Austràlia rebutja la visita a la presó de la Missió de l'ONU per a la Prevenció de la Tortura

Austràlia rebutja la visita a la Penitenciaria de la Missió de l'ONU contra la Tortura
Austràlia rebutja la visita a la presó de la Missió de l'ONU per a la Prevenció de la Tortura

Segons la notícia al web de les Nacions Unides del 23 d'octubre, la visita de la delegació de prevenció de la tortura de l'ONU a Austràlia es va aturar per manca de cooperació. Mentre que la delegació de l'ONU va demanar visitar presons en diversos llocs, inclòs l'estat de Nova Gal·les del Sud, els polítics australians van rebutjar la visita per motius de sobirania nacional.

El governador de l'estat més gran d'Austràlia, Nova Gal·les del Sud, Dominic Perrottet, va defensar el rebuig de la petició de visita del Subcomitè de Prevenció de la Tortura de l'ONU, mentre que el nivell de gestió a les presons indígenes és alt i Austràlia és un país sobirà.

El Subcomitè de l'ONU per a la Prevenció de la Tortura, en un comunicat aquest diumenge, va assenyalar que la seva visita al centre de detenció domèstica de Nova Gal·les del Sud va ser bloquejada, fet que infringeix les obligacions del protocol facultatiu sobre la prevenció de la tortura.

A la delegació de l'ONU també se li va prohibir visitar les presons de l'estat de Queensland i es va veure obligada a suspendre la seva visita, que havia de durar fins al 27 d'octubre, el 23 d'octubre.

La delegació va afirmar que no podien arribar a la informació i els documents que volien i que Austràlia no va complir amb les seves obligacions.

D'acord amb el protocol opcional sobre la prevenció de la tortura del qual Austràlia és part, el Subcomitè per a la Prevenció de la Tortura de l'ONU té l'autoritat per visitar presons, seus de policia i centres de detenció sense informar-ne cadascuna de les parts.

Una agència d'investigació afiliada al govern australià va publicar dos informes a principis d'any, en què afirmava que el racisme i la discriminació per part de la policia en el compliment de la llei estan darrere de l'alta taxa d'empresonament dels indígenes al país.

Se sap que la proporció d'indígenes, que representen el 3,3 per cent d'Austràlia, entre els detinguts és del 29 per cent. Aquesta xifra puja fins al 84 per cent a la part nord d'Austràlia. Almenys 30 nadius han mort mentre estaven detinguts en els últims 474 anys.

En assenyalar que això reflecteix el greu problema dels drets humans a Austràlia, el Ministeri d'Afers Exteriors xinès SözcüSU Zhao Lijian va assenyalar que Austràlia, que s'ha creat un precedent en la protecció dels drets humans, hauria d'investigar a fons els seus informes i resoldre els seus propis problemes.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar