Actualització d'un PC per a jocs: consells generals (placa base, CPU, RAM)

Consells generals per actualitzar la memòria RAM de la CPU de la placa base d'un PC de jocs
Consells generals per actualitzar la memòria RAM de la CPU de la placa base d'un PC de jocs

Us donem molts consells per actualitzar, centrats en paquets que consisteixen en CPU, placa base i RAM. Però també s'inclouen targetes gràfiques.

Si els jocs existents no funcionen sense problemes fins i tot amb detalls baixos en Full HD malgrat Windows sense errors, o si el vostre ordinador ja no ofereix prou FPS amb la resolució i la configuració que voleu per als jocs actuals, és hora de fer un nou maquinari urgentment. Comprar un ordinador nou pot ser la millor decisió. Tanmateix, normalment n'hi ha prou amb actualitzar un o un altre component. Així que la nostra secció especial tracta de consells generals sobre què podeu actualitzar i quins signes us donen una indicació d'això i quins components són útils: cal substituir la CPU o, més aviat, la targeta gràfica?

A més d'una visió general actualitzada de les targetes gràfiques recomanades, també oferim un càlcul extens del cost de determinades combinacions de RAM de la placa base juntament amb les 12 CPU recomanades actualment. Des del Core i3 fins a la CPU de primera línia Ryzen 9 7950X3D, hi ha un total de 220 combinacions entre 1100 i 72 euros. També expliquem a tota la pàgina la millor manera d'eliminar una placa base antiga i instal·lar una placa base nova que inclou CPU i RAM.

Substitueix la CPU o la targeta gràfica?

En la majoria dels casos, no és fàcil saber si el punt feble d'un ordinador és el processador o la targeta gràfica. Però, en principi, les exigències dels jocs moderns i dels jugadors que volen jugar a resolucions superiors a Full HD solen exigir la targeta gràfica.

Com que els avenços dels jocs durant els darrers 10 anys han estat predominantment en termes de gràfics, els requisits de la CPU només han augmentat lentament perquè els jocs havien de funcionar al nucli de les consoles d'última generació. Si la vostra targeta gràfica té més de 3-4 anys i no era una targeta gràfica absolutament de gamma alta quan la vau comprar, hi ha moltes possibilitats que la substitució de la targeta gràfica torni a fer que el vostre PC s'adapti als jocs actuals.

Tanmateix, en CPU de més d'uns cinc anys o amb menys de 6 nuclis, és molt possible que la CPU sigui la causa dels baixos valors de FPS. Com a regla general, una CPU en aquests dies hauria de tenir 6 nuclis amb SMT. SMT significa que la CPU pot gestionar 2 fils per nucli. Tanmateix, un Core i4 existent amb només 3 nuclis i SMT encara pot ser suficient.

Els límits clars de la CPU són difícils d'identificar, però tret que tingueu una CPU més potent que la Ryzen 5 1600X o Intel Core i5-8600, està bé actualitzar almenys a un Ryzen 5 o Intel Core i5 modern. . Tanmateix, una nova targeta gràfica pel mateix preu pot ser més avantatjosa o pot ser que es requereixi una nova targeta gràfica malgrat l'actualització de la CPU.

En casos extrems, la CPU i la targeta gràfica poden ser un coll d'ampolla ara mateix. Aquí teniu un exemple: la vostra CPU és un Ryzen 5 1600X i, en un nou joc multijugador, independentment de la targeta gràfica que feu servir, el límit superior és d'uns 40 FPS.

D'altra banda, tens una Nvidia GeForce GTX 1070 com a targeta gràfica, i en aquest tirador el seu límit natural és de 40 FPS: aquí has ​​de canviar ambdues: CPU i targeta gràfica.

Quan es tracta del processador, un canvi gairebé sempre significa un canvi de plataforma, sobretot si la vostra CPU és un punt feble clar, és a dir: una placa base nova i sovint una memòria RAM nova.

Només hi ha algunes excepcions, per exemple, si ja teniu una CPU Socket 1200, però només en forma de Celeron de doble nucli o si el vostre Socket 1200 Core i3 actual és massa feble per a les vostres necessitats. De la mateixa manera, amb una antiga CPU AM4 de socket d'AMD, la placa base pot executar la sèrie 5000 Ryzen de preu a rendiment. En aquests casos només necessiteu una CPU nova, però no una placa base i una memòria RAM noves.

Günceleme: 17/03/2023 21:21

Anuncis similars