Turquia llança la diplomàcia científica al continent blanc

Turquia llança la diplomàcia científica al continent blanc
Turquia llança la diplomàcia científica al continent blanc

Turquia va iniciar la diplomàcia científica al continent blanc. Investigadors turcs, que van dur a terme 7 projectes a l'illa de la ferradura com a part de la 18a expedició científica antàrtica nacional, van visitar les bases científiques de 8 països diferents del continent, que conté pistes importants sobre el passat i el futur de la terra. La delegació científica turca, que es va reunir amb els seus companys a les estacions científiques de Xile, Rússia, Brasil, Polònia, Argentina, Uruguai, Bulgària i Equador, d'una banda, va avaluar les oportunitats de treball científic conjunt i va reforçar l'objectiu de fer permanent Turquia. al continent.

LA CAPSA NEGRA DEL MÓN

La 7a expedició científica antàrtica nacional, que es va dur a terme sota els auspicis de la Presidència, sota la responsabilitat del Ministeri d'Indústria i Tecnologia, i sota la coordinació de l'Institut d'Investigació Polar TÜBİTAK MAM (KARE), es va completar amb èxit. La delegació expedicionària va tornar a Turquia amb noves dades científiques que desxifraran els nous codis del Continent Blanc en el seu viatge per explorar la caixa negra de la Terra.

Algunes de les dades obtingudes com a resultat de l'expedició tornaran a la publicació acadèmica amb mesures i exemples a llarg termini al llarg dels anys. Alguns estudis, com ara la investigació sobre microplàstics, es publicaran com a publicació acadèmica internacional en un període d'un any.

Turquia llança la diplomàcia científica al continent blanc

METGES TAMBÉ A LA DELEGACIÓ

L'equip de l'expedició va treballar en 68 projectes amb el tema principal "El canvi climàtic i les diferències creades per l'impacte humà a les regions polars" a l'illa de ferradura, on es troba el campament científic turc temporal a 18 graus de latitud sud. A la delegació; També han participat en projectes de ciències de la terra, ciències de la vida, ciències físiques i ciències socials metges de dues branques diferents. Els metges que van participar en l'expedició van donar suport mèdic a l'equip d'expedició tant sobre el terreny com a bord durant la realització dels seus projectes de recerca.

HI HA PROP DE 100 BASES DE LA CIÈNCIA

Els investigadors turcs, que van prendre moltes mostres i van fer mesures com mostres d'aigua de mar, mostres vives, micro mostres vives, van fer visites importants pel que fa a la diplomàcia científica.

Hi ha prop de 30 bases de recerca científica que pertanyen a 100 països del continent més fred, ventós i sec del món. Delegació expedicionària; Escudero (Xile), Bellingshausen (Rússia), Comandante Ferraz (Brasil), Arctowski (Polònia), Carlini (Argentina) Artigas (Uruguai), St. Va visitar les estacions de Kliment Ohridski (Bulgària) i Maldonado (Equador). Gülcan Akoğuz, ambaixador de la República de Turquia a Santiago, va acompanyar l'equip durant les seves visites base a Argentina, Brasil, Polònia i Xile.

14 CIENTÍFICS DEL VIATGE DE 22 MIL QUILÒMETRES

Científics turcs, en el viatge de 14 mil quilòmetres que començava des d'Istanbul, van arribar a la caminada xilena de 80 metres. bayraklı Va anar a l'illa de la ferradura, on hi ha el campament científic temporal turc, amb el vaixell de recerca "Betanzos". Durant l'expedició de 34 dies, van servir 13 investigadors turcs de 19 institucions diferents, 2 investigadors equatorians i 1 colombians. 21 personal del vaixell van acompanyar la tripulació a l'expedició.

Turquia llança la diplomàcia científica al continent blanc

48 HORES DE VOL

En l'equip van participar investigadors de TUBITAK, Comandament de les Forces Navals, Direcció General de Mapes, Direcció General de Meteorologia, instituts de recerca i universitats. Durant l'expedició, 48 hores i 33 mil quilòmetres d'avió, 2 mil 500 quilòmetres de creuers, 200 hores d'operacions amb vaixells.

LA NOSTRA BANDERA ONTEJA

Coordinador de la 7a expedició científica nacional a l'Antàrtida Prof. Dr. Burcu Özsoy, assenyalant que hi va haver un gran terratrèmol a Turquia durant l'expedició, va dir: "El desastre ens va fer molt mal. Amb aquesta tristesa, mentre intentava posar-se al dia amb les nostres ciutats, el nostre equip, que va anar a l'Antàrtida, va completar amb èxit els seus estudis científics amb entusiasme. Això, per descomptat, és molt important per a nosaltres. Això vol dir diplomàcia científica. Significa la bandera de la República de Turquia que oneja a l'Antàrtida". dit.

PAÍS CONSULTOR

Assenyalant que la recollida de dades científiques a l'Antàrtida és molt valuosa, el Prof. Dr. Özsoy va dir: "Tenim equips sísmics a l'Antàrtida, tenim equips de meteorologia, tenim equips GNSS. Amb aquest equip podem mesurar onades, marees i glaceres. Les dades que s'obtinguin d'aquí contribuiran molt a la literatura". Ell va dir. Özsoy va afirmar que, gràcies a aquests estudis, volen convertir-se en un país consultor del Sistema d'Acords Antàrtics.

TRACTAMENT DEL CÀNCER I L'ALZHEIMER

El capità de l'expedició científica, el capità Özgün Oktar, va afirmar que aquest any estan treballant en un projecte que té com a objectiu tractar malalties com el càncer i l'Alzheimer mitjançant macròlids i va dir: "A més, hem investigat la presència d'efectes microplàstics induïts per l'home en diferents entorns. " dit.

PROTEGEM LES ESPÈCIES ENDÈMIQUES

En assenyalar que estan treballant amb el Regne Unit i Bèlgica en la protecció dels llacs de l'illa de la ferradura, Oktar va dir: "Una vegada més, els estudis sobre la cartografia del fons d'aquests llacs, la determinació dels paràmetres físics i la comprensió de la situació actual. s'han accelerat a partir d'aquest any. Seguint aquests llacs cada any i assegurant-nos que estiguin protegits, ens garantirem que les espècies endèmiques que hi són conservades per al futur". Ell va dir.

NOTÍCIES DE POR

Destacant que han començat a presenciar alguns canvis durant la seva estada a l'Antàrtida, Oktar va dir: "Alguns d'aquests són, per descomptat, la fusió i la disminució de les glaceres de l'illa, i d'altra banda, l'augment d'algues i altres. éssers vius de la badia de Lystad, on es troba el nostre campament, juntament amb els nutrients que aquestes glaceres transporten fins al mar. Per a nosaltres, per descomptat, aquestes ens semblen notícies aterridores". dit.

ENS ASSEGURARÀ TENIR UNA VEU

TÜBİTAK MAM Subdirector de l'Institut de Recerca Polar Assoc. Dr. Hasan Hakan Yavaşoğlu, explicant que molts projectes en els camps de les ciències de la terra, les ciències físiques i les ciències de la vida s'estan estudiant en el camp, "Els resultats científics de qualitat que es produiran al final d'aquests estudis seran els elements que demostren que els nostres el país té la paraula en aquesta regió". Ell va dir.

Günceleme: 18/03/2023 13:17

Anuncis similars