Molts països condemnen la visita de Pelosi a Taiwan

Molts països condemnen la visita de Pelosi a Taiwan
Molts països condemnen la visita de Pelosi a Taiwan

La visita de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, a la regió de Taiwan, malgrat les ferotges objeccions i iniciatives serioses de la Xina, va ser condemnada per molts països.

Els ministres d'Afers Exteriors de molts països, inclosos Rússia, Iran, Síria, Pakistan, República Popular Democràtica de Corea, Cuba, Veneçuela, Palestina i Nicaragua, van condemnar fermament la iniciativa de Pelosi i van reiterar el seu suport a la política d'Una Xina.

En la declaració del Ministeri d'Afers Exteriors rus, es va informar que Rússia considera la visita de Pelosi a Taiwan com una clara provocació. En el comunicat, s'ha assenyalat que la qüestió de Taiwan són totalment els afers interns de la Xina i que la Xina té dret a prendre les mesures necessàries en la qüestió de Taiwan per defensar la seva sobirania i integritat territorial.

En la declaració del Ministeri d'Afers Exteriors iranià, es va afirmar que respectar la sobirania de tots els països és un dels principis més bàsics de la Carta de les Nacions Unides. En la declaració, que demana als Estats Units, com a membre de l'ONU, que no prengui iniciatives que perjudiquin la sobirania i la integritat territorial d'altres països, s'ha subratllat que l'Iran insisteix en el principi d'una Xina.

En la declaració del Ministeri d'Afers Exteriors sirià, la visita de Pelosi a la regió de Taiwan va ser fermament condemnada. La declaració deia que es tractava d'un intent hostil en violació del dret internacional i d'un acte irresponsable dels Estats Units per crear tensió continuada a la regió d'Àsia-Pacífic i altres parts del món, així com que aquest viatge suposa una greu amenaça per al món. pau i tranquil·litat i introdueix una nova inestabilitat a una situació global ja fràgil.

En una declaració feta el mateix dia per Palestina, es va afirmar que es va respectar la política d'Una Xina donant suport sempre a la sobirania i la integritat territorial de la Xina. Palestina va reafirmar el dret de la Xina a defensar els seus interessos de sobirania, seguretat i desenvolupament, alhora que va demanar el cessament de totes les iniciatives contràries al principi d'una Xina.

El ministre d'Afers Exteriors de Nicaragua, Denis Moncada Colindres, va dir en un comunicat que condemnen fermament la visita de Pelosi a la regió de Taiwan de la Xina. Colindres també ha assenyalat que el govern de Nicaragua dóna suport plenament al govern xinès i a la posició i les declaracions del poble sobre la qüestió de Taiwan, a més de defensar decididament la sobirania i la integritat territorial de la Xina.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar