Magnífics artefactes de fusta d'Aşir Güler i els seus estudiants

Magnífiques obres de fusta d'Asir Guler i els seus alumnes
Magnífics artefactes de fusta d'Aşir Güler i els seus estudiants

Les obres de l'artista tallador de fusta Aşir Güler i els seus alumnes, que continuen el seu treball al taller que va establir al districte de Çiğli d'İzmir, es van exposar a Foça. L'exposició, en la qual va participar en l'art tradicional de la talla de fusta turca així com les seves obres originals, va cridar molt l'atenció dels focenses i dels que van venir a visitar Foça.

25 OBRES D'AŞİR GÜLER I 100 DELS ALUMNES

L'exposició, que es va inaugurar en un edifici històric de pedra del carrer Reha Midilli a la platja de Küçükdeniz, va comptar amb prop de 25 obres d'Aşir Güler, així com 100 dels seus alumnes que continuen els seus cursos. Es va veure que els aprenents, alguns dels quals eren de Foça, reflectien en les seves obres els elements peixos, marítims, històrics i turístics del barri. Molts amants de l'art, que van quedar meravellats per la bellesa de les obres de fusta, van rebre informació detallada dels seus productors sobre les obres de l'exposició. Als convidats que ho desitgin; A més dels treballs de talla de fusta, es va fer una presentació sobre com Aşir Güler, un dels instruments més importants de la música clàssica turca, treballava el cos principal d'un qanun al banc de treball portat del seu taller.

HI HA EXEMPLES DE TOT DE L'ART DE LA COVA DE LA FUSTA

Asir Guler; Va dir que va néixer a Muş l'any 1973 i que va aprendre l'art de tallar la fusta del seu germà gran Tahsin Güler, que també és un mestre. Asir Guler; Vaig començar a treballar la fusta als 7 anys a Esmirna. Avui estic en aquest negoci. Fa 40 anys que faig això. El nostre taller es troba al districte de Çiğli a İzmir. Fa anys que estic en totes les àrees d'aquest negoci, per dir-ho d'alguna manera. La nostra gamma és molt àmplia. Hi ha una estàtua. Hi ha arts tradicionals. Té estil de relleu, cal·ligrafia. També treballem amb un estil modern. Fa uns 10 anys que faig obres de restauració d'antiguitats. A partir d'aquí, vam tenir molts estalvis. Amb els anys, aquestes acumulacions van començar a multiplicar-se una rere l'altra. Vaig pensar en traslladar-ho a qui ho vulgui. Per això, vaig obrir un curs al meu propi taller. Actualment tinc uns 30 aprenents. Hem intentat fer el millor treball possible amb aquests alumnes. Vam començar les bases de l'exposició que vam inaugurar avui fa 6-7 mesos. Hem intentat fer gairebé tot tipus de treballs. Vam intentar tocar moltes coses que van passar a Anatòlia en el passat i avui sobre la fusta. Aquí hi ha prop de 25 treballs de 100 dels nostres aprenents. Entenem per l'interès dels que van i vénen que sí, hem fet una varietat tan rica. És impressionant que aquesta riquesa es combini en la fusta, especialment. Això ho veiem en les reaccions que tenim. En aquest sentit, intentarem continuar amb aquest canal", va dir.

L'exposició es podrà visitar entre les 16 i les 2022 hores fins al dimarts 10.00 d'agost de 23.00.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar