L'ús de canals digitals va augmentar un 2022 per cent el 26

L'ús de canals digitals també va augmentar per cent
L'ús de canals digitals va augmentar un 2022 per cent el 26

La investigació realitzada per la plataforma global de màrqueting omnicanal SmartMessage sobre gairebé 1 milions de dades basades en núvol mostra que les institucions utilitzen canals digitals com el correu electrònic, els SMS i els MMS de manera més intensa el 2022 en comparació amb l'any anterior.

Les marques intenten arribar als usuaris finals, els hàbits d'ús digital dels quals s'han desenvolupat especialment amb la pandèmia, amb estratègies multicanal. Si bé l'ús de canals digitals augmentarà un 2022 per cent el 26, el correu electrònic lidera amb un 97 per cent en termes de transport.

Oğuz Küçükbarak, CEO de SmartMessage, va dir:

"Quan examinem les dades, veiem que especialment les configuracions d'automatització del màrqueting han començat a ser efectives per augmentar l'ús digital. Les configuracions multicanal fan diferències significatives per satisfer les necessitats dels consumidors actuals. Amb la pandèmia, ha sorgit un públic d'usuari final que utilitza més els canals digitals. S'ha tornat més important que mai lliurar els missatges adequats, a través dels canals adequats, en el moment adequat, per perfeccionar experiències".

El període de tardor, que comença amb l'obertura d'escoles al món empresarial, es coneix generalment com l'estació en què molts sectors viuen activitat. Segons les dades de SmartMessage, especialment l'últim trimestre del 2021 va ser el període més actiu en comunicació amb usuaris finals i clients. Si bé el 31 per cent dels enviaments es van realitzar durant aquest període, desembre va ser el mes més actiu de l'any. L'abril, el setembre i el novembre van seguir al desembre amb el nombre més elevat d'enviaments a tots els canals. Mentre que gener va ser el mes amb menys comunicació en els canals de correu electrònic i SMS, maig i juliol van ser dels mesos amb menys activitat per a SMS.

També es veu a les dades d'SmartMessage que les institucions prefereixen el dijous sobretot per a notificacions i campanyes. Amb una quota del 26 per cent, el dijous el segueixen dilluns i divendres amb un 18 per cent. El cap de setmana i sobretot els diumenges es veu com el període amb menys comunicació de marca. Si bé s'observa una distribució equilibrada en tots els dies laborables als canals SMS i MMS, el canal de correu electrònic té una activitat propera a una vegada i mitja la mitjana dels altres dies del dijous.

Apareix com una zona horària d'ús habitual en els enviaments, especialment després de les 12 del migdia. El 67 per cent dels missatges s'entreguen als usuaris després de les 12 en punt. Als canals de correu electrònic i SMS, les publicacions a la tarda són dues vegades més ràpides que al matí. Aquesta taxa es quadruplica al canal MMS.

Oğuz Küçükbarak va dir que l'ús del mòbil ha assolit nivells significatius ara:

Esperem que els canals que oferiran missatges més impressionants als consumidors digitals, com ara les notificacions push en l'ús del mòbil, s'utilitzaran més en el proper període. A més, amb la popularització de ChatGPT, la comunicació basada en diàlegs serà més habitual. Comença l'era dels chatbots que entenen millor els clients i ofereixen millors experiències".

Günceleme: 24/01/2023 13:39

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar