Consells per cultivar nous

Beneficis del cultiu de nous
Consells per cultivar nous

El coministre de l'Associació de Productors de Noguera (CÜD), Ömer Ergüder, va donar informació sobre què cal tenir en compte per a aquells que volen invertir en nous. Si bé la importància d'una vida saludable i una nutrició conscient augmenta amb la pandèmia, crida l'atenció l'interès per l'agricultura i la producció individuals. El conreu de la noguera, la producció interna del qual està en augment, s'ha convertit en una de les inversions agrícoles més sol·licitades dels darrers anys.

Turquia, la pàtria de les nous, es troba actualment entre els tres primers del món en consum de nous. No obstant això, malgrat això, de moment només es pot produir un terç de les nous consumides a Turquia. Però, a què han de prestar atenció els que volen conrear nous? Quin és l'element més important en la producció de nous? Quines regions són adequades per plantar nous? Quanta inversió es requereix? Les respostes a totes aquestes preguntes les va respondre el copresident del CÜD Ömer Ergüder, que es va establir el 2020 amb el lema "La producció de Turquia és nativa de les nous, la noguera deliciosa".

Compartint cinc consells importants per als inversors que es plantegen invertir en l'agricultura, especialment les nous, i per a aquells que volen entrar al sector, Ergüder va dir que només un sol arbre de noguera comença a donar fruits complets gairebé 8-12 anys després de trobar el sòl. Ergüder també va afirmar que un noguer pot suportar la set durant molt de temps malgrat la seva pèrdua de rendiment, i va afegir: “No obstant això, si es queda a l'aigua durant 48 hores, la seva vida pot acabar. Per aquest motiu, les aigües subterrànies tenen un lloc molt important en el cultiu de la noguera. Segons Ergüder, que fa uns 10 anys que és productor de nous; Aquestes són les coses a les quals els que volen començar la producció de nous haurien de prestar atenció:

“Una noguera necessita 15 metres cúbics d'aigua.

La primera i més important pregunta que els inversors que planifiquen començar a cultivar nous s'han de fer és "Tinc prou aigua?" hauria de ser. Un noguer, contràriament a les idees errònies conegudes, necessita seriosament aigua per assolir la màxima eficiència. Un sol noguer en una temporada; Quan es té en compte l'estructura del sòl i les condicions de precipitació, necessita aproximadament 15 metres cúbics d'aigua. Gràcies a les infraestructures de reg adequades a l'estructura del sòl, el règim de reg i la potencialitat dels arbres augmenta encara més.

S'han de seleccionar espècies adequades al clima de la regió a plantar.

Els problemes de profunditat del sòl i aigües subterrànies no haurien d'existir. D'altra banda, tenint en compte les condicions climàtiques de la regió a plantar; Cal triar espècies adequades per al clima i que no es veuran afectades per les gelades primerenques o tardanes. La nou és una fruita que es pot conrear a totes les regions de Turquia. Els estudis mostren que el rendiment a la collita té una relació directa amb el període de refredament a l'hivern. Per aquest motiu, qualsevol regió on hi hagi aigua freda a l'hivern i no estigui afectada per les gelades primerenques i tardanes a l'estiu és apta per invertir en nous. No obstant això, la majoria de les inversions dels darrers anys; Es va concentrar a Tràcia, Màrmara, Egeu, Anatòlia central i una mica al sud-est d'Anatòlia.

A mesura que augmenta el pendent del terreny, augmenta la necessitat de mà d'obra

El pendent del terreny és un altre tema de gran importància. A mesura que augmenta el pendent, disminueixen les inversions en mecanització i augmenta la necessitat de mà d'obra. Aquest procés provoca una disminució de l'eficiència de la inversió a llarg termini. A més, la persona que cultivarà nous aquí s'ha de fer la següent pregunta: 'Faré aquesta feina com a hobby o industrialment?' Si es veu com un hobby; Cal establir l'objectiu d'una àrea màxima on realment es pugui treballar i es puguin cuidar amb sensibilitat. Malauradament, la part desatesa d'un jardí que requereix cures i esforços seriosos durant la temporada sempre pot reduir la motivació i la mitjana de rendiment global del jardí. No obstant això, si el tema es veu industrialment, es requereix un mínim de 250 decàries d'àrea per al treball. A mesura que el camp creix i l'equip es fa més fort, segons el poder de l'inversor, els costos poden disminuir encara més amb les economies d'escala.

L'import de la inversió s'ha de calcular d'acord amb els costos actuals

Contràriament als errors habituals en una inversió de noguera, la feina no s'acaba quan es planten els plançons, al contrari, la feina tot just comença. Paral·lelament a la gestió del jardí, un noguer assoleix el seu màxim rendiment entre els 8-12 anys. En aquest procés, les necessitats les pot satisfer la persona. El punt de partida d'un hort de noguers eficient es pot considerar com l'aprofitament màxim d'un únic tractor. Segons la nostra experiència, amb un sol tractor es pot gestionar un jardí d'aproximadament 250 decares. El cost unitari de les inversions en infraestructures del sòl, sistema de reg i mecanització només pot arribar a un punt eficient a aquesta escala i superior. Tot i que és impossible fer una generalització de l'import de la inversió, és útil calcular-la segons els costos actuals. Perquè la majoria dels plans de negoci i estats d'ingressos/despeses elaborats abans de la inversió són molt diferents dels que ens han precedit.

Les nous s'han de recollir i eliminar en les 48 hores següents a la caiguda a terra.

El tema més important durant el període de collita és ser ràpid. La nou, que completa el procés de maduració, primer trenca la seva closca verda i després cau. Per tal de protegir el cultiu de malalties i no comprometre la qualitat del producte, la nou s'ha de recollir i assecar com a màxim en les 48 hores posteriors a la caiguda a terra. Un equip de recol·lecció fort, una mecanització ràpida o tenir una planta de processament de nous ubicada als voltants són essencials per mantenir el valor del producte".

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar