Les 24 Hores de Le Mans van competir contra Goodyear Tires

Escena de mitja hora de Le Mans per lluitar amb pneumàtics Goodyear

En el seu segon any com a únic soci de pneumàtics de la categoria LMP24 de les 2 Hores de Le Mans, Goodyear ha demostrat un rendiment, una durabilitat i una estabilitat molt sòlids.

2 vehicles de la classe LMP27 van començar la cursa amb pneumàtics Goodyear. Així, dos vehicles més van competir amb pneumàtics Goodyear en comparació amb l'any passat, el primer any que la marca va ser l'únic soci de pneumàtics del Campionat Mundial de Resistència de la FIA i de l'European Le Mans Series. Un equip implacable va proporcionar als equips suport operatiu i de configuració, així com pneumàtics.

Aquesta cursa va ser el projecte de Le Mans més gran de la marca des del retorn de Goodyear a l'organització el 2020. El 2022 també va fer història com l'any en què Goodyear va donar servei a més vehicles després del 31, quan 1979 vehicles van competir amb pneumàtics Goodyear.

S'han utilitzat més de 2 pneumàtics en les etapes d'entrenament, classificació i cursa de la categoria LMP2.500. Durant la cursa, cada joc de pneumàtics va romandre en ús durant 600 km, o 44 voltes. Això és l'equivalent a quatre avituallaments, donant als equips un temps important al pit-lane.

Resultat de la cursa: el cotxe número 2 de JOTA va guanyar la categoria LMP38

En la categoria LMP2, el cotxe número 38, amb Roberto Gonzalez, Antonio Felix Da Costa i William Stevens, va guanyar la cursa. Començant la cursa en tercer lloc, el trio es va posar al capdavant al principi de la lluita i va acabar la carrera per davant.

L'equip Prema Orrlen va ocupar el segon lloc al seient del conductor amb Robert Kubica, Louis Deletraz i Lorenzo Colombo, seguit del segon cotxe JOTA número 2.

El cotxe número 22 de United Autosport i dos cotxes WRT, que eren els tres favorits abans de la carrera, van xocar a la primera curva i van caure cap enrere.

Mentre que les darreres parts de la cursa van transcórrer amb relativa calma, 27 dels 26 cotxes que van començar la cursa van aconseguir creuar la meta.

La feina de Goodyear a Le Mans continua cada cop més

El director del programa de resistència de Goodyear, Mike McGregor, va dir: "La nostra actuació a la pista a Le Mans demostra el nivell de servei que oferim als equips. Més de 40 enginyers i personal tècnic del nostre equip van treballar sense parar per assegurar-se que els pneumàtics s'entreguessin a temps. Estem molt satisfets amb el rendiment i la fiabilitat dels últims pneumàtics llisos uniformes. Tot i que el temps va ser extremadament adequat per a la competició durant tota la competició, vam substituir els pneumàtics mitjans i humits utilitzats en anys anteriors per un sol pneumàtic humit, fent que les nostres operacions siguin molt més fluides. Com a resultat, vam poder reduir un 30% el nombre de pneumàtics que havíem de fabricar i transportar en comparació amb l'any passat".

El director de Goodyear EMEA Motorsport, Ben Crawley, va dir: "Goodyear està orgullosa d'entrar al seu segon any com a proveïdor únic de la classe LMP2. Aquesta organització és una de les curses més dures de la temporada. Proporcionar un únic pneumàtic polivalent no només té reptes tècnics, sinó també de mà d'obra. Hem d'assignar enginyers de camp experts per donar suport a cada equip de la categoria LMP2. Goodyear continua ampliant les seves operacions en curses de resistència. La cursa d'enguany va ser la més gran de Goodyear en 43 anys. En el segon any que tots els cotxes de la classe LMP2 van competir amb pneumàtics Goodyear, m'agradaria agrair als equips la seva cooperació i l'èxit sorprenent de 27 vehicles dels 26 que van creuar la línia de meta".