Murat Sağman va avaluar el desenvolupament econòmic a GAGİAD

Murat Sagman va avaluar l'evolució econòmica a GAGIAD
Murat Sağman va avaluar el desenvolupament econòmic a GAGİAD

L'Associació de Joves Empresaris de Gaziantep (GAGİAD) va acollir Murat Sağman, el fundador de Sagam Strategy Consulting, que crida l'atenció amb les seves avaluacions en l'àmbit de l'economia. Comentant la situació actual i el futur de Turquia i l'economia mundial amb dades econòmiques, Sağman també va respondre preguntes sobre l'economia, des de la borsa fins al tipus de canvi, des del mercat de criptomoneda fins a les oportunitats de Turquia. En declaracions a l'obertura de l'organització titulada "Reunió d'economia amb Murat Sağman" celebrada al Grand Hotel de Gaziantep, el president de la junta de GAGİAD, Cihan Koçer, va dir que estan constantment intentant seguir la situació actual per fer passos més sòlids cap al futur.

En expressar que han signat organitzacions importants en aquest context, Koçer va dir: "També assistim a desenvolupaments importants en l'economia. Koçer va dir que seguint els desenvolupaments des d'una perspectiva diferent i va afirmar que les fragilitats econòmiques que van començar amb la pandèmia continuen amb l'evolució global:

“El procés que va començar amb la crisi del transport de mercaderies, els canvis en els mercats de matèries primeres i matèries primeres i l'entorn inflacionista van dificultar l'accés al finançament. Tanmateix, creiem que el nostre Estat ha fet passos cap a una solució i es crearà un entorn més optimista en el proper període. Preveiem que s'obtindran resultats més efectius en un futur proper. Malgrat tot, Gaziantep és una ciutat que va al seu destí en qualsevol circumstància. Gazi és una ciutat que ha assolit una xifra d'exportació de 8 milions 696 milions de dòlars entre gener i octubre. El mes passat vam exportar 959 milions de dòlars. En altres paraules, hem arribat al punt d'exportar una mitjana de 1 milions de dòlars al mes. Com a GAGİAD, recolzem aquesta sostenibilitat econòmica amb la feina que fem amb els nostres membres. Junts continuarem escrivint aquesta història d'èxit".

"Amplia els peus segons el teu edredó"

Adnan Ünverdi, president del Consell d'Administració de la Cambra d'Indústria de Gaziantep, que va assistir a la reunió, també va suggerir als joves empresaris que "és beneficiós estirar els peus segons el vostre edredó".

Ünverdi, que vol que es facin plans i prediccions a llarg termini en lloc de desenvolupaments instantanis en fer una nova inversió, va dir:

“Nosaltres, com a país, hem passat per moments molt difícils. També ens hem trobat amb la inflació més gran que ens enfrontem avui. Però mai no ens hem rendit, mai hem deixat de treballar. Vam actuar pensant que aquests processos passarien. Hem pensat no només en l'avui, sinó també en el futur i hem dirigit la nostra feina. Per això hem de creure en nosaltres mateixos, veure les oportunitats en les dificultats i actuar”.

Què passa amb el tipus, continuarà la pujada de la borsa?

Murat Sağman, que va fer una presentació sobre el país i l'economia mundial a l'inici de la seva intervenció, va afirmar que el factor més important que manté viva l'economia turca és el sector privat, i va dir que troba moral i motivació cada vegada que hi arriba. Gaziantep, que té una forta dinàmica en aquest sentit. Explicant que la guerra entre Rússia i Ucraïna va canviar realment l'equilibri per a tot el món, Sağman va afirmar que es preveu que aquesta guerra continuï durant un temps i va emfatitzar que tots els països haurien de fer els seus preparatius en conseqüència.

Sağman va afirmar que es preveu que es produiran guerres similars al món el 2023 i va dir: "Sembla que una recessió el 2023 és segura. Especialment els primers 6 mesos semblen ser especialment difícils. Sembla que les economies del món s'aturaran. Ja hi ha alentiments parcials. Turquia també comença a entrar en l'economia electoral. Per tant, les vulnerabilitats de l'economia poden augmentar". Ell va dir.

Europa no sap com gestionar una crisi

Afirmant que hi ha problemes a l'economia europea, Sağman va dir: "El primer semestre del 2023 és òbviament problemàtic per a Europa. Ja saps, hi ha una desacceleració, també hi ha inflació en paral·lel. I Europa no està acostumada a aquestes situacions. Europa no va veure inflació després de la Segona Guerra Mundial. És a dir, no han experimentat inflació, no saben què fer quan l'economia es desaccelera. De fet, no saben com gestionar una crisi com nosaltres. Per ser honest, som un dels països que ho fan millor al món".

Turquia té oportunitats

Sağman va assenyalar que Turquia és en realitat un país que encarna oportunitats quan té en compte l'evolució del món i va dir: "Sí, tenim problemes. Hi ha un embargament a Rússia, hi ha un problema a la Xina, com veurà la gent les seves necessitats? Naturalment vindrà aquí perquè tenim una posició geopolítica. Però la nostra posició és una de les nostres oportunitats existents, per això hem de destacar-nos utilitzant-la. Per descomptat, per a això, hem de resoldre el problema del tipus de canvi i la inflació. Hi ha d'haver estabilitat".

"La taxa no augmenta"

Murat Sağman va respondre a la pregunta sobre la fluctuació dels tipus de canvi de la següent manera: “En realitat, podem dir que l'estabilitat dels tipus de canvi s'ha aconseguit des de fa un temps. No hi ha cap situació en què el tipus de canvi exploti. Almenys no fins a les eleccions. Pot augmentar gradualment des de les 18 probabilitats amb una certa estabilitat, però no explota. Les situacions d'explosió també provoquen pànic a les persones. Segons les declaracions d'algunes persones, arribaran diners seriosos i el dòlar caurà a 15 llires, però, certament, no espero tal cosa. Si passa alguna cosa així, acabaràs amb l'industrial. Ningú, especialment l'estat, vol això".

"Hi ha un mercat de valors protegit contra la inflació"

Afirmant que la borsa turca ha entrat en una ràpida tendència alcista en els últims anys amb l'interès dels inversors nacionals, Sağman va continuar el seu discurs de la següent manera: Per què puja la borsa, perquè els valors de les empreses augmenten a causa de la inflació i els beneficis augmenten. De fet, hi ha una borsa protegida contra la inflació, així es diu la nova borsa. En altres paraules, la gent està comprant a la borsa per evitar la inflació. Sembla que la borsa anirà encara més en el proper període. Ja hi ha una enorme entrada de diners".

Suport al mercat de criptomonedes

Murat Sağman també va fer les següents avaluacions sobre els mercats de criptomoneda: "No vaig dormir completament amb ell sobre cripto, no vaig dir 'oh, aquesta bombolla'. Sempre m'he quedat al mig. El món està canviant amb la tecnologia. No vaig retrocedir en aquest canvi. Hi ha uns 11 mil criptos al mercat ara mateix, 10 mil d'ells seran escombraries, això és segur. Crec que continuarà sent a les nostres vides. Alguna cosa passa de mil a 60 mil? La criptomoneda té una expectativa, la criptografia es dispararà fins als 50-60 mil de nou. No espero res així. Crec que va així. Fins i tot pot baixar".

El president Cihan Koçer va agrair a Murat Sağman al final de la reunió i va presentar una placa i un certificat de plantació d'arbres plantats al seu nom al bosc commemoratiu de GAGİAD.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar