Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles

Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles
Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles

Emirates ha completat amb èxit una prova a terra d'un dels motors GE80 del seu avió Boeing 100-777ER, que utilitza 300% combustible d'aviació sostenible (SAF), que redueix les emissions de carboni fins a un 90% durant la vida útil del combustible.

L'objectiu de la prova a terra i l'anàlisi posterior és demostrar la capacitat del motor GE90 per funcionar amb un combustible 777% SAF especialment barrejat sense afectar el rendiment ni requerir cap modificació del sistema o procediments especials de manteniment per a l'avió Boeing 300-90ER o el motor GE100. . .

Els resultats de les proves a terra obriran el camí per al primer vol de prova experimental amb 100% SAF en un sol motor, que es preveu que comenci aquesta setmana. Les proves es van dur a terme amb un motor funcionant amb 100% SAF i l'altre amb combustible d'avions convencional per analitzar millor el comportament i el rendiment del sistema de combustible quan s'utilitza cada tipus de combustible, comparar el rendiment específic de motors individuals i garantir un bon funcionament.

Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles

Durant les proves a terra al centre tècnic d'última generació d'Emirates a Dubai, l'avió va passar primer per activitats d'inspecció estàndard. A continuació, van començar les proves operatives estacionàries, primer disparant una unitat d'alimentació auxiliar (APU) Honeywell 100-331 amb 500% SAF. L'APU es va portar a plena càrrega amb el SAF per engegar els motors. El motor esquerre es va provar a plena potència utilitzant els mateixos paràmetres que s'utilitzarien en el vol experimental, és a dir, ralentí, "enlairament" i "ascens" durant tota la durada del perfil de vol a la màxima velocitat i intensitat. Després d'això, els motors van estar en posició de creuer durant 15 minuts. Un cop finalitzada la simulació, els motors es van refredar. Els combustibles es van aïllar en dipòsits de combustible separats per permetre la separació dels combustibles de prova.

Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles

Al Dubai Airshow 2021, Emirates, GE Aerospace i Boeing van signar un memoràndum d'entesa per desenvolupar un programa de proves de vol amb 90% SAF a l'avió Emirates 777-300ER impulsat per motors GE100.

Ja el 2022, Emirates es va associar amb els socis GE Aerospace, Boeing, Honeywell, Neste i Virent Inc, una filial de Marathon Petroleum Corp, per provar la barreja de combustible SAF. Els socis van desenvolupar una combinació amb les mateixes característiques i característiques de rendiment que el combustible per a avions convencional i van col·laborar en l'anàlisi tècnica i els requisits operatius relacionats amb les proves a terra i les activitats de vol experimentals. Els resultats d'aquesta iniciativa proporcionaran dades i investigacions addicionals sobre els components de les barreges de combustibles sintètics i els biocombustibles, que donaran suport a l'estandardització i l'aprovació futura del 100% del SAF.

Després d'una prova d'èxit d'un sol motor, Emirates continuarà desenvolupant aquestes iniciatives amb fabricants de motors i proveïdors de SAF per aconseguir que aquestes mescles s'aprovin per a ús comercial. Actualment, el combustible SAF està aprovat per utilitzar-se en barreges de fins a un 50% amb combustible per a avions convencional.

Emirates completa la prova a terra de motors de combustible a reacció sostenibles

Emirates fa temps que dona suport als esforços de la indústria i del govern per desenvolupar la indústria SAF i participa regularment en iniciatives que contribueixen al seu desplegament. Va fer el seu primer vol d'avió híbrid alimentat amb SAF el 2017 en un Boeing 777 des de Chicago O'Hare. Emirates va comprar el seu primer A380 amb motor SAF el desembre de 2020 i va comprar 32 tones de SAF per a vols des d'Estocolm a principis d'aquest any. Suport al programa d'incentius de biocombustibles de Suècia. Els vols des d'Oslo també van començar a operar amb propulsió SAF.

Emirates és membre del consell executiu de la iniciativa Clean Sky for Tomorrow del Fòrum Econòmic Mundial (WEF), que té com a objectiu donar suport al desplegament de SAF a tot el món. Emirates també ha contribuït al treball del govern dels Emirats Àrabs Units sobre el Pla SAF i el Pla d'energia de combustibles líquids recolzat pel WEF per als Emirats Àrabs Units.

Günceleme: 24/01/2023 16:11

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar