Els principals gestors de recursos humans de Turquia es reuneixen a la 'CHRO Summit 2022'

Es reuneixen els principals gestors de recursos humans de Turquia
Els principals gestors de recursos humans de Turquia es reuneixen a la 'CHRO Summit 2022'

El 2022 de maig tindrà lloc a Istanbul una de les cimeres sectorials més importants de Turquia, CHRO SUMMIT 24, on es reuneixen els màxims responsables de recursos humans de les empreses líders dels seus sectors. Berat Süphandağ, president de la junta d'Artı365, que fa molts anys que treballa en l'àmbit dels recursos humans, també ocuparà el seu lloc a la cimera d'enguany.

Süphandağ, que té experiència en polítiques d'ocupació i en el compliment d'aquests processos per part de les empreses, ha destacat la importància d'aquesta cimera, que tindrà lloc pel que fa a l'avaluació del desenvolupament integrat de l'ocupació, la vida empresarial i els recursos humans amb la tecnologia, que s'ha actualitzat. amb la pandèmia.

DESTAQUAREM L'ATURA DE LES DONES I ELS JOVES

Afirmant que l'atur de les dones, que també és un problema fonamental al món, ha fet trencaments en el desenvolupament de la nostra economia al nostre país, Süphandağ va expressar que portaran aquest problema al cim amb propostes de solució efectives. Argumentant que les dades de la població activa, que fluctuen periòdicament durant el procés de pandèmia, haurien de prendre un camí més estable sense que es vegin afectades per factors externs, Berat Süphandağ va dir que els actuals incentius de l'estat són importants en aquest sentit i que les empreses també haurien de ser activament. integrat en els incentius governamentals per tal de minimitzar l'atur de les dones.

HI HA UN DESENVOLUPAMENT VISIBLE DES DEL 2011 AVUI

Afirmant que porten molt de temps seguint el curs de la participació de les dones en la força de treball i l'atur femení i que han estat treballant en aquest tema, el president de la Junta d'Artı365, Berat Süphandağ, va demostrar amb els gràfics que van preparar que l'incentiu a l'ocupació era 2011, que va entrar en vigor el 6111, ha canviat positivament les estadístiques en 11 anys.

Com es pot apreciar al gràfic, des del 2011, primer any dels incentius que es van començar a implantar amb l'objectiu de prevenir l'atur de dones i joves, ha emergit un panorama positiu. Afirmant que les empreses també haurien de beneficiar-se d'aquests processos de manera eficaç i completa, Süphandağ va subratllar que podem veure aquestes taules de manera més positiva amb els passos correctes.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar