Petlas adverteix als conductors del risc d'aquaplaning

Petlas adverteix als conductors del risc d'aquaplaning
Petlas adverteix als conductors del risc d'aquaplaning

En aquests dies, quan els mesos d'hivern es fan notar amb intensitat, l'augment de la precipitació torna a revelar la importància de la seguretat viària i de conducció. L'ús de pneumàtics d'hivern, especialment dissenyats per augmentar l'adherència dels vehicles a carreteres humides i relliscoses en temps de pluja, juga un paper fonamental. Destacant que els canals amples dels pneumàtics d'hivern drenen l'aigua amb més facilitat i proporcionen una distància de frenada segura, Petlas dóna advertències importants als conductors.

Els bassals que es formen a la carretera durant les fortes transicions de la temporada de pluges provoquen una situació perillosa com l'aquaplaning per als conductors. Si bé l'aigua de pluja acumulada a la carretera a causa de les precipitacions sobtades i fortes crea una capa d'aigua entre el terra i els pneumàtics del vehicle, aquesta situació comporta el risc de conduir. L'aquaplanning es defineix com el pneumàtic que s'enganxa als canals de descàrrega d'aigua durant la precipitació i el vehicle comença a surar a l'aigua perquè la pressió d'aquesta aigua atrapada és superior al pes del vehicle. Aquesta situació perillosa és més freqüent en turismes lleugers i ràpids. Amb la reducció significativa del contacte del pneumàtic amb la carretera, el conductor corre el perill de perdre el control del volant. El vehicle pot lliscar i causar problemes més grans.

"Els pneumàtics d'hivern proporcionen una seguretat addicional en temps de pluja"

La directora de màrqueting de Petlas, Esra Ertuğrul Boran, va dir que els pneumàtics d'hivern són la solució més eficaç contra l'aquaplaning i que els pneumàtics d'hivern s'han d'utilitzar no només quan neva, sinó també a temperatures inferiors als 7 graus, i va dir: "Els pneumàtics d'hivern permeten que el vehicle es mogui. d'una manera estable i segura en condicions meteorològiques i carreteres variables on la temperatura baixa per sota dels 7 graus. Dissenyat per proporcionar Proporciona una conducció còmoda amb les característiques d'evitar l'aquaplaning, la frenada segura i les corbes evitant l'enduriment de la barreja especial dels pneumàtics d'hivern en superfícies humides, fangoses, relliscoses, nevades i gelades que són els més difícils per als conductors. Els pneumàtics d'hivern tenen canals addicionals que evacuen l'aigua per a l'adherència en temps humit. És per això que els conductors han de ser conscients que els pneumàtics d'hivern els donen una seguretat addicional quan condueixen en temps plujós". "El primer que cal fer és no fer res"

Esra Boran, que també va esmentar com haurien d'actuar els conductors durant l'aquaplaning, va dir: "Si el vostre vehicle comença a aquaplan, el primer que heu de fer és no fer res. S'ha de prestar especial atenció a no frenar en pànic. Com que això aturarà completament la descàrrega d'aigua del pneumàtic mentre gira, el vehicle no reaccionarà al moviment de la direcció i pot ser llençat fora de la carretera. Cal mantenir el vehicle en línia recta i esperar a sortir del bassal, evitant moviments bruscos de direcció.

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar