Declaració de Montreux El judici dels almiralls retirats ajornat al 7 d'octubre

El judici de la declaració de Montro dels almiralls retirats s'ajorna a l'octubre
Declaració de Montreux El judici dels almiralls retirats ajornat al 7 d'octubre

Va continuar la causa contra 103 almiralls retirats que van signar la declaració coneguda com la “Declaració dels Almiralls de Montreux” amb una demanda de presó de fins a 12 anys.

104 almiralls retirats, que van ser processats per haver publicat un comunicat sobre la Convenció de Montreux, han comparegut avui per tercera vegada al jutjat. Alguns acusats pendents i els seus advocats van assistir a la vista al 20è Tribunal Penal Superior d'Ankara.

En el cas jutjat al 20è Tribunal Penal Superior d'Ankara, el fiscal interí va demanar temps per llegir el dictamen, ja que el fiscal principal estava excusat. Considerant procedent la sol·licitud, el tribunal va ajornar el cas al 7 d'octubre de 2020.

Què va passar?

La declaració signada pels almiralls retirats es va publicar el 4 d'abril, després que les paraules del president del Parlament Mustafa Şentop sobre la Convenció de l'estret de Montreux i una fotografia del comandant de subministrament naval, el contraalmirall Mehmet Sarı, amb gorra i túnica, es reflectís a la premsa.

Mentre que el govern va fer una interpretació de "cop/memorandum" de la declaració, alguns partits de l'oposició s'hi van oposar.

La fiscalia en cap d'Ankara va anunciar que 5 sospitosos estaven detinguts dins de l'àmbit de la investigació iniciada contra la declaració dels almiralls retirats el 10 d'abril, i que es va notificar a 4 sospitosos per sol·licitar-los a la policia en un termini de 3 dies.

Una setmana abans de la declaració de Montreux, 126 diplomàtics jubilats es van reunir i van emetre un comunicat que deia: "Portarà a la pèrdua de la sobirania absoluta sobre el mar de Màrmara. Canal Istanbul hauria de ser abandonat”.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar