7 científics que van participar en la 19a expedició científica nacional antàrtica van sortir d'Istanbul

Científic participant a l'Expedició Científica Nacional Antàrtica va sortir d'Istanbul
7 científics que van participar en la 19a expedició científica nacional antàrtica van sortir d'Istanbul

Científics turcs es van embarcar en un nou viatge per descobrir la caixa negra de la Terra. 7 científics que van participar a la 19a expedició científica antàrtica nacional van partir d'Istanbul. Sota els auspicis de la Presidència, sota els auspicis del Ministeri d'Indústria i Tecnologia, l'expedició es durà a terme sota la coordinació de TÜBİTAK MAM Polar Research Institute (KARE), i noves investigacions científiques que desxifraran els codis del Continent Blanc. es durà a terme.

Enguany, per primera vegada, 3 alumnes de batxillerat han participat en l'expedició. Els estudiants de secundària d'Antalya, que van guanyar el "Concurs de projectes de recerca de pols d'estudiants de secundària" organitzat per la Presidència del Programa de Suport Científic de TÜBİTAK (BİDEB) dins l'àmbit de TEKNOFEST, treballaran bioplàstics al desert de gel més gran del món.

L'expedició va ser coordinada pel director de l'Institut TÜBİTAK KARE, el Prof. Dr. La delegació de Burcu Özsoy inclourà 19 turcs, així com 2 científics equatorians i 1 colombià. Els científics que aniran al continent més fred, ventós i sec del món treballaran en 18 projectes diferents.

El ministre d'Indústria i Tecnologia, Mustafa Varank, va afirmar que l'Antàrtida és un laboratori natural i va dir que pretenen establir una base permanent al Continent Blanc. Subratllant que la seva intenció és construir una Turquia que es desenvolupi amb ciència i tecnologia, el ministre Varank va dir: "La manera de fer-ho és invertir en els joves". dit.

Ha començat la 7a expedició científica nacional a l'Antàrtida. La primera declaració sobre l'expedició va venir del ministre Varank. Varank va participar en el Programa de Promoció de l'Institut d'Investigació sobre l'Energia Neta, el Canvi Climàtic i la Sostenibilitat a Konya. Fent un discurs aquí, Varank va dir:

Científic participant a l'Expedició Científica Nacional Antàrtica va sortir d'Istanbul

LABORATORI NATURAL

Vam començar a tractar amb l'Antàrtida gràcies a la visió del nostre president. Actualment, més de 50 països tenen centres de recerca a l'Antàrtida. Però Turquia mai s'ha interessat en aquest lloc fins al nostre govern. Quan ho mires, si vas a fer recerca científica sobre el passat i el futur de la Terra, on és el seu laboratori natural? Antàrtida. Cap de nosaltres els va fer càrrec. Fins que el nostre president va dir: "Com a Turquia, no podem quedar-nos enrere mentre hi hagi una situació tan important aquí". fins que va dir i va començar allà expedicions científiques.

MÉS DE 50 PAÏSOS Allà

Actualment tenim una base científica temporal a l'Antàrtida. Quina és la nostra intenció? Establir-hi una base científica permanent. Mira, més de 50 països hi tenen bases. Ni un sol país musulmà hi té una base científica. Qui farà això? Per la gràcia de Déu ho farem. És important presentar aquesta visió.

DESENVOLUPAMENT AMB LA CIÈNCIA, LA TECNOLOGIA

Hi ha 3 estudiants de batxillerat entre els científics que van fer una expedició científica. Qui són aquests alumnes? Estudiants que van quedar primers al Concurs de Recerca Polar TUBITAK. Enviem estudiants de secundària de primer nivell a l'Antàrtida. Allà provaran els seus propis projectes. Així d'ampli és el nostre horitzó i visió. Fa 20 anys 'Enviarem els guanyadors del concurs a l'Antàrtida'. Si digués això, probablement no em creuries. La nostra veritable intenció és construir una Turquia que es desenvolupi amb ciència i tecnologia. La manera de fer-ho és invertir en els joves.

PARADA FINAL ILLA DE FERRAS

Després de la declaració del ministre Varank, els científics que s'uniran a l'expedició es van reunir a la terminal VIP de l'aeroport d'Istanbul (IGA). Després dels tràmits del passaport, l'equip es va unir a l'expedició científica i va començar el viatge per arribar a l'illa de ferradura, on es troba la base científica temporal turca a l'Antàrtida.

SERÀN ELS PRIMERS

TÜBİTAK President de Programes de Suport Científic (BİDEB), que va acomiadar la delegació, el Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş va afirmar que, com a presidència, donen suport als projectes dels joves en molts camps com el medi ambient, el clima, les matemàtiques, la física i la química, i va dir: "Els nostres 3 estudiants seran els primers a Turquia i guiaran els estudiants que facin passos. per dur a terme investigacions en el futur. Allà faran els seus projectes i els resultats els veurem junts”. dit.

EL NOMBRE DE DONES HA AUMENTAT

Coordinador de l'expedició Director de l'Institut TÜBİTAK KARE Prof. Dr. Burcu Özsoy, en la seva declaració abans del vol, va afirmar que, a diferència dels anys anteriors, 3 estudiants de secundària estaven amb ells i va dir: “Estem molt contents, però hi ha un altre avantatge. Estem contents que el nombre de dones científiques a l'expedició d'enguany sigui més gran que en altres expedicions". dit. Apuntant que les alumnes que participen en l'expedició tindran un programa diferent al de la delegació, el Prof. Özsoy va dir: "Tindran l'oportunitat de visitar les bases d'altres països, conèixer científics internacionals i treballar en laboratoris científics d'altres països". dit.

PREPARACIÓ AL MAR NEGRE

prof. En assenyalar que les ciències atmosfèriques van sortir al primer pla en aquesta expedició, però que portarien a terme una àmplia gamma d'estudis científics com ara geologia, microplàstics, estructures volcàniques i estudis d'ecosistemes, Özsoy va dir: "Des del dia en què el nostre equip d'expedició va quedar clar, la preparació perquè les condicions antàrtiques sempre han estat al capdavant per a nosaltres. La seguretat de la vida és el més important per a nosaltres. Hi farem una feina molt valuosa. Però la seguretat primer. En aquest sentit, tots dos fem reunions de coordinació i transmetem informació al nostre equip cada any, i també tenim estudis de camp que hem realitzat a la regió del Mar Negre aquest any, com estudis de camp, passejades per la neu i primers auxilis. .” Ell va dir.

GRAN ORGULLO

Zeynep İpek Yanmaz, estudiant de secundària de la delegació que va anar a l'Antàrtida, va dir: "Com a equip, estem realment molt emocionats. Vam començar aquest projecte amb una presentació de pòster a la Universitat Tècnica de Gebze. Allà el vam presentar al nostre professor. Després de llargs processos, vam tenir aquesta oportunitat al final de TEKNOFEST Black Sea i és un gran honor per a nosaltres provar el nostre projecte a l'Antàrtida ". dit.

PLÀSTIC DE RÀPIDA DISSOLUCIÓ

Explicant que van produir pel·lícules bioplàstiques a base de midó i cel·lulosa utilitzant l'escorça llarga i la part fruitera de l'alzina amb el seu projecte, Yanmaz va dir: "Si bé els plàstics tradicionals es dissolen en 450 anys, el nostre plàstic es dissol en tan sols 45 dies. De fet, es dissol més ràpidament en entorns alcalins, que és parcialment alcalí en entorns oceànics, de manera que es dissolrà a l'Antàrtida en un temps encara més curt i té una estructura que és 20 vegades més duradora que les bosses de queviures que fem servir". Ell va dir.

EDUCACIÓ NEU A AYDER

Yanmaz va dir que van rebre entrenaments de neu a Ayder amb l'equip que participarà en l'expedició i va dir: "Hem après com fins i tot la roba hauria d'estar allà. De fet, psicològicament és el mateix. De fet, marxem completament preparats. Quan es tracta de l'Antàrtida, tots somiem amb pingüins. És clar que els veurem. El que farem és examinar el procés de dissolució d'un plàstic que produïm. En altres paraules, veurem si les dades que hem obtingut també són vàlides a la regió”. dit.

QUI ÉS A LA DELEGACIÓ?

Els científics que participen a la 7a expedició científica nacional antàrtica seran traslladats a la base científica temporal de l'Antàrtida a través de la ruta Istanbul-São Paulo-Santiago-Gutiérrez-King George. A més de 19 turcs, 3 científics estrangers s'uniran a l'expedició dels seus propis països. A la delegació hi haurà un fotoperiodista de l'Agència Anadolu, que inclou científics de la Direcció General de Mapes, la Direcció General de Meteorologia, el Departament de Navegació, Hidrografia i Oceanografia. A la delegació també participarà l'ambaixador de Santiago Gülcan Akoğuz.

SOLIDARITAT INTERCONTINENTAL

L'equip antàrtic mantindrà una estació d'observació meteorològica automatitzada pertanyent a Xile i situada a la ruta de l'expedició. Durant la tornada, portarà 2 investigadors xilens als seus països. També compartirà oportunitats logístiques perquè l'Expedició Antàrtica Txeca arribi al continent. A més, el museu britànic anomenat "Base Y" controlarà l'estació. Aquests estudis de científics turcs no afectaran el programa d'expedició.

COMPARTIR EXPERIÈNCIA INTERNACIONAL

Quan un dels investigadors turcs de la delegació arribi al Continent Blanc, s'unirà als científics de l'Expedició Antàrtica Txeca. Un científic turc de la delegació també participarà en el seu treball a l'estació d'Escudero de Xile al març. Un investigador turc es troba actualment al Continent Blanc amb l'Expedició Antàrtica Espanyola.

ÈXIT ALT D'ALUMNES DE BATXILLERAT

L'any passat, al Concurs de Projectes de Recerca Polar d'Estudiants de secundària 2204-C organitzat per TÜBİTAK BİDEB, 3 estudiants van prendre el lideratge amb el projecte "Producció de material bioplàstic indígena i nacional per prevenir la contaminació bioplàstica als oceans àrtics". Els alumnes de secundària van sintetitzar pel·lícula bioplàstica amb glans. Amb aquests projectes va obtenir un material que es pot dissoldre a la natura en 45 dies i és 20 vegades més durador que els plàstics. Amb la instrucció i la guia del ministre Varank, les noies campions van tenir dret a participar en l'expedició científica.

Günceleme: 31/01/2023 15:37

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.


*