Rabat, la capital del Marroc, es connectarà amb la ciutat més antiga del món, Fes, mitjançant la línia de tren d'alta velocitat

La capital del Marroc, Rabat, es connectarà amb la ciutat més antiga del món Feze mitjançant una línia de tren d'alta velocitat
Rabat, la capital del Marroc, es connectarà amb la ciutat més antiga del món, Fes, mitjançant la línia de tren d'alta velocitat

El Marroc s'està preparant per llançar un nou tren d'alta velocitat que utilitzarà la ruta Rabat-Fez com a part de la seva estratègia per construir una xarxa ferroviària a nivell nacional que connecti les seves principals ciutats.

Connectarà les ciutats imperials més antigues del Marroc, Fes, amb la capital Rabat amb un tren d'alta velocitat, seu de la famosa Universitat de Karaviyyin, que es va fundar al segle IX i acull la universitat més antiga del món.

Els plans de les obres inicials del projecte de la primera part del ferrocarril que connecta Rabat, Khemisset i Meknes ja s'han finalitzat, ha informat dissabte l'ONCF en un comunicat.

Segons el comunicat, l'ambiciosa estratègia de les autoritats ferroviàries del país preveu la construcció de 43 quilòmetres de ferrocarrils que connectin 1.300 ciutats.

L'informe afegeix que un cop operatives, les noves línies del ferrocarril donaran suport al desenvolupament industrial del Marroc, ja que busca connectar els catorze ports i deu aeroports del país amb el sistema ferroviari.

El 2019, el Marroc es va embarcar en plans audaços per llançar trens d'alta velocitat anomenats 'Al Boraq Trains' amb la idea general de connectar totes les grans ciutats del país.

Fins ara, el tren Al Boraq ha demostrat ser popular entre els usuaris del ferrocarril marroquí, amb un nombre estimat de passatgers que es duplicarà entre el 2020 i el 2021, arribant a un total de 2018 milions de passatgers només el 13, en comparació amb els 2021 milions de passatgers del 2,4. Segons les estadístiques de l'ONCF, la facturació de 2020 milions de MAD (165 milions de dòlars) el 15,8 va arribar als 317 milions de MAD (30.3 milions de dòlars) l'any anterior.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar