A quines províncies s'observa la febre aftosa a Turquia?

El Ministeri d'Agricultura i Silvicultura anuncia les mesures per a la malaltia de la saba
Malaltia aftosa

Les mesures adoptades a causa de la propagació de la febre aftosa per tot el país s'estan ampliant. 215 pobles de Zonguldak van ser posats en quarantena a causa de la febre aftosa dels animals. Però a quines províncies i districtes es va observar la febre aftosa?

La febre aftosa es va detectar en animals com vaques, ovelles i cabres en graners i graners als districtes d'Ereğli, Alaplı, Kozlu, Gökçebey i pobles centrals de Zonguldak. Com a mesura de precaució, el districte de Devrek es va incloure a la cobertura i un total de 215 pobles van ser posats en quarantena. Els equips de la Direcció Provincial d'Agricultura i Silvicultura van iniciar estudis de vacunació a les regions on es veu la malaltia.

El mercat de bestiar d'Anatolia oriental, el mercat animal més gran d'Europa a Erzurum, va ser tancat a causa del virus de la febre aftosa tipus SAT-2.

Ertan Ağtürk, director adjunt de l'Institut turc de la febre aftosa afiliat al Ministeri d'Agricultura i Silvicultura, va declarar que produeixen una mitjana de 2 milions 500 dosis de vacuna cada setmana i que completaran el treball de vacunació el 20 d'abril.

Què és la febre aftosa?

La febre aftosa és una malaltia vírica fins i tot d'animals amb peülles. Es coneix popularment com un plat o un dabak. És una malaltia vírica que es pot observar en tots els animals de peülla hendida, domèstics o salvatges, causa la mort en animals febles i joves en condicions cròniques i, en general, provoca pèrdua de carn, llet i mà d'obra. Es troba entre les malalties que ha de ser notificades pel Ministeri d'Agricultura i Silvicultura de Turquia. Tot i que la mortalitat de la malaltia és baixa, té una alta morbiditat. Això vol dir: Encara que no és letal, s'estén ràpidament al ramat o a la zona. Tot i que es considera una zoonosi, la transmissió als humans és extremadament rara.

Günceleme: 16/03/2023 10:22

Anuncis similars