DS Automobiles aconsegueix guanys significatius en la primera cursa de la temporada 9 de la Fórmula E

DS Automobiles aconsegueix guanys significatius en la primera meitat de la temporada de Fórmula E

Amb un parell de campionats de pilots de Fórmula E i per equips, DS Automobiles va començar amb una actuació prometedora a Mèxic, la carrera d'obertura de la novena temporada del Campionat del Món de Fórmula E ABB FIA.

Malgrat una dura carrera de classificació complicada per a la cursa d'obertura de la temporada a Mèxic, els pilots de DS Automobiles van poder demostrar el fort nivell de rendiment del nou DS E-TENSE FE23 amb PENSKE AUTOSPORT. En aquesta primera cursa de la temporada van debutar els vehicles de competició de 3a generació, més potents i eficients que els models anteriors, subratllant el continu desenvolupament tècnic del transport elèctric. DS Automobiles va aconseguir el primer punt a la Ciutat de Mèxic, impactant en allò que sembla més competitiu que mai.

Les capacitats del nou cotxe desenvolupat per DS Performance van ser provades per Jean-Eric Vergne i Stoffel Vandoorne, que estaven a l'avantguarda de les sessions d'entrenament gratuïtes. El pilot francès va fer el millor i el segon millor temps, mentre que el belga va aconseguir la cinquena posició. Tot i que tot semblava bé fins a la classificació, aquesta tendència no va continuar a l'hora de la sessió real. Els dos pilots de DS Automobiles es van quedar atrapats al trànsit, amb Jean-Eric Vergne 11è i el seu company 14è a la sortida.

En la cursa, els vehicles DS E-TENSE FE23 van demostrar que seran part integrant de l'acció d'enguany. El vigent campió Stoffel Vandoorne mai es va rendir. Finalment, va pujar quatre llocs per ocupar el 10è lloc a la ronda final. En canvi, Jean-Eric Vergne va patir baixes substancials en els trams finals. Amunt dues files, el pilot francès va tenir un problema tècnic amb la bateria, un dels components habituals que la normativa obliga a tots els vehicles. Aquest problema va fer que quedés fora del top 10 durant la cursa. Va poder arribar a la meta en 12è lloc.

Després de la cursa inaugural de la temporada al circuit Hermanos Rodríguez de Mèxic, els propers trams del Campionat ABB FIA de Fórmula E es disputaran a l'Aràbia Saudita els dies 27 i 28 de gener per a la segona i tercera curses al circuit de Diriyah.

L'últim campió del món de Fórmula E Stoffel Vandoorne: “Òbviament, no va ser un cap de setmana perfecte. Crec que tots a l'equip esperaven marxar de Mèxic amb més punts. Tot i així, un punt compta i és millor que res. Vam tenir un molt bon ritme als entrenaments lliures i vam començar bé, amb els dos cotxes entre els cinc primers cada vegada. Vam sentir que passarien coses bones, però durant la classificació les coses no van sortir com estava previst, sobretot pel trànsit. No hem pogut optimitzar en tots els sentits. Vaig començar en 14è lloc i sabia que no seria fàcil. La cursa va ser plena d'esdeveniments amb diversos períodes de Safety Car i vam aprendre molt. Tot i això, va ser molt difícil posar-me al dia i passar als contrincants i no vaig poder superar el 10è lloc”.

Jean-Éric Vergne, campió de Fórmula E 2018 i 2019: "Òbviament, aquest no era el resultat que esperàvem. Em va costar molt acabar la cursa amb punts i, malauradament, vaig tenir un problema de bateria just abans de la bandera a quadres. Va ser molt frustrant quan vaig donar-ho tot per aconseguir punts que poguessin marcar la diferència al final de la temporada. Encara vull veure el costat positiu. El nostre cotxe està bé i hem après moltes lliçons interessants d'aquest cap de setmana. Serà una temporada molt llarga. No obstant això, amb un cotxe molt competitiu i el que hem après avui, estic segur que ho farem millor en les properes carreres".