El Banc Central va reduir el tipus d'interès fins al 12 per cent

El Banc Central rebaixa el tipus d'interès al percentatge
El Banc Central va reduir el tipus d'interès fins al 12 per cent

El Banc Central (CBRT) va decidir reduir el tipus de política del 13% al 12% en la seva reunió d'avui.

En la declaració feta pel CBRT, es va afirmar:

"El Comitè de Política Monetària (el Comitè) ha decidit reduir la taxa de subhasta de repo a una setmana, que és la taxa de política, del 13% al 12%.

L'efecte debilitant dels riscos geopolítics sobre l'activitat econòmica arreu del món continua augmentant. Les previsions de creixement global per al proper període es continuen actualitzant a la baixa, i les valoracions que la recessió és un factor de risc inevitable s'estan generalitzant. Tot i que els efectes negatius de les limitacions d'oferta en alguns sectors, especialment en l'alimentació bàsica, s'han reduït gràcies a les eines de solució estratègica desenvolupades per Turquia, la tendència a l'alça dels preus al productor i al consumidor continua a escala internacional. Els efectes de l'elevada inflació mundial sobre les expectatives d'inflació i els mercats financers internacionals es segueixen de prop. Tanmateix, els bancs centrals dels països desenvolupats subratllen que l'augment de la inflació pot trigar més del que s'esperava a causa de l'augment dels preus de l'energia, el desajust entre l'oferta i la demanda i la rigidesa dels mercats laborals. En funció de les perspectives econòmiques que difereixen entre països, la divergència continua en els passos de la política monetària i les comunicacions dels bancs centrals dels països desenvolupats. S'observa que continuen els esforços per trobar solucions amb noves pràctiques i eines de suport desenvolupades pels bancs centrals per augmentar les incerteses als mercats financers.

Es va observar un fort creixement durant el primer semestre de 2022. Els indicadors avançats des de principis de juliol apunten a una desacceleració del creixement a causa del debilitament de la demanda exterior. Ocupació kazanles seves perspectives són més positives que les d'economies similars. Sobretot tenint en compte els sectors que contribueixen a l'augment de l'ocupació, els efectes estructurals de la dinàmica de creixement kazansembla estar recolzat per Si bé la proporció dels components sostenibles en la composició del creixement augmenta, la forta contribució del turisme a la balança per compte corrent, que supera les expectatives, continua. A més, l'elevada trajectòria dels preus de l'energia i la possibilitat d'una recessió als principals mercats d'exportació mantenen vius els riscos sobre la balança per compte corrent. És important per a l'estabilitat de preus que el saldo per compte corrent sigui permanent a nivells sostenibles. Es fa un seguiment estret del ritme de creixement dels préstecs i de l'acompliment dels recursos financers aconseguits amb l'activitat econòmica d'acord amb la seva finalitat. D'altra banda, es fa un seguiment de prop l'equilibri assolit per la bretxa de tipus d'interès de la política de préstecs, que s'ha ampliat notablement recentment, amb l'aportació de les mesures macroprudencials anunciades. El Consell continuarà reforçant les seves eines per donar suport a l'eficàcia del mecanisme de transmissió monetària.

En l'augment observat en la inflació; Els efectes endarrerits i indirectes dels augments dels costos de l'energia causats per l'evolució geopolítica, els efectes de les formacions de preus allunyades dels fonaments econòmics i els forts xocs negatius de l'oferta causats per l'augment dels preus mundials de l'energia, els aliments i les matèries primeres agrícoles continuen sent influents. El Consell preveu que el procés desinflacionista s'iniciï amb el restabliment de l'entorn de pau global, juntament amb les mesures adoptades i decididament implementades per enfortir l'estabilitat de preus sostenible i l'estabilitat financera. Tanmateix, els indicadors avançats del tercer trimestre assenyalen que la desacceleració de l'activitat econòmica continua a causa de la disminució de la demanda exterior. En un període en què augmenten les incerteses sobre el creixement global i els riscos geopolítics, és important que les condicions financeres siguin favorables per mantenir l'acceleració de la producció industrial i la tendència creixent de l'ocupació. En aquest context, el Consell va decidir reduir el tipus de política en 100 punts bàsics i va avaluar que el tipus de política actualitzat és suficient amb les perspectives actuals. Per tal d'institucionalitzar l'estabilitat de preus d'una manera sostenible, el CBRT continua revisant un marc polític integral que fomenta una liraització permanent i reforçada en tots els instruments polítics. Els passos de la política de crèdit, garantia i liquiditat, els processos d'avaluació de les quals s'han completat, es continuaran utilitzant per reforçar l'eficàcia del mecanisme de transmissió de la política monetària.

D'acord amb l'objectiu principal d'estabilitat de preus, el CBRT continuarà decididament utilitzant totes les eines al seu abast en el marc de l'estratègia de liraització, fins que apareguin indicadors sòlids que apunten a un descens permanent de la inflació i l'objectiu a mitjà termini del 5 per cent. s'aconsegueix. L'estabilitat a assolir en el nivell general de preus afectarà positivament l'estabilitat macroeconòmica i l'estabilitat financera per la disminució de les primes de risc país, la continuació de la substitució inversa de divises i la tendència a l'alça de les reserves de divises, i la caiguda permanent dels costos de finançament. Així, es crearà un terreny adequat per a la continuació de la inversió, la producció i el creixement de l'ocupació d'una manera saludable i sostenible.

La Junta continuarà prenent les seves decisions en un marc transparent, previsible i orientat a les dades. El resum de la reunió del Comitè de Política Monetària es publicarà en un termini de cinc dies hàbils.”

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar