El Ministeri d'Hisenda i Hisenda contractarà 50 auditors comptables auxiliars

Ministeri d'Hisenda i Hisenda
Ministeri d'Hisenda i Hisenda

Es realitzarà una prova d'accés per ser nomenats a les 50 (cinquanta) places vacants d'auditor comptable adjunt de l'organització provincial del Ministeri d'Hisenda i Hisenda.

Per obtenir informació detallada sobre l'anunci Feu CLIC

DATA I LLOC DE L'EXAMEN

La part escrita de la prova d'accés es farà el 18/02/2023 a les 10:00 a Ankara.

Els candidats que puguin presentar-se a la prova d'accés i les places d'accés a l'examen s'anunciaran a l'adreça d'Internet (muhasebat.hmb.gov.tr) de la Direcció General de Comptes Públics (d'ara endavant, "Direcció General") com a mínim 15 dies abans de la data de l'examen. Els candidats veuran la informació de l'examen a la plataforma Career Gate. Els candidats no seran notificats per separat.

Per als que superin l'examen escrit, la data i el lloc de l'examen oral s'anunciaran a les pàgines web del nostre Ministeri (hmb.gov.tr) i de la nostra Direcció General.

REQUISITS DE SOL·LICITUD I EXAMEN D'ACCÉS

La prova d'accés a l'Auditor Comptable es realitzarà en dues fases, escrita i oral.

Les persones que suspenguin l'examen escrit no podran presentar-se a l'examen oral.

Requisits de la prova d'accés

Els candidats que es presentaran a la Prova d'Accés a l'Auditor Adjunt de Comptabilitat hauran de reunir les condicions generals i especials següents a partir de la data límit del 30/12/2022:

a) Complir les condicions generals especificades a l'article 657 de la Llei del funcionariat núm. 48,

b) Haver cursat almenys quatre anys de grau en facultats d'economia i ciències administratives, ciències polítiques, economia, administració d'empreses, o una de les facultats de quatre anys l'equivalència de les quals sigui acceptada per les autoritats competents,

c) Tenir almenys 2021 (setanta-cinc) punts del tipus de puntuació KPSSP2022 o KPSSP47 a l'Examen de Selecció de Personal Públic (KPSS) celebrat per la Presidència del Centre de Mesurament, Selecció i Col·locació (ÖSYM) l'any 48 o 75 (els candidats es poden presentar). a través d'una única de les puntuacions especificades, els serà favorable utilitzar el tipus de puntuació més alta que tinguin

ç) No haver complert l'edat de trenta-cinc (35) anys a partir del primer dia de gener de l'any en què es realitza la fase escrita de la prova d'accés (poden presentar-s'hi els nascuts a partir de l'01/01/1988). ,

d) Haver participat a la prova d'accés com a màxim dues vegades abans,

e) Haver fet la sol·licitud dins del termini establert.

CONVOCATÒRIA I SOL·LICITUD D'EXAMEN

a) Els candidats poden presentar les seves sol·licituds entre el 19/12/2022 (09:00) i el 30/12/2022 (23:59) a través de l'administració electrònica Ministeri d'Hisenda i Finances/Career Gate Public Recruitment o Career Gate (isealimkariyerkapisi.cbiko .gov). .tr) en entorn electrònic. No es tindran en compte les sol·licituds que no es facin a través del portal de carrera (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) i no s'acceptaran les sol·licituds fetes en persona, per càrrega o correu. Les sol·licituds no s'han de deixar per a l'últim dia a causa de les interrupcions que es puguin o puguin produir en l'entorn electrònic.

b) La informació de graduació dels candidats que sol·licitaran la prova d'accés es reben automàticament de la Institució d'Educació Superior a través de l'Administració electrònica. Els candidats que tinguin errors/informació incompleta o les dades de graduació dels quals no arribin, hauran de marcar la casella corresponent al formulari de sol·licitud i introduir la seva informació actualitzada manualment, i carregar els seus documents de diploma o graduació al sistema en format .pdf o .jpeg.

c) Els candidats que s'hagin graduat en institucions educatives a Turquia o a l'estranger i tinguin un certificat d'equivalència pel que fa a l'estatus educatiu que es demana a la convocatòria han de penjar el certificat d'equivalència al sistema en format .pdf o .jpeg en comptes d'un diploma o certificat de graduació.
d) La informació del servei militar dels candidats homes es rep automàticament del Ministeri de Defensa Nacional. Els candidats amb errors en la seva informació militar s'han de presentar després d'actualitzar la seva informació des de qualsevol branca del servei militar.

d) No es tindrà en compte cap sol·licitud que no mostri "La vostra transacció s'ha completat correctament". Per tant, els candidats haurien de comprovar si el procés de sol·licitud s'ha completat.

e) Durant la sol·licitud presentada dins de les dates de sol·licitud; Les aplicacions del procés "L'aplicació encara no s'ha completat" a la columna "Estat de l'aplicació" a la pantalla "Les vostres aplicacions" es poden actualitzar fent clic al botó "Actualitza".

f) Candidats que hagin emplenat la seva sol·licitud dins dels terminis de presentació de sol·licituds però que vulguin actualitzar de nou la seva sol·licitud; Podrà cancel·lar la seva sol·licitud al procés "Solicitud rebuda" a la columna "Estat de la sol·licitud" a la pantalla "Les vostres sol·licituds", fent clic primer al botó "Cancel·la" de la columna "Procés" i fent clic el botó "Cancel·la la meva aplicació". Quan es mostri la frase "Aplicació cancel·lada" a la columna "Estat de l'aplicació" un cop finalitzat el procés de cancel·lació, es podrà tornar a sol·licitar fent clic al botó "Aplicació nova" a la cantonada superior dreta de la pantalla.

g) El candidat és responsable de fer el procés de sol·licitud lliure d'errors, complet i d'acord amb els aspectes de la convocatòria, i carregar al sistema els documents sol·licitats en la fase de sol·licitud. El candidat que no compleixi aquestes qüestions no podrà reclamar cap dret.

ğ) Després de la finalització de les sol·licituds, no es poden fer canvis a la informació de la sol·licitud del candidat per cap motiu.

h) El ministeri pot sol·licitar als candidats els originals dels documents penjats al sistema en cada fase de la sol·licitud o examen.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar