de les andanes. La gent de Göztepe està molt satisfeta que l'edifici s'hagi posat en servei amb un concepte diferent. La gent venia d'aquí, pujava als trens, feia servir els passadissos. Aquí tenen molts records. I ara la gent vol venir a l'edifici i tornar-lo a veure per reviure aquells records. La gent de Göztepe, que durant anys va utilitzar aquest lloc com a estació, està molt contenta que ara s'hagi convertit en un centre d'art. Venen a visitar la taquilla on compren les entrades o pregunten on són les escales que fan servir. És per això que la gent de Göztepe va agrair que aquest lloc es posés en funcionament com a centre d'art.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar