Thales contribuirà al Corredor Mediterrani amb tecnologia de senyalització

Thales contribuirà al Corredor Mediterrani amb tecnologia de senyalització
Thales contribuirà al Corredor Mediterrani amb tecnologia de senyalització

El Corredor Mediterrani és un projecte estratègic per construir un eix ferroviari estàndard entre la frontera francesa i Algesires com a part d'un dels nou corredors de la xarxa central de xarxes transeuropees de transport (TEN-T).

Quan acabin els treballs, la divisió s'integrarà al Corredor Ferroviari Europeu, que va d'Espanya a Hongria passant per França, Itàlia, Eslovènia i Croàcia, de manera que els passatgers i la càrrega podran viatjar per Europa a escala internacional.

La major part del projecte es realitzarà en el tram de 155 km entre Castelló de la Plana i l'Ametlla de Mar i el ramal de 13 km Tortosa-L'Aldea/Amposta.

El contracte subscrit per Adif Alta Velocidad consisteix en la renovació i adequació de les instal·lacions de senyalització del tram Castelló de la Plana-L'Ametlla i del ramal que uneix L, a causa del pas de la mida ibèrica a la mida estàndard. Tortosa i Aldea Amposta. Amb la finalització d'aquest projecte, el Corredor Mediterrani tindrà una importància especial com a eix estratègic per al foment del transport ferroviari. kazantreballarà.

La major part del projecte es desenvoluparà en el tram de 155 quilòmetres entre Castelló de la Plana i l'Ametlla de Mar, on es realitzaran obres de renovació i adequació de les instal·lacions d'enclavament i elements de la zona de senyalització. A causa del canvi de talla d'ibèric (1.668 mm) a estàndard o internacional (1.435 mm).

Un procés similar es farà al ramal Tortosa-L'Aldea/Amposta de 13 km de llargada.

Tal com exigeix ​​Adif Alta Velocidad, Thales instal·larà nous enclavaments electrònics L905E al tram Castelló-L'Ametlla i adaptarà a la mateixa tipologia els existents al tram Tortosa-L'Aldea/Amposta. També s'instal·laran al lloc nous elements de senyalització de Thales, com ara circuits de línia TTC, comptadors d'eixos AzLM/ZP30K, actuadors electrohidràulics L700H i senyals LED.

Aquest nou projecte, amb un termini d'execució estimat de 22 mesos, s'executarà en quatre fases fins a la posada en funcionament de totes les instal·lacions de mida estàndard amb enclavaments renovats i personal d'obra. Després de la posada en funcionament, es finalitzarà la instal·lació del sistema ERTMS nivell 1, que també utilitza tecnologia Thales.

“Thales ha aplicat la seva tecnologia a diferents punts del Corredor Mediterrani en els darrers anys. Poder contribuir a la modernització de la divisió Castelló-L'Ametlla és una fita per a nosaltres ja que participarem en la construcció d'un enllaç important per al transport. Una realitat des d'Espanya a la resta d'Europa”. – Fernando Ortega, director de Transports de Thales Espanya.

“Estem orgullosos de donar suport una vegada més a la modernització del Corredor Mediterrani amb la tecnologia avançada de Thales. Aquesta és una nova oportunitat per construir una xarxa ferroviària eficient i més sostenible. Gràcies a les nostres innovadores solucions digitals i l'experiència de Thales, el Corredor Mediterrani es convertirà en un eix estratègic per al transport ferroviari". – Dr. Yves Joannic, director general de Thales Main Line Signaling.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar