Commemoració de 301 miners que van perdre la vida al desastre miner de Soma a Bursa

El miner que va perdre la vida en el desastre miner de Soma va ser commemorat a Bursa
Commemoració de 301 miners que van perdre la vida al desastre miner de Soma a Bursa

DİSK, KESK, TMMOB, Cambra Mèdica de Bursa, TÜMTİS Bursa Components va commemorar el vuitè aniversari de la mort de 301 miners que van perdre la vida a Soma, amb la declaració de premsa que van fer a la plaça de la Llibertat i la Democràcia de BAOB.

En el vuitè aniversari del desastre de Soma, que és el desastre miner més gran a Turji, amb la declaració de premsa feta per DİSK, KESK, TMMOB, Bursa Medical Chamber i TÜMTİS Bursa Components a BAOB Freedom and Democracy Square, els que van perdre la vida van ser es va commemorar i es va cridar l'atenció sobre la il·legalitat experimentada durant el procés judicial. Ferudun Tetik, secretari de la Junta de Coordinació Provincial de TMMOB Bursa, va fer la declaració. La declaració de Tetik és la següent:

DSC

“Commemoram respectuosament els nostres 13 miners que van perdre la vida en el desastre miner de Soma, que va tenir lloc el 2014 de maig de 301 i va passar a la història com el desastre miner més gran de la història del nostre país.

El desastre miner de Soma no és un accident invisible, sinó el producte de la destrucció de la mineria pública, la dessindicació dels treballadors i la imposició d'un sistema de treball esclau com a resultat de l'entesa neoliberal.

El desastre de Soma no és una simple negligència, sinó el resultat d'ignorar els coneixements i l'experiència minera, la inadequació dels coneixements tècnics i la infraestructura i ignorar la comprensió de la seguretat laboral.

301 miners de Soma van pagar amb la seva vida les condicions laborals imposades per les empreses mineres per tal d'augmentar els seus beneficis i les polítiques del poder polític que no valoren la vida dels treballadors.

En els 8 anys que han passat, el desastre de Soma s'ha convertit en el nom no només d'un desastre miner, sinó també d'un desastre legal. Arran de les experiències durant el procés judicial i la decisió del tribunal, la profunda tristesa per la sensació d'injustícia i injustícia es va afegir al dolor dels 301 miners que vam perdre en el desastre.

En acabar el procés judicial, que va ignorar la responsabilitat de les institucions públiques i va pal·liar els delictes dels propietaris de la minera, els responsables van rebre condemnes ostensibles, i amb la reducció de l'execució dictada pel govern, els responsables van quedar gairebé en llibertat. sense ni tan sols complir temps a la presó. El fet que Can Atalay i Selçuk Kozağaçlı, que es van oferir voluntaris com a advocats per a famílies en dol, estiguin avui a la presó, mentre que els responsables del desastre de Soma estiguin fora, és un indici de l'estat deplorable de la llei.

El cas Soma, igual que el cas Gezi, el cas de l'accident de tren Çorlu i el cas del 10 d'octubre, va resultar d'una manera que va danyar el sentit de la justícia i la creença en la llei de la societat. El cas Soma s'ha de tornar a escoltar i els responsables han de ser castigats com es mereixen.

Per molts anys que hagin passat, mai oblidarem la mort de 301 miners, la responsabilitat del poder polític i de les institucions públiques, els cobdiciosos propietaris de la minera i les persones que van provocar el desastre.

Continuarem lluitant per un país on puguem viure humanament i unes condicions laborals on puguem treballar en condicions humanes”.

Després de l'anunci, el president del Col·legi d'Advocats de Bursa, Atty. Metin Öztosun i el president de la filial de TÜMTİS Bursa, Özdemir Aslan, també van fer discursos.

Després dels discursos, es van deixar clavells als cascos col·locats a la Plaça de la Llibertat i la Democràcia BAOB en record de 301 miners que van perdre la vida a Soma.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar