La FED ha anunciat la seva decisió sobre el tipus d'interès? Decisió de la FED Qaiz Què va passar, quant va recaptar

La FED ha anunciat la seva decisió sobre el tipus d'interès
La FED ha anunciat la seva decisió sobre el tipus d'interès?

La Reserva Federal dels EUA (Fed) ha augmentat avui els tipus d'interès en 75 punts bàsics. Així, el cap del dòlar va augmentar el tipus d'interès fins al 3,25%. Després de la decisió, hi va haver fluctuacions al mercat. Així, la Fed va augmentar els tipus d'interès en 75 punts bàsics per tercera vegada consecutiva. L'expectativa del mercat era un augment del 80 per cent de 75 punts bàsics. Hi havia una probabilitat del 100 per cent d'un augment de 20 punts bàsics.

L'expectativa mitjana de tipus d'interès dels funcionaris de la Fed era del 2022 per cent per a finals del 4,4, del 2023 per cent per a finals del 4,6, del 2024 per cent per a finals del 3,9 i del 2025 per cent per al 2,9.

La decisió es va valorar com un "falcó" al mercat al principi i la primera reacció a la borsa va ser negativa, però el discurs del president de la Fed, Jerome Powell, va ser valorat com un "colom".

La propera decisió de tipus s'anunciarà el 2 de novembre després de la reunió del Comitè Federal del Mercat Obert (FOMC). L'última decisió de tipus d'interès de l'any es publicarà el 14 de desembre.

Powell va subratllar que frenar l'economia per reduir la inflació pot perjudicar els ciutadans a causa de l'augment de l'atur, però retardar l'estabilitat dels preus seria més dolorós.

Tot i que la decisió d'augmentar els tipus en 75 punts bàsics va ser unànime al FOMC, el gràfic de punts apuntava a una majoria de 4,25 a 10 a favor d'una marxa per sobre del 9 per cent aquest any, mostrant que és possible un quart augment consecutiu de 75 punts bàsics al novembre. .

EL MERCAT HA CAMINAT

Després de la decisió i el discurs de Powell, el mercat va fluctuar. Si bé el dòlar nord-americà es va enfortir al principi, va baixar lleugerament amb el discurs de Powell. La paritat euro/dòlar va tornar a pujar després de caure fins als 0,9813. El màxim de 111,57 anys es va renovar amb 20 en l'índex del dòlar, però després es va observar una disminució.

Després de la decisió, el rendiment dels bons dels EUA a 2 anys va disminuir després de superar el 4,11 per cent.

El dòlar/TL, on el control públic és alt, va mostrar un augment limitat fins a 18,33 després de la decisió.

L'unça d'or, que era de 1670 dòlars abans de la decisió, va pujar a 1660 dòlars després de caure per sota dels 1686 dòlars després de la decisió. El gram d'or va pujar a 978 TL després de caure a 993 TL.

Després de la decisió, el preu del barril del petroli Brent també va fluctuar. El petroli, que va baixar primer a 89 dòlars, va tornar a pujar fins als 91 dòlars.

Als EUA, l'índex S&P 500 a la borsa va caure primer després de la decisió, però després va començar a pujar.

L'EXPECTATIVA DE CREIXEMENT VA BAIXAR

També va cridar l'atenció la caiguda de les expectatives de creixement de la Fed. L'expectativa de creixement del PIB es va reduir de l'2022 per cent al 1,7 per cent per al 0,2, de l'2023 per cent a l'1,7 per cent per al 1,2 i de l'2024 per cent a l'1,9 per cent per al 1,7. L'expectativa per a això era de l'2025 per cent.

L'expectativa de taxa d'atur de la Fed també ha augmentat del 2022% al 3,7% per al 3,8, del 2023% al 3,9% per al 4,4 i del 2024% al 4,1% per al 4,4. S'ha millorat. L'expectativa de taxa d'atur per al 2025 era del 4,2 per cent, l'expectativa de taxa d'atur a llarg termini era del 4,0 per cent.

EL DÒLAR TÉ ALTA 20 ANYS AVUI

La inflació del consumidor a l'agost dels EUA va ser del 8,3 per cent anual, per sobre de les expectatives, i després d'aquestes dades, va augmentar l'expectativa que la Fed continués amb pujades agressives dels tipus d'interès.

Avui, just abans de la decisió, el rendiment dels bons del Tresor dels Estats Units a 2 anys va arribar al 2007 per cent per primera vegada després del 4, i l'índex del dòlar, que mesura el valor del dòlar enfront d'altres monedes importants, va superar el 111 i va assolir el màxim de 20. anys.

MISSATGES DEL PRESIDENT DE LA FED

Els titulars de la declaració del president de la Fed, Jerome Powell, són els següents:

* Estem decidits a portar la inflació al nostre objectiu del 2%. Sense estabilitat de preus, l'economia no serveix per a ningú.

* L'economia dels EUA es va alentir. Hi ha hagut una disminució de la renda disponible. El sector immobiliari es va desaccelerar amb tipus hipotecaris elevats.

* El mercat laboral es va mantenir increïblement ajustat. Veiem que l'augment de l'ocupació continua sent fort.

* La inflació està molt per sobre del nostre objectiu del 2%. Les pressions dels preus són massa grans. Tot i que els preus de la gasolina han tornat una mica en els últims mesos, són molt més alts que l'any passat. Els riscos d'inflació són a l'alça. Caldrà continuar amb pujades de tarifes.

* L'augment del tipus d'interès continuarà depenent de les dades entrants. En algun moment, serà apropiat frenar el ritme d'augment dels tipus d'interès. És molt probable que necessitem una posició política restrictiva durant un temps més.

* Estem decidits a portar la inflació al 2 per cent. El FOMC està fermament compromès a reduir la inflació i seguirem augmentant les taxes fins que acabem. Farem tot el possible per assolir els objectius de la Fed. Continuarem endurint la política monetària fins que estiguem segurs que hem acabat.

* Restablir l'estabilitat de preus alhora que s'aconsegueix un aterratge suau serà un repte. Ningú sap si la política de la Fed portarà a una recessió.

* No obstant això, no fer baixar la inflació comporta molt més dolor.

* La Fed no té previst canviar els seus plans de balanç en aquest moment.

* El FOMC va divergir durant la resta de l'any per augmentar els tipus d'interès en 100 punts bàsics i 125 punts bàsics. Ara volem actuar de manera agressiva i després mantenir el tipus estable fins que la inflació baixi.

* Els tipus d'interès elevats, el creixement lent i la desacceleració del mercat laboral són dolorosos per al públic, però no tan dolorosos com no restablir l'estabilitat de preus.

* Hi ha d'haver una correcció en el mercat de l'habitatge que permeti tornar al creixement normal dels preus.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar