Com es fa la transferència del títol de propietat? Quins són els documents necessaris?

Com transferir el títol de propietat Quins són els documents necessaris
Com transferir el títol de propietat Quins són els documents necessaris

L'escriptura de propietat és necessària per adquirir una propietat o ser propietari formal d'un immoble heretat de la família. El document oficial que mostra els propietaris d'un terreny, terreny o edifici construït sobre una part o la totalitat del terreny s'anomena títol de propietat. La transmissió de béns immobles s'anomena transmissió d'escriptura.

Com es fa la transferència del títol de propietat?

Per a la transmissió de la propietat, en primer lloc, s'ha de fer un nomenament a través del Sistema de nomenament del Registre de la Propietat de la Direcció General del Registre i Cadastre. Els documents necessaris haurien d'estar preparats quan vagis a la cita. Després de l'entrega del document, s'envia un missatge al número de contacte registrat al sistema de la persona que ha realitzat l'operació, demanant el pagament de la taxa de la propietat. Un cop finalitzats els tràmits de pagament, el tràmit es completa dirigint-se a l'Oficina del Registre de la Propietat.

Documents necessaris per a la transferència de l'escriptura

 • Original o fotocòpia de l'escriptura
 • Original i fotocòpia del DNI (el número d'identitat TC ha de ser ben visible)
 • Document que consti el valor actual dels béns immobles adquirits al municipi corresponent
 • Poder notarial si el consultor immobiliari o qualsevol persona autoritzada realitzarà les operacions de l'escriptura
 •  Certificat d'assegurança obligatòria contra terratrèmols (DASK).

A més, si la transmissió de l'escriptura de propietat es durà a terme per persones jurídiques:

 • Original o fotocòpia del certificat fiscal
 • Signatura circular
 • Exemple del diari de registre amb la darrera elecció de la junta directiva
 • Document d'autorització que contingui la informació d'identitat de les autoritats i autoritats relacionades amb l'immoble
 • Poder notarial si el consultor immobiliari o qualsevol persona autoritzada realitzarà les operacions de l'escriptura

Què s'ha de tenir en compte a l'hora de donar un poder notarial del Registre de la Propietat?

Si bé el poder d'escriptura de propietat s'emet al notari públic, s'ha d'indicar clarament l'abast de la transferència de l'escriptura. Per exemple, si el poder notarial està en venda, s'ha d'incloure "venda d'immobles" al document. En els casos en què no s'indica clarament l'actuació que s'ha de dur a terme, la Direcció del Registre de la Propietat i el Cadastre tenen competència per no emprendre cap actuació.

A més de l'abast, també s'han de determinar els límits del poder. L'adreça oberta, número de parcel·la, etc. de l'immoble al qual es transferirà l'escriptura de propietat. la informació s'ha d'incloure al document.

La durada també s'ha d'especificar en el poder de l'escriptura de propietat. En cas contrari, el poder pot tenir validesa indefinida. Per aquest motiu, heu d'especificar el límit de temps al document per tal d'evitar problemes. Si no heu especificat el termini, podeu sol·licitar al notari la rescissió del poder.

Com és la transferència de la propietat sense cap cost?

Cal adreçar-se al Registre de la Propietat per a la cessió de la propietat sense cap cost. Les operacions de transmissió realitzades per l'oficina del Registre de la Propietat es realitzen fora de les vendes entre les dues parts. La transferència de l'escriptura de propietat completada sense venda s'anomena "Taboo Grant".

Documents necessaris per a les persones que volen transferir el títol de propietat sense càrrec:

 • Registre de l'escriptura de propietat de l'immoble que es vol donar
 • Documents d'identitat amb fotografia de les persones que van donar la casa i de les persones que van donar la casa
 • Una fotografia mida passaport per al donant (s'ha de fer en els últims 6 mesos)
 • Dues fotos mida passaport per al donant (s'han de fer en els últims 6 mesos)
 • Una o ambdues parts són representants

Com transferir l'escriptura de propietat al cònjuge de manera gratuïta?

Les transaccions de transmissió d'escriptura entre cònjuges es poden fer de manera gratuïta. Les transferències fetes per decisió conjunta dels cònjuges es consideren majoritàriament com una donació d'escriptura i no com una venda d'escriptura. El sistema de donació d'escriptura de propietat és la transferència de la propietat d'una propietat a una altra persona sense esperar cap compensació.

Documents necessaris per a la transferència gratuïta del títol de propietat al cònjuge:

 • L'escriptura de propietat de l'immoble objecte de la transacció, si no, el document en què consti l'illa i el número de parcel·la de l'immoble o la declaració verbal del propietari.
 • DNI amb fotografia, passaport o DNI d'ambdues parts, fotos passaport, DNI i CIF
 • Apoderament, si alguna de les parts en l'operació participa com a representant

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar