La despesa en R+D de la Xina supera els 2022 milions de dòlars el 456

Les despeses en R+D de Cin també van superar els mil milions de dòlars
La despesa en R+D de la Xina supera els 2022 milions de dòlars el 456

La despesa total de la Xina en recerca i desenvolupament (R+D) el 2022 va superar els 3 bilions de iuans (456 milions de dòlars) per primera vegada, segons dades de l'Oficina Nacional d'Estadística. Aquesta quantitat marca un nivell equivalent al 2022 per cent del producte interior brut (PIB) del 2,55 del principi.

D'altra banda, la despesa total en R+D sembla haver augmentat un 10,4 per cent en comparació amb l'any anterior. Així, la Xina ha assolit una taxa de despesa en R+D de dos dígits en aquest camp per setè any consecutiu.

Durant el període del 14è Pla quinquennal, la despesa en R+D de la Xina va augmentar un vuit per cent el 2022 després d'eliminar els factors de preus, superant la taxa anual del 2021 per cent objectiu per a aquest període del pla de cinc anys (2025-7).

La despesa en investigació bàsica va ascendir a 195,1 milions de iuans l'any passat. Aquesta quantitat correspon a un increment del 7,4 per cent respecte a l'any anterior. A més, va superar el 6,32 per cent per quart any consecutiu, que correspon al 6 per cent de les despeses totals d'R+D.

Günceleme: 24/01/2023 14:41

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

Yorumlar