La SNCF provarà el vehicle de carretera i ferrocarril 'Flexy' a França l'any vinent

Vehicle de ferrocarril flexible
Vehicle de ferrocarril flexible

“Flexy”, un dels projectes de la SNCF, és un petit vehicle ferroviari amb bateria dissenyat per French Milla, capaç de transportar fins a 14 persones entre 60 i 10 quilòmetres a una velocitat de 30 km/h. Amb un pes de 3,5 tones, entra a la categoria de "trens molt lleugers" i pot circular automàticament encara que sempre hi hagi un "conductor" per motius de seguretat.

Té la capacitat de treballar al vehicle (sobretot on es cobreixen petits rails) així com a línies de ferrocarril no utilitzades gràcies a un enginyós sistema híbrid de rodes (carretera/rail) desenvolupat per Michelin (d'aquí que el cercle estigui segellat amb Micheline).

Vehicle de ferrocarril flexible

Això és de nou específicament per respondre al problema de l'última milla on l'estació està fora de casa. “La idea és portar gent de zones rurals a les estacions de tren en forma de llançadores”.

Vehicle de ferrocarril flexible

"El calendari d'aquest projecte s'està accelerant", diu David Borot, director d'innovació i nova mobilitat de SNCF. "El 2023/2024 es realitzaran un pilot o fins i tot dues proves a la Bretanya. Això inclourà validar l'operació i el comportament del vehicle ferroviari híbrid en una base d'automòbils, encreuaments de carreteres/carreteres i fins i tot dispositius de trànsit freqüent".

Vehicle de ferrocarril flexible

“El 2024, anirem a una altra regió i demostrarem el sistema complet amb un prototip proper a l'equip final. L'objectiu és obtenir ràpidament les homologacions i autoritzacions necessàries. Per agafar el camí desitjat”. Mercat el 2026”, continua el gerent.

Günceleme: 26/12/2022 10:28

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar