Informe TCA: pèrdues de "8 mil milions de dòlars" en 37.5 projectes construïts amb el model BOT

TCA Informe de milions de dòlars de pèrdues en el projecte fet amb el model YID
Informe TCA "8 mil milions de dòlars" Pèrdues en 37.5 projectes realitzats amb el model BOT

El cost total de 4 carreteres, un túnel i 3 ponts construïts amb el model Build-Operate-Transfer (BOT) va ser de 22 mil milions 215 milions 713 mil dòlars. Fins que es transfereixin al públic els mateixos projectes, es va donar una garantia de transició de 59 milions 747 milions 817 mil dòlars. Així, 22.2 milions de dòlars més sortiran del Tresor per a 8 projectes que costaran 37.5 milions de dòlars amb recursos estatals.

SözcüSegons l'informe d'Emin Özgönül de Turquia, Deniz Yavuzyılmaz, adjunt de CHP Zonguldak i membre de la Comissió GNAT KİT, va dir: "Els resultats dels informes de TCA van mostrar que 8 projectes eren un 169 per cent i 2.69 vegades més cars. Amb aquests diners, en comptes de 8, es construirien un total de 24 autopistes, ponts i túnels. A més, en aquests projectes, l'Estat és el garant dels préstecs obtinguts pel contractista des de l'estranger”.

Què és el model Build-Operate-Transfer (BOT)?

“Si el nombre de vehicles en garantia no coincideix en els projectes amb garantia de trànsit, que es fan amb el model BOT, Hisenda paga la diferència. Els conductors de vehicles que passen paguen directament al caixer de l'empresa operadora”.

1- 1915 Pont de Çanakkale
El cost de l'autopista Çanakkale-Malkara, inclòs el pont de Çanakkale de 1915, és de 3 milions 159 milions 721 mil 36 d'euros. En el projecte, l'explotació del qual es transferirà a l'estat el 2034, 45 mil vehicles estan garantits per passar diàriament pel pont.

2- Carretera Menemen-Aliağa-Çandarlı
Un trasllat diari de 2030 mil vehicles a la carretera Menemen-Aliağa-Çandarlı amb un cost de 445 milions 521 mil 627 d'euros, que està previst que es faci públic l'any 35, i una garantia d'ingressos total de 541 milions 301 mil euros.

3- Carretera Ankara-Niğde
L'autopista Ankara-Niğde, amb una longitud total de 351 quilòmetres amb les seves carreteres de connexió, es traslladarà al públic l'any 2035. Encara hi ha deficiències en el projecte, que té un cost de 1 milions 462 milions 628 mil 902 d'euros.

4- Túnel d'Euràsia
El túnel d'Euràsia d'Istanbul es farà públic l'any 2042. La garantia de pas diari de vehicles que es dóna al projecte, que té un cost de 1 milions 239 milions 863 mil dòlars, és de 68 mil i aquesta xifra augmenta cada any, encara que no es manté.

5- Pont Osmangazi i carretera Gebze-Orhangazi-Izmir
El pont Osmangazi i l'autopista Gebze-Orhangazi-İzmir es traslladaran al públic el 2036. En el projecte, que té un cost de 6 milions 312 milions 392 mil 47 dòlars, el nombre de garanties tant per al pont com per a l'autopista no es manté.

6- Pont Yavuz Sultan Selim i carretera Odayeri-Paşaköy
El projecte del pont Yavuz Sultan Selim i de l'autopista Odayeri-Paşaköy té un cost de 3 mil milions 456 milions 244 mil 239 dòlars. La garantia de pas pel pont és de 49 milions anuals, però ni la meitat d'això no es pot arribar.

7- Secció Kınalı-Odayeri de la carretera de North Marmara
El cost de la secció Kınalı-Odayeri de la carretera de Màrmara del Nord és de 2 mil milions 72 milions 257 mil 9 dòlars. La durada del projecte, que està previst que es cedi al públic l'any 2030, arriba als 80 quilòmetres, incloses les vies de connexió. En el projecte, el període d'explotació del qual s'ha incrementat de 4 anys 9 mesos a 12 anys 4 mesos, no hi ha garanties.

8- Secció Kurtköy-Akyazı de la carretera de Màrmara del Nord
L'operació del tram Kurtköy-Akyazı de la carretera de Màrmara del Nord passarà a l'estat el 2029. Els números de garantia de pas de vehicles del projecte, que va costar 3 milions 661 milions 656 mil 404 dòlars, es van augmentar a favor de l'empresa operadora.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar