El futur del transport públic al mar es va parlar a la fira Road2Tunnel

El futur del transport públic al mar es va parlar a la fira RoadTunnel
El futur del transport públic al mar es va parlar a la fira Road2Tunnel

A la secció del Fòrum Marítim, organitzada en cooperació amb İZDENİZ, es va parlar del futur del transport públic marítim i de les embarcacions sense carboni.

El Fòrum de Transport Sostenible Transcity, Ciutats Habitables també es va celebrar juntament amb la Road2Tunnel - 5a Fira Internacional d'Especialització d'Autopistes, Ponts i Túnels organitzada en col·laboració amb İZFAŞ i ARK Fair Organization, organitzada pel municipi metropolità d'İzmir. A la secció del Fòrum Marítim del Fòrum, on es van tractar les dimensions econòmiques, ambientals i socials dels sistemes de transport urbà sostenibles, “Política de gestió del transport marítim urbà – Col·laboració del sector públic i privat” i “Eficiència en vehicles marins, energia de nova generació”. Systems and Future Technologies”, es va parlar del futur del transport públic marítim i de les embarcacions lliures de carboni.

A la sessió titulada "Política de gestió del transport marítim urbà - Cooperació del sector públic i privat" moderada per Yusuf Öztürk, president del Consell d'Administració de la branca d'Esmirna de la Cambra de Navegació; El director general de City Lines del municipi metropolità d'Istanbul, Sinem Dedetaş, el director general d'Istanbul Sea Buses (IDO), Murat Orhan, el president de la junta de TURYOL, Yunus Can, el municipi metropolità d'Izmir İZDENİZ, el president de la junta, Osman Hakan Erşen i l'escriptor d'història marítima Ali Bozoğlu van participar com a ponents .

El futur del transport públic al mar es va parlar a la fira RoadTunnel

El director general de City Lines del municipi metropolità d'Istanbul, Sinem Dedetaş, va declarar que transportaven 42 milions de passatgers anuals abans de la pandèmia i va dir: "Quan incloem el sector privat, hi ha un nombre anual de passatgers que arriba als 90 milions. 2,5 milions de persones es mouen a Nova York, una de les metròpolis més grans del món. Istanbul és el lloc amb més transport públic marítim d'Europa. El nombre de passatgers és extremadament alt a escala mundial i en un lloc important. La ficció d'Istanbul, quan la mires, és una ciutat assentada al Bòsfor. Abans de la terra, la ruta marítima de transport públic a Istanbul. Avui, la seva participació en el transport públic s'ha reduït fins al 3 per cent” i han explicat que estan treballant per augmentar la quota.

Sinem Dedetaş, afirmant que l'augment del transport marítim no es pot fer només obrint noves línies al mar o posant nous vehicles, va dir: "Avui estem competint contra el temps, preferim el mitjà de transport més ràpid. Segons un estudi; 15 milions d'istanbulites poden arribar a una parada d'autobús a 500 metres de casa seva. Mentre que 13 milions de residents d'Istanbul poden accedir a l'estació de metro, només uns 900 mil habitants d'Istanbul poden arribar al moll. Per augmentar la participació en el total, cal analitzar bé la situació actual i utilitzar correctament els recursos. Tenint en compte les condicions actuals, fent una anàlisi eficient i considerant el benefici total, s'ha de fer una planificació. Mitjançant la integració de sistemes terrestres, ferroviaris i marítims, es fan estudis per augmentar la participació en el total realitzant obres d'alimentació al mar amb transports de menor distància.

Flota de ferris elèctrics a Istanbul

Dedetaş també va declarar que estan treballant per descarbonitzar els mars a Istanbul i va dir: "Estem planejant passar a una flota conjunta amb els sectors públic i privat al respecte. Quan unim la flota, canviarem a un model de treball eficient. Quan s'esmenta Istanbul, em ve al cap el ferri, un dels seus valors simbòlics emblemàtics. Tenim previst tenir nous vaixells de vapor que preservarem la imatge icònica. La unitat de la flota també és important pel que fa a la gestió de despeses. Té el compromís de fer Istanbul lliure de carboni l'any 2050. Hem de servir amb una flota lliure de carboni eliminant la separació del vaixell de vapor i el motor. Les drassanes turques estan especialitzades en la fabricació de vaixells elèctrics. No hi ha cap problema en produir vaixells elèctrics, tenim previst construir una flota d'embarcacions elèctriques, el nombre de les quals augmentarà fins a 100 amb el temps”.

Transport marítim a Esmirna

El president del Consell d'Administració del municipi metropolità d'İzmir, Osman Hakan Erşen, va declarar que transporten 800 mil vehicles i 18 milions de passatgers anuals i va dir: "Oferim servei amb 7 vaixells en transport de vehicles. Aquí vam aconseguir el principal èxit augmentant el nombre de viatges amb l'augment del nombre de vaixells. Malgrat l'augment de les despeses de combustible i personal, operem cada 15 minuts a totes les línies durant les hores punta, i quan no n'hi ha prou, passem immediatament al sistema d'ompliment i descàrrega activant les naus de recanvi. Per exemple, el 9 de setembre vam transportar 5 mil vehicles, es van transportar 82 mil passatgers. També va ser la visió del nostre alcalde Tunç Soyer, vam intentar construir un pont flotant ja que no tenim passos inferiors i sistemes ferroviaris ja que no tenim ponts com a Istanbul. Ho hem aconseguit a petita escala, podem satisfer la necessitat actual, però si cal, podem augmentar el nombre llançant 7 dels 7 vaixells. El nostre principal problema és el moll, a mesura que augmenta el nombre de trajectes, pot haver-hi retards en l'atracada. Hem pensat fer aquesta línia també des d'Alsancak, però el fet que el port d'Alsancak sigui una zona vinculada ens lliga de moment. Les negociacions necessàries continuen i, si podem, ens plantegem obrir la línia Bostanlı - Alsancak com a segona línia", va dir.

Erşen va dir: "El nostre principal problema és que, igual que a Istanbul, els preus dels nostres bitllets són només un terç dels nostres costos. Aquest servei funciona actualment amb el suport del nostre municipi metropolità d'Esmirna. En cas contrari, una cosa que és físicament impossible com a naviliera continua. Espero que hi hagi novetats en aquest sentit, perquè les nostres pèrdues disminueixin. No és el dany que una companyia naviliera pot suportar físicament després de pujar el combustible. Malauradament, els nostres creuers es troben en la mateixa situació. Estem fent tot el possible per no reduir la qualitat del servei i els vols. De fet, a més del transport intra-golf, vam iniciar els vols Urla, Mordogan i Foça, que vam organitzar a la temporada d'estiu, així com els vols d'Esmirna a Mitilene”.

El transport públic al mar no és possible sense incentius

Murat Orhan, director general d'Istanbul Sea Buses (IDO), va declarar que han estat oferint serveis interurbans en lloc de serveis a la ciutat i va dir: "S'han desenvolupat moltes competicions contra nosaltres. La política de remuneració d'Osmangazi Bridge és com un augment anual del 25 per cent. Les despeses de combustible també pressionen totes les nostres línies internacionals. El preu també ens va afectar molt negativament. Tots coneixem els costos. Les principals partides de costos són; combustible, personal, manteniment i reparació, assegurances, lloguer són el 94 per cent de totes les despeses. Fins i tot si deseu la resta, no és possible resoldre el problema. A causa de problemes similars, estem absents de les línies domèstiques des del 2019, només transportem vehicles i passatgers entre Sirkeci i Harem. El transport públic al mar no és una activitat possible sense incentius. És difícil en termes de sostenibilitat", va dir, dient que el municipi metropolità de Hatay va fer els viatges de Hatay a la República Turca del Nord de Xipre amb els seus propis autobusos marítims, que treballaven per a les illes de l'Egeu i que les negociacions sobre aquest tema en Marmaris, Fethiye i Bodrum van estar amb les autoritats oficials i les autoritats gregues per al 2023. van anunciar que continua.

Es requereix suport

Yunus Can, president de la Junta de TURYOL, va afirmar que transporten entre 55 i 60 mil passatgers diaris i que ofereixen serveis de lloguer de vaixells al públic, i va dir: “El mar és la zona on es farà menys inversió per tal de augmentar el transport marítim. Hi ha d'haver una integració territorial que els pugui alimentar. Com a resultat de fer-ho saludable, el nombre de passatgers augmentarà tant a Istanbul com a Esmirna. En expressar que no té cap objecció a la unitat de la flota a Istanbul, Yunus Can també va cridar l'atenció sobre l'augment dels costos i va dir que el transport públic marítim ha de ser recolzat i subvencionat per les administracions centrals o locals. L'escriptor d'història naval Ali Bozoğlu també va parlar de l'aventura del transport marítim des de la història fins al present.

Sistemes energètics de nova generació

En la segona sessió del fòrum, es va tractar sobre “Eficiència en vehicles navals, sistemes energètics de nova generació i tecnologies del futur”. A la sessió moderada per Osman Hakan Erşen, president de la Junta Directiva del municipi metropolità d'Izmir İZDENİZ, Ercan Türkoğlu, president de la Junta Directiva d'İZENERJİ i İZDENİZ, Departament de Física de la Facultat d'Arts i Ciències de METU, Prof. Dr. Bülent Gültekin Akınoğlu, NAVTEK Marine Technologies Inc. El director general, Ferhat Acuner, i el membre de la drassana d'Aksoy Ship Gelibolu, Oya Aksoy, van participar com a ponents. Pel que fa al medi ambient i marítim sostenible, es va destacar la importància dels vaixells elèctrics per tal d'evitar les emissions de carboni. Experts, vehicles elèctrics de nova generació; Va cridar l'atenció sobre la importància d'explotar-lo utilitzant fonts d'energia 100% renovables sense perjudicar les persones, el medi ambient i els recursos energètics. També es va afirmar que estem entre els principals països les drassanes dels quals estan adequadament equipades i preparades en aquest sentit. Cridant l'atenció sobre el baix cost de l'energia en comparació amb els vehicles de combustible fòssil, els experts van dir que hi hauria d'haver incentius per als vaixells sense carboni i que això s'hauria de pavimentar amb el suport del govern.

A l'última part del fòrum, l'autor del conseller d'İZDENİZ, Muzaffer Ayhan Kara, va ser un ponent i es va celebrar una sessió sobre el transport al golf del passat al present.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar