Alstom equiparà 120 locomotores a la flota de la SNCB amb tecnologia ETCS de nova generació

Alstom SNCB equiparà la seva flota la locomotora amb tecnologia ETCS de nova generació
Alstom equiparà 120 locomotores a la flota de la SNCB amb tecnologia ETCS de nova generació

Alstom, líder mundial en mobilitat sostenible i intel·ligent, ha guanyat un contracte per al disseny, lliurament i manteniment del sistema de senyalització ETCS* de nivell 120 d'última generació (Bàsic 18) per a les locomotores 2 HLE3 de la SNCB en servei comercial. Bèlgica, Luxemburg, França i Alemanya. El sistema ETCS es complementarà amb funcions nacionals per permetre que els trens circulin per Bèlgica (TBL1+) i França (KVB).

Creat originàriament per harmonitzar el trànsit ferroviari transfronterer, ETCS Level 2 augmenta la velocitat, la puntualitat i la capacitat dels trens amb total seguretat. La versió més avançada de Level 2 (Bàsic 3) compta amb corbes de frenada optimitzades per a un màxim rendiment operatiu i una major comoditat dels passatgers. Aquesta versió també millora el rendiment odomètric, permetent als conductors seleccionar la velocitat adequada d'acord estricte amb SIL50129, el nivell de seguretat més alt segons EN 4.

La instal·lació de senyalització del Grup Alstom a Charleroi és un centre d'excel·lència global i serà responsable de l'enginyeria de diversos sistemes de senyalització i el lliurament d'equips a bord. També oferirà manteniment durant un període de 10 anys, incloent recanvis i reparacions. El projecte començarà a l'octubre de 2022 i tindrà una durada de 3 anys.

Bernard Belvaux, director general d'Alstom Benelux, diu: "Alstom es complau de continuar la seva col·laboració amb SNCB i de donar-los suport perquè la digitalització dels seus vagons sigui una realitat".

La signatura d'aquest contracte confirma la posició de lideratge d'Alstom en el mercat de sistemes de senyalització ferroviària. A Europa, més del 60% dels trens equipats amb un ETCS de fabricació europea han escollit un sistema Alstom. Alstom equipa bona part de la flota de la SNCB a Bèlgica i contribueix activament a la modernització de la infraestructura ferroviària d'Infrabel.

Aquest sistema de control i control de trens de nivell 2 d'última generació s'ha implementat amb èxit en locomotores elèctriques operades per Alstom a Noruega i Ceske Drahy a la República Txeca. Actualment s'utilitza als trens d'alta velocitat de Deutsche Bahn a Alemanya i als trens de rodalies S-Bahn dels seus competidors a la regió d'Alstom i Stuttgart, així com en diversos projectes a Espanya, Anglaterra, Índia i Austràlia.

ETCS: Sistema Europeu de Control de Trens

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar