Vaixell que transportava gra des dels ports d'Ucraïna a l'Afganistan inspeccionat

Vaixell que transportava gra des dels ports d'Ucraïna a l'Afganistan inspeccionat
Vaixell que transportava gra des dels ports d'Ucraïna a l'Afganistan inspeccionat

Les inspeccions del gra que aniran a l'Afganistan en l'àmbit de l'ajuda humanitària del Programa Mundial d'Aliments (PMA) des del “Corredor del Gra”, que es va crear arran de les iniciatives de Turquia i va contribuir en gran mesura a la solució del problema global. crisi alimentària, s'han completat.

El vaixell de bandera de Malta M/V ANHTEİA, la inspecció del qual va ser completada pel Centre de coordinació conjunta (MKM), establert per a la transferència segura de productes de cereals, va partir cap a l'Afganistan. Dins l'àmbit de l'ajuda humanitària del Programa Mundial d'Aliments (PMA), el vaixell que transportava aproximadament 15 mil tones de blat va sortir del port de Chornomorsk d'Ucraïna el 2023 de gener de 16 i va ser inspeccionat per funcionaris de MKM a Istanbul Zeytinburnu. El vaixell té la distinció de ser el cinquè vaixell que va a l'Afganistan.

Després de la intensa diplomàcia duta a terme pel nostre país i del "Document d'iniciativa per a l'enviament segur de cereals i aliments des dels ports d'Ucraïna" signat entre Turquia, Rússia, Ucraïna i les Nacions Unides el 22 de juliol de 2022 sota la presidència del president Erdoğan i el secretari de l'ONU -General, el gra carregat des del port d'Odessa l'1 d'agost, més de 674 milions de tones de productes de cereals han estat enviats des dels ports d'Ucraïna per 18 vaixells des de Razoni, el primer vaixell que va sortir.

Vaixell que transportava gra des dels ports d'Ucraïna a l'Afganistan inspeccionat

Amb l'acord assolit, els vaixells que esperaven amb gra als ports ucraïnesos van poder sortir dels ports amb seguretat, i es va obrir el camí perquè els vaixells controlats a Istanbul poguessin anar als ports ucraïnesos i lliurar gra.

El Centre de Coordinació Conjunta, que es va establir a Istanbul per a l'enviament segur de productes cerealístics des d'Ucraïna i es va obrir el 27 de juliol de 2022, va comunicar a l'ONU i les autoritats turques que les activitats es van suspendre temporalment a causa dels atacs a Sebastopol el 29 d'octubre i els vaixells van sortir dels ports d'Ucraïna.havien estat aturats.

D'acord amb les iniciatives i instruccions del nostre president, el Sr. Erdogan, el ministre de Defensa Nacional Hulusi Akar també va dur a terme estudis intensius per mantenir obert el corredor de gra, i el 19 de novembre de 2022 es va decidir allargar l'acord per 120 dies. .

El nostre president, la declaració del Sr. Erdogan: "Els països pobres seran la prioritat en cereals!" A la seva trucada amb les seves declaracions, es va augmentar la quantitat de gra enviada als països menys desenvolupats. En aquest context; Els aliments es van lliurar a molts països necessitats d'Àfrica i Àsia, especialment Iemen, Afganistan, Etiòpia, Somàlia i Djibouti, que es van veure més afectats per les devastadores conseqüències de la crisi dels cereals.

Les activitats del Joint Coordination Center (MKM) es duen a terme en coordinació amb la participació de l'ONU i les parts rellevants, acollides pel nostre país, i continuen contribuint a la solució de la crisi alimentària mundial.

Günceleme: 27/01/2023 15:43

Anuncis similars

Sigues el primer a comentar

deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.


*