Christian Atsu, un futbolista de l'Hatayspor, que estava sota les runes, va perdre la vida

Ha mort Christian Atsu, un futbolista de l'Hatayspor, que estava sota les runes

Hatay, que va ser destruït en terratrèmols centrats a Kahramanmaraş, Rönesans El cos sense vida de Christian Atsu, el futbolista ghanés de l'Atakaş Hatayspor, va ser trobat a les restes de la residència. La comunitat futbolística va emetre missatges de condol després de la mort de Christian Atsu.

El jugador de futbol de Hatayspor Christian Atsu va quedar sota les runes de la residència que va ser destruïda al districte d'Antakya en els terratrèmols que van tenir lloc a Kahramanmaraş el 6 de febrer.

El gerent d'Atsu, Murat Uzunmehmet, va fer una declaració al seu compte de xarxes socials, dient: "Christian Atsu va ser trobat i, malauradament, va perdre la vida".

EXPLICACIÓ EN TFF

En la declaració feta pel TFF, "Hem sabut amb profunda tristesa que el futbolista d'Atakas Hatayspor, Christian Atsu, va perdre la vida en el terratrèmol que va sufocar el nostre país. El nostre condol a la família, familiars, aficionats i a la comunitat de Hatayspor de Christian Atsu. Sentim profundament el dolor de totes les vides que vam perdre en el terratrèmol i desitgem una ràpida recuperació als nostres ferits. Condol a la nostra estimada nació”.

Qui és Christian Atsu?

Christian Atsu (nascut el 10 de gener de 1992, Atsu, Ada Foah, regió del Gran Accra - mort el febrer de 2023, Hatay) és un antic futbolista internacional de Ghana que va jugar a la zona de davanters. Finalment, va jugar a l'Hatayspor, un dels equips de la Superlliga.

Trajectòria del club

Porto

Atsu es va traslladar a Porto als 17 anys després d'acabar la seva formació futbolística amb el club. El 14 de maig de 2011, va ser seleccionat per l'entrenador de l'equip André Villas-Boas en el partit de Primeira Liga contra el Marítimo. No obstant això, va acabar el partit a la banqueta.

Els companys d'equip Kelvin i Atsu van ser cedits a Rio Ave, que competeixen a la mateixa lliga, per a la temporada 2011-12. Va jugar el seu primer partit a la lliga el 28 d'agost de 2011 contra l'Olhanense, on va perdre 1-0 a casa. Tot i que Atsu va marcar el seu primer gol contra el Benfica al minut 16 a l'estadi d'Işık el 2011 de desembre de 24 i va posar el seu equip per davant, l'equip va perdre el partit per 5-1.

Tornat al Porto la temporada 2012-13, el futbolista va començar entre els 11 primers en nou partits de lliga. Aquella temporada, l'equip es va convertir en campió de lliga per tercera vegada consecutiva.

Chelsea

L'1 de setembre de 2013, Atsu va signar un contracte de cinc anys amb el Chelsea per una quota de transferència de 3,5 milions de lliures, després va ser cedit immediatament al club holandès SBV Vitesse fins al final de la temporada 2013-14.

Cedit a Vitesse

El 6 d'octubre de 2013, Atsu va debutar contra el Feyenoord, substituint Kazaishvili al minut 77. Tot i que va tenir una assistència a Mike Havenaar, no va poder evitar que Vitesse perdés per 2-1. El 19 d'octubre, Atsu va fer la seva primera alineació titular contra l'SC Heerenveen i Vitesse va guanyar el partit per 11-3. El 2 de novembre, el futbolista que va marcar un penal contra el FC Utrecht va marcar el seu primer gol amb el meu equip i Vitesse va guanyar 9-3 al final del partit.

Jugant un total de 30 partits amb l'equip holandès, Atsu va marcar 5 gols i l'equip va acabar la lliga en 6è lloc i va passar a la fase de play-off per a Europa.

Cedit a l'Everton

El 13 d'agost de 2014, Atsu va ser cedit al club de la Premier League Everton fins al final de la temporada 2014-15. Va debutar amb el club 10 dies després, contra l'Arsenal, on va empatar 2-2 a Goodison Park, i va substituir Kevin Mirallas al minut 85.

El 21 de setembre de 2014, Atsu va debutar a la lliga contra el Crystal Palace, que va acabar amb una derrota a casa per 3-2. Després d'haver estat absent a causa de la Copa d'Àfrica de Nacions, Atsu va tornar a la plantilla contra els Young Boys al partit de la Lliga Europa el 19 de febrer de 2015. Va ser inclòs en els últims cinc minuts, en substitució del hat-trick Romelu Lukaku. Tres dies després, va ser substituït a l'últim minut del partit contra el Leicester City, on va empatar 2-2 a casa.

En el partit contra el Newcastle United del 15 de març de 2015, quan faltaven cinc minuts, va menjar a casa seva i va assistir al seu company Ross Barkley, que també va entrar al partit més tard, contribuint al tercer gol de l'Everton i va guanyar 3-0 a casa. A canvi de la influència d'Atsu després d'entrar al partit en els últims minuts, es va col·locar entre els onze primers a casa davant el Dynamo Kíev en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga Europa el 19 de març. L'Everton, que tenia l'avantatge de 16-11 a casa, s'ha acomiadat de la copa després de perdre per 2-1 a casa. Aquest va ser l'últim partit d'Atsu amb l'Everton, que va ser eliminat del partit al minut 5.

Cedit al Bournemouth

El 29 de maig de 2015, Atsu va ser cedit al recentment ascendit Bournemouth a la Premier League. El conseller delegat del club, Neill Blake, va descriure l'acord com un "cop enorme". Va debutar amb l'equip el 25 d'agost contra l'Hartlepool United, que va derrotar per 4-0 a la segona volta de la Copa de la Lliga. L'altre partit d'equip d'Atsu va ser a Preston North End, on els van vèncer a la següent ronda. Va ser retirat pel Chelsea l'1 de gener de 2016 sense jugar cap partit amb el Bournemouth a la lliga.

Cedit al Màlaga

El 24 de gener de 2016, Atsu va parlar en una entrevista amb el BBC World Service sobre la seva sortida del Chelsea i el proper traspàs al Llevant. L'endemà va ser cedit al Màlaga en lloc del Llevant. El 5 de febrer de 2016, Atsu va debutar contra el Getafe CF a l'onze titular i el partit va acabar amb una victòria per 11-3.

Newcastle United

El 31 d'agost de 2016, Atsu va ser cedit al Newcastle United durant un any amb l'opció de prendre el seu testimoni. El 13 de setembre va fer el debut del seu equip contra els Queens Park Rangers, que van derrotar per 6-0 a casa, i va substituir Yoan Gouffran al minut 61 i va donar una assistència a Aleksandar Mitrović, que va marcar el cinquè gol del camp. Va debutar amb el club l'1 d'octubre contra el Rotherham United en una victòria per 1-0, marcant gols consecutius per al Cardiff City i el Wigan Athletic.

El maig de 2017, Atsu va signar un contracte de quatre anys amb Newcastle per una quota de transferència de 6,2 milions de lliures.

Carrera de la selecció nacional

Atsu va debutar a Ghana l'1 de juny de 2012 contra Lesotho i va marcar en el partit. Descrit per la BBC com una "esperança perfecta", va ser descrit per ESPN com "ràpid i tècnicament impressionant" i una futura estrella per a la selecció nacional.

L'any següent, va ser convocat a la selecció de la Copa d'Àfrica de Nacions a Sud-àfrica. Va començar a l'onze inicial en el partit de Congo DC, on va empatar 2-2, i més tard va ser substituït en la victòria per 11-1 contra Mali. En l'últim partit del grup, va fer 0 anys contra Níger a Port Elizabeth i va marcar el segon gol del partit en la seva victòria per 11-3, mentre que el seu país va acabar líder de grup i va passar als quarts de final. Atsu va marcar el gol de penal en el partit on Ghana, que va acabar quart del torneig, va perdre als penals davant Burkina Faso i va ser eliminat.

Seleccionat per a la selecció de la Copa del Món de la FIFA 2014, Atsu va jugar entre els 11 primers en tots els partits de l'equip que va ser eliminat a la fase de grups.

A la Copa d'Àfrica de Nacions del 2015, Atsu va marcar dos gols contra Guinea, que va vèncer als quarts per 3-0. Contribuint al seu equip per arribar a la final, el futbolista també va jugar contra Costa d'Ivori, que va perdre als penals a la final. Al final del torneig, va guanyar el premi al Jugador del Torneig i el premi al Gol del Torneig pel seu gol contra Guinea.

vida personal

Atsu és un cristià devot que comparteix versets de la Bíblia a les xarxes socials. Està casat i té dos fills.

Es va anunciar que Atsu, que es trobava sota les runes a Hatay en el sever terratrèmol de 6, l'epicentre del qual va ser al districte de Pazarcık de Kahramanmaraş, que va tenir lloc el 2023 de febrer de 10 i va causar una gran destrucció a 7.7 províncies, va perdre la vida el 18 de febrer de 2023. El dia abans d'aquest terratrèmol, l'únic gol del partit, que l'Hatayspor va jugar contra Kasımpaşa i va guanyar per 1-0, va ser 90+7. gravat en minuts.