TAV guanya la licitació d'operacions de l'aeroport d'Ankara Esenboğa

TAV Ankara va guanyar la licitació d'Esenboga
TAV guanya la licitació d'Ankara Esenboğa

TAV Airports va presentar la millor oferta a la licitació celebrada per al desenvolupament de la capacitat de l'aeroport d'Esenboğa i el dret d'explotar-lo durant els anys 2025-2050. TAV Airports, així com l'associació Cengiz Construction i Limak Construction-Limak Energy han participat en la licitació, que s'ha celebrat avui a la Direcció General de DHMI a Ankara. A la secció de subhastes, on es van quedar TAV i Cengiz İnşaat, l'oferta final es va determinar al final de cinc rondes.

Finalitzats els tràmits oficials i aprovat el resultat de la licitació, es signarà el contracte. TAV té actualment els drets d'explotació de l'aeroport d'Esenboğa fins al maig de 2025. Com a conseqüència de la licitació, el període d'explotació de TAV es va allargar fins al maig de 2050.

Serkan Kaptan, director executiu de TAV Airports, va dir: "Hem estat operant amb èxit l'aeroport de Capital Esenboğa des del 2006. En aquest procés, hem quadruplicat el trànsit de passatgers i seguim treballant en col·laboració amb els nostres grups d'interès, especialment per augmentar el nombre de vols directes a l'estranger. A més de ser el centre de les relacions internacionals i la política, Ankara té la distinció de ser una atracció turística amb la seva riquesa cultural a la regió i un centre de transport per a Anatòlia. Sota el lideratge del Ministeri de Transports, ens agradaria donar les gràcies a tots els nostres grups d'interès, especialment a DHMI i SHGM, que han fet de Turquia un dels països líders en aviació en els últims 20 anys".

TAV Airports durà a terme grans inversions en el vessant aeri, incloent una nova pista, una torre de control de trànsit aeri i unitats de servei de càrrega en la primera etapa. Les inversions de la primera fase, que començaran el 2023, es completaran en un termini de tres anys. Les inversions de la segona fase, inclosa l'ampliació de la terminal, es completaran el 2040 com a molt tard, depenent de la taxa de creixement de passatgers.

A més, TAV Airports Holding assumirà la inversió en plaques solars amb una capacitat de 5 megawatts d'acord amb les seves polítiques de sostenibilitat. La inversió prevista en tot el projecte serà d'uns 300 milions d'euros.

Ankara Esenboğa va ser nomenat "el millor aeroport d'Europa" pel Consell Internacional d'Aeroports (ACI) el 2009. El 2020, va ocupar el primer lloc de la seva categoria als premis ACI Airport Service Quality (ASQ). El 2014, Esenboğa es va convertir en el primer aeroport de Turquia neutre en carboni amb un certificat de nivell 3+ en el marc del Programa d'acreditació de carboni de l'aeroport ACI, gràcies al seu treball en el camp de l'eficiència energètica.

Günceleme: 20/12/2022 16:00

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar