İmamoğlu: Enderrocarem 318 edificis amb urgència i oferirem ajuts al lloguer a 3 mil 99 famílies

Destruirem l'edifici Imamoglu amb urgència i oferirem ajuda per al lloguer a milers de famílies
İmamoğlu Enderrocarem 318 edificis amb urgència i oferirem ajuda per al lloguer a 3 famílies

President de l'IMM Ekrem İmamoğluva fer una roda de premsa en la qual va transmetre l'agenda de preparació per al terratrèmol d'Istanbul i les noves propostes de solució. Afirmant que hi ha prop de 500 mil edificis amb danys moderats i prop de 90 mil edificis amb danys greus i molt greus a Istanbul, İmamoğlu va dir: "Hem posat en servei la 'Plataforma de Renovació d'Istanbul', que ofereix garanties tècniques i financeres i inclou una procés clau en mà per als residents d'Istanbul que volen transformar la seva estructura arriscada. Des dels nostres ciutadans fins avui; Hem rebut 38 mil 584 sol·licituds que cobreixen 127 districtes, 996 barris i 5 mil 452 unitats independents. İmamoğlu va assenyalar que, a més dels projectes acabats de KİPTAŞ, continua la construcció de prop de 16 mil noves residències, que requereix una inversió de 10 milions de lires. En assenyalar que com a resultat dels estudis de detecció, van determinar que 318 edificis, especialment al costat oest d'Istanbul, estaven molt podrits, İmamoğlu va dir: "Demolirem aquests 318 edificis de classe D i E tan aviat com sigui possible. Perquè hi ha 3 mil 99 famílies que viuen en aquests edificis. La majoria d'aquestes llars són llogaters. No deixarem que aquesta gent visqui en taüts. Aquest any, utilitzarem el pressupost de 100 milions de lires del nostre 'Departament de Transformació Urbana' per a aquest procés. Eliminarem els que viuen en aquestes llars aportant "ajuts materials en forma de lloguer". Tot i que el límit de l'ajuda econòmica és de 1.150 lires, presentarem una oferta a la nostra assemblea per pagar 3 vegades aquesta quantitat a les famílies en les condicions d'Istanbul. Crec que aquesta proposta serà retirada per unanimitat de la nostra assemblea. Per al proper any, augmentarem aquest pressupost fins a 5 vegades".

Alcalde del municipi metropolità d'Istanbul (IMM) Ekrem İmamoğluva fer una roda de premsa en la qual va transmetre l'agenda de preparació per al terratrèmol d'Istanbul i les noves propostes de solució. Parlant a la reunió titulada "Nous passos de solució d'Istanbul" celebrada al Centre de Congressos Haliç a Sütlüce, İmamoğlu va descriure el terratrèmol del 23 d'agost de 17, que va durar 1999 anys, com la tragèdia més gran de la història de tota la República. "Han passat 23 anys des del gran terratrèmol, però nosaltres, com a país, no hem pogut utilitzar aquest temps correctament", va dir İmamoğlu, i va afegir: "L'entesa que ha governat tant Istanbul com Turquia en els 23 anys de 20 anys ha pres el temps. El tema de la preparació per a terratrèmols seria de tant en tant, però malauradament la majoria de les vegades. Tots junts vam experimentar que donava prioritat a altres treballs en el rerefons de prendre-s'ho seriosament. Per exemple; Quan vam prendre possessió, les dades que se'ns van presentar van revelar que en cas d'un terratrèmol a Istanbul, aproximadament 48 mil edificis podrien patir danys greus i molt greus, i 146 mil edificis podrien patir danys moderats. Les dades que ens van presentar eren molt preocupants. Però quan vam fer un estudi detallat poc després, vam veure que aquests números no són correctes. Després de les determinacions que hem fet, hem obtingut resultats que ens mostren que els edificis que poden patir greus danys són 1.8 vegades més, i els edificis que poden patir danys moderats són 3.3 vegades més”.

"EL RISC DE TERREMÒLOL A ISTANBUL ÉS MOLT MÉS ALTO DEL QUE S'EXPRESSA"

Subratllant que el risc de terratrèmol d'Istanbul és molt més gran del que s'ha expressat fins ara, İmamoğlu va subratllar que van abordar el tema seriosament des del principi. En assenyalar que van revisar les xifres que tenien després dels seus estudis científics, İmamoğlu va afirmar que havien dibuixat el mapa de risc més precís d'Istanbul en aquest context. Dient: "Una altra prova del poc risc de terratrèmol que van assumir les administracions anteriors són les pràctiques de transformació urbana", va dir İmamoğlu en el seu discurs acompanyat d'una diapositiva:

"La justificació de la normativa legal sobre aquest tema era fer que les zones d'habitatges de les zones sismiques siguin segures, oi? Aleshores, què van fer realment? Quan mires el mapa d'aquesta diapositiva, veus què s'ha fet: les zones que veus sobre el fons groc mostren les zones de la ciutat amb alt risc de terratrèmol, que van ser revelades per les anàlisis científiques fetes per l'Agència de Cooperació Internacional del Japó. (JICA) per l'administració de l'IMM en aquell moment després del terratrèmol. Les zones dibuixades en vermell són els llocs que el govern ha declarat com a àmbit prioritari de transformació urbana. Es pot veure clarament com els llocs declarats zones de risc sismic per lleis i reglaments no es corresponen amb aquest estudi. No obstant això, la transformació urbana no hauria de ser principalment en zones amb risc sísmic? Això vol dir que no és necessari! Sí, hi ha una transformació, però malauradament té poc a veure amb el terratrèmol. Aquest és un altre tipus de transformació".

“UN COMPLEXE COMPLET D’AUTORITATS ESTÀ REUNIANT”

Va dir: "Com a administració municipal principalment responsable de la seguretat dels residents d'Istanbul, ens enfrontem a una completa confusió d'autoritat quan volem enfortir la nostra ciutat contra el risc de terratrèmols", va dir İmamoğlu, i va compartir la informació que "Hi ha 24 lleis". , 11 regulacions i 19 institucions que són efectives en les decisions sobre el desenvolupament d'Istanbul". Subratllant que gestionar Istanbul i preparar la ciutat per a un terratrèmol és alhora una tasca holística i una tasca de mobilització, İmamoğlu va dir: "Però a ningú li importa quantes legislacions i tantes institucions funcionaran en harmonia. Encara que ho vulguin els executius, el sistema al qual estan connectats i la comprensió que els oprimeix, malauradament, no els dóna la voluntat de fer-ho. A més; ningú ho vol. Perquè la ment que va crear aquest embolic no té cap altre pensament que aprofitar-lo. Per exemple; Una decisió de demolició que vam prendre a Avcılar es pot anul·lar a l'instant, com si premem un botó, des d'Ankara. El recent anunci de la 'Zona Especial de Protecció Ambiental', que es diu que es va emetre per combatre el mucílag al mar de Màrmara, i el fet que el ministeri d'aquesta regió hagi estat autoritzat és un altre exemple d'això".

"QUÈ FEM DURANT 3 ANYS?"

Dient: "Llavors, què hem estat fent durant 3 anys?" Imamoğlu va dir: "Els dies que vam prendre possessió, havien passat 17 anys des del 20 d'agost, i el terratrèmol ja s'havia esborrat de l'agenda d'Istanbul. Istanbul, que va ser destruïda sistemàticament i la càrrega a l'esquena augmentava dia a dia, estava sent saquejada com si mai hagués experimentat els dolors de fa 20 anys. És per això que vam actuar amb l'enteniment de 'mobilització'. Hem fet moltes crides al govern i a les institucions competents de l'estat. En cada reunió, vam traslladar la nostra petició als polítics i buròcrates corresponents per actuar conjuntament. Nosaltres vam dir; "El risc de terratrèmol d'Istanbul és el problema de seguretat nacional de Turquia. Treballem junts, tenint en compte tant la mida del problema com les seves dimensions més enllà d'Istanbul. Vam dir: "Mai, mai hem d'utilitzar el tema de la transformació urbana com a eina per a la política". Tots sabeu quin tipus de resposta hem vist". Subratllant que la preparació per a un terratrèmol només es pot fer amb una comprensió holística, una coordinació completa i una ment comuna, İmamoğlu va compartir la informació següent:

“HEM PROPORCIONAT INFORMACIÓ TRANSPARENT I OBERTA ALS NOSTRES CIUTADANS SOBRE ELS SEUS EDIFICIS”

"Fins ara hem passat moltes etapes per crear aquest enfocament holístic. Vam fer un 'Taller de terratrèmols' que va reunir científics i representants d'institucions. Vam compartir els resultats i les solucions amb totes les parts interessades rellevants. Volíem l'establiment del 'Consell dels Terratrèmols'. Vam dir: "Ajuntem-nos com totes les unitats de l'estat, reunim-nos al voltant d'una taula i mobilitzem-nos per la nostra Istanbul". A partir del treball limitat realitzat el 2018, hem ampliat les revisions d'edificis a tota la ciutat. Hem fet anàlisis d'edificis amb el 'Quick Scan Method'. Vam donar als nostres ciutadans informació transparent i oberta sobre els seus edificis. Hem publicat quaderns d'anàlisi de risc del districte. Vam visitar 102 mil edificis, però malauradament els nostres ciutadans ens van donar permís per inspeccionar 29 mil edificis. Es tracta d'una fotografia del ciutadà sense voler enfrontar-se als fets del terratrèmol i fugir-ne. Els ciutadans no se senten segurs en aquest embolic legal, administratiu i administratiu i no ens permeten examinar-los per por de 'Si la meva casa resulta arriscada'.

"ESTEM PARLER D'UN PROBLEMA PER A LA CONSTRUCCIÓ D'UN ESTOC D'APROXIMADAMENT DE 600K EN TOTAL"

İmamoğlu va afirmar que les polítiques dutes a terme sobre el terratrèmol van fer que la gent mirés el tema amb un enfocament de "valor material", va dir: "Hauríem de canviar aquesta perspectiva per al futur dels nostres fills i del nostre país. Malauradament, la taula resultant va resultar per sobre de les nostres expectatives. Quan vam crear el mapa de risc més precís d'Istanbul, ho vam veure; En comparació amb el 2018, la foto del 2020 és molt més pesada. Tenim prop de 500 mil edificis amb danys moderats i prop de 90 mil edificis amb danys greus i molt greus. Això està clar. Estem parlant d'un parc d'edificis problemàtic d'uns 600 mil en total. Els nens i les famílies d'Istanbul viuen en 600 mil edificis, que hem esmentat aquí alhora. Amb l'aprovació de la 'Nota del Pla d'Edificacions de Risc', vam obrir el camí perquè els edificis que no poguessin ser transformats en les condicions del pla actual es reconstruïssin segons el pla d'ordenació de l'època en què es van construir. Els edificis d'una àrea d'aproximadament 36 mil hectàrees a 300 districtes d'Istanbul es podran beneficiar de l'aplicació. Aquesta nota del pla va obrir el camí per a la transformació d'edificis que no es van poder transformar a Istanbul durant anys i es va convertir en una solució ràpida i temporal. Perquè les troballes ens van mostrar el fet que vam fer un moviment molt ràpid".

“VAM OBRIR LA PLATAFORMA DE RENOVACIÓ ISTANBUL”

Afirmant que van iniciar una mobilització del pla a les zones de la ciutat amb problemes de planificació i prioritat de risc de terratrèmol, İmamoğlu va resumir les seves accions amb les següents paraules:

“Hem renovat els plans de les nostres zones d'habitatge i població alta, que fa anys que esperen sense solució. Al principi, vam preparar 80 plans regionals sobre els problemes del pla no resolts i bloquejats i els vam enviar als districtes. Continuem treballant en plans per a 68 regions. També he de dir que aquests estudis són un rècord en el seu camp. Si voleu fer un treball holístic sobre el tema del terratrèmol, no declareu una zona de risc parcel·lar i feu un pla. Normalment et preocupes per les zones pobres d'Istanbul, que fa 40 anys que espera problemes de zonificació i el parc d'edificis és molt dolent. Hem posat en servei la 'Plataforma de Renovació d'Istanbul', que inclou un procés clau en mà i ofereix garanties tècniques i financeres per als residents d'Istanbul que volen transformar la seva estructura arriscada. Des dels nostres ciutadans fins avui; Hem rebut 38 sol·licituds que cobreixen 584 districtes, 127.996 barris i 5.452 unitats independents. Aquestes aplicacions afecten aproximadament 500 mil persones. Convido els residents d'Istanbul a sol·licitar la nostra Plataforma de Renovació d'Istanbul en el procés de fer que les seves cases siguin resistents als terratrèmols. Si us plau, prengui aquest assumpte seriosament. I registra't a la nostra plataforma per al teu projecte de conversió. KİPTAŞ, una filial del nostre municipi, ha fet un avenç important en el tema del terratrèmol en l'últim període. A més dels projectes finalitzats, continua la construcció d'aproximadament 16 habitatges nous, que requereixen una inversió total de 10.000 milions de lires, centrada en els terratrèmols. M'agradaria subratllar que aquest no és un model TOKi. És a dir, no la prenem dels pobres i la transferim a un grapat de rics. Al contrari, revela un sistema de producció d'habitatges que té com a objectiu resoldre el problema del terratrèmol dels ingressos baixos”.

"QUÈ FEM A continuació?"

İmamoğlu va dir: "Aquest és el resum del que hem fet enfrontant diversos obstacles en les condicions de la pandèmia i la greu crisi econòmica", va dir İmamoğlu, "El perill al qual ens enfrontem és tan gran; Cap municipi, cap ministeri, cap organització civil pot resoldre sol aquest perill. Com he dit moltes vegades, necessitem una cooperació molt àmplia i una mobilització nacional plena. Istanbul no té cap altra solució. No podem caure en la intimidació i la inèrcia quan hi ha un gran risc que els terratrèmols creixin dia a dia davant nostre. Al contrari; Serem realistes, serem ràpids, serem creatius i orientats a solucions”. İmamoğlu va enumerar les accions que faran a partir d'ara de la següent manera:

“PROPORCIONAREM SUPORT DE LLOGUER ALS NOSTRES CIUTADANS QUE VIU A ZONES DE RISCOS, ESPECIALMENT ALS LLOGUERS”

“Prendrem mesures sobre l'ús de l'habitatge de valor. Sol·licitarem l'autorització per utilitzar els habitatges d'immobles que posseeix IMM a les zones de 'Projecte de Transformació Urbana'. Oferirem suport de lloguer especialment als nostres ciutadans arrendataris que viuen en zones de risc. Amb l'autorització d'ús; Ens assegurarem que els projectes que produirem utilitzant mètodes com la construcció per a la venda, el pis per a l'habitatge i el repartiment d'ingressos s'avaluïn conjuntament o per separat. D'aquesta manera, accelerarem els passos per donar suport al procés de transformació. Tanmateix, després d'aquesta data, haurem de prendre algunes mesures ràpidament. I hem de començar pel final, amb els edificis més desfavorits. Durant els nostres estudis d'escaneig, hi ha 318 edificis que vam identificar, especialment al costat oest d'Istanbul, tots molt podrits. Enderrocarem aquests 318 edificis de classe D i E tan aviat com sigui possible. Perquè hi ha 3.099 famílies que viuen en aquests edificis. La majoria d'aquestes llars són llogaters. No deixarem que aquesta gent visqui en taüts. Aquest any, utilitzarem el pressupost de 100 milions de lires del nostre 'Departament de Transformació Urbana' per a aquest procés. Eliminarem els que viuen en aquestes llars aportant "ajuts materials en forma de lloguer". Tot i que el límit de l'ajuda econòmica és de 1.1150 lires, presentarem una oferta a la nostra assemblea per pagar 3 vegades aquesta quantitat a les famílies en condicions d'Istanbul. Crec que aquesta proposta serà retirada per unanimitat de la nostra assemblea. Per a l'any vinent, augmentarem aquest pressupost fins a 5 vegades. Fins a principis d'any, completarem aquest procés prenent una decisió del nostre consell i cooperant amb la nostra governació".

Dient: "Les condicions econòmiques que estem passant com a país són clares", İmamoğlu va concloure el seu discurs amb aquestes paraules:

“EL DESASTRES NO TÉ POLÍTICA, TÉ UNA LLUITA”

“Els reptes econòmics i els tipus d'interès elevats fan que sigui difícil per a moltes empreses trobar préstecs. Fins i tot si obteniu un préstec, el cost és molt elevat. Per tant, en les condicions actuals, cal crear condicions especials per estar preparats per al risc sismic a tots els nivells de la nostra ciutat. En particular, cal desenvolupar un model financer especial per a aquest negoci. Per tots aquests motius, vam dir que hauríem d'establir un "Consell de Terratrèmols" totalment autoritzat a Istanbul. Veiem que aquesta proposta es descuida. Tanmateix, el punt al qual hem arribat en 23 anys és evident. Si anem al ritme establert en 23 anys, 100 anys no ens seran suficients per protegir Istanbul del risc de terratrèmols. D'aquí a 100 anys, la majoria de les nostres cases ara sòlides es tornaran arriscades. Per tant, anunciem que la "Junta de Planificació i Execució del Terratrèmol d'Istanbul" s'ha d'establir com un comitè d'alt executiu que resoldrà el problema del terratrèmol d'Istanbul de primera mà, sense el Ministeri d'Urbanisme com a actor principal. Treballarem per a l'establiment del Consell del Terratrèmol d'Istanbul com a prioritat, amb l'Aliança Nació i les sis taules que sortiran victoriosos a les eleccions de l'any vinent. El desastre no té política, el desastre té una lluita absoluta. Estem donant aquesta lluita incondicionalment; Seguirem donant. No tenim temps a perdre, però tenim molta feina per fer. En aquest sentit, no permetrem mai l'oportunisme, el saqueig de la ciutat i altres obres darrere de la transformació urbana i la lluita contra els terratrèmols. Continuarem utilitzant tots els nostres drets legals".

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar